www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

12/10/16

Τέσσερις με το 3 στα 3


Τέσσερις ομάδες μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη έχουν κάνει το απόλυτο, η Ελβετία στον 2ο όμιλο, η Γερμανία στον 3ο όμιλο και το Βέλγιο με την Ελλάδα στον 8ο όμιλο.



Στον 1ο όμιλο Γαλλία και Σουηδία βρίσκονται στην πρώτη θέση με τους "τρικολόρ" να ξεκινούν με το "αριστερό" τις υποχρεώσεις τους μένοντας στην "λευκή" ισοπαλία με την Λευκορωσία στο Μπορίσοφ, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου Βαλερί Γκορμπούνοφ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, αλλά στην συνέχεια επικράτησαν άνετα της Βουλγαρίας στο Παρίσι με 4-1 και στο ντέρμπι του ομίλου στο Άμστερνταμ κόντρα στην Ολλανδία με εκπληκτικό σουτ του Πογκμπά στο 30' πήραν το σημαντικό "τρίποντο" στην προσπάθεια για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Από κοντά και οι Σουηδοί  που μετά την ισοπαλία κόντρα στην Ολλανδία, νίκησε εκτός έδρας το Λουξεμβούργο και στην Στοκχόλμη δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στην Βουλγαρία. Αντίθετα οι Ολλανδοί μπορεί να νίκησαν εύκολα την Λευκορωσία στο Ρότερνταμ, όμως αν και προηγήθηκαν δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την νίκη κόντρα στους Σουηδούς και η ήττα απο την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν τους έριξε στην τρίτη θέση

Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας είχαμε στην Βουλγαρία αφού μετά την αγχωτική νίκη της πρεμιέρας κόντρα στο Λουξεμβούργο με 4-3, ο Ιβάιλο Πέτεφ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στην θέση του ήρθε ο Πέταρ Χούμπτσεφ. Οι αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζει πάντως είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού μετά τα τρία γκολ απο τους Λουξεμβούργιους δέχτηκε 4 απο την Γαλλία παρότι προηγήθηκε και 3 απο την Σουηδία.

Απο εκεί και πέρα Λευκορωσία και Λουξεμβούργο θα παλέψουν λογικά για την αποφυγή της τελευταίας θέσης και ίσως να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στο γκρούπ εάν όψουν βαθμούς απο τις ομάδες που έχουν στόχο την πρόκριση.

Την επόμενη αγωνιστική η Γαλλία φιλοξενεί την Σουηδία στο ντέρμπι της πρώτης θέσης στο "Σαιντ Ντενί", η Βουλγαρία υποδέχεται την Λευκορωσία, ενώ οι "οράνιε" ταξιδεύουν στο "Ζοσί Μπαρτέλ" με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο

Στον 2ο όμιλο οι Ελβετοί έχουν κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα κάνοντας το 3 στα 3, αφού στην πρεμιέρα προσγείωσαν "ανώμαλα" τους Πρωταθλητές Ευρώπης επικρατώντας με 2-0 στην Βασιλεία, "απέδρασαν" απο την Βουδαπέστη με 3-2 χάρις στο γκολ του Στόκερ στο 89 ενώ κατέβαλλαν και την αντίσταση της Ανδόρας έστω και αν τα χρειάστηκαν στο τέλος με 2-1.

Οι Πορτογάλοι μετά την ήττα απο την Ελβετία "ξέσπασαν" τόσο απέναντι στην Ανδόρα όσο και στα Νησιά Φερόε με το ίδιο σκόρ 6-0, με κύριους πρωταγωνιστές τους  Κριστιάνο Ρονάλντο και Άντρε Σίλβα που στα δύο αυτά παιχνίδια πέτυχαν απο 5 και 4 τέρματα αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι Ούγγροι που μετά απο την "λευκή" ισοπαλία στο Τόρσχαβν και την ήττα απο την Ελβετία, πέτυχαν σημαντική νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Λετονία και ισοβαθμεί με τα Νησιά Φερόε που και αυτά κέρδισαν στην Ρίγα την Λετονία με 2-0.

Την επόμενη αγωνιστική τα φαβορί αναμένεται να έχουν εύκολο έργο αφού η Ουγγαρία υποδέχεται την Ανδόρα, η Πορτογαλία την Λετονία και η Ελβετία τα νησιά Φερόε

Στον 3ο όμιλο η Γερμανία με το "καλήμερα" απέδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό του ομίλου με τις νίκες κόντρα σε Νορβηγία, Τσεχία και Βόρειος Ιρλανδία σε Όσλο, Αμβούργο και Αννόβερο αντίστοιχα με τον Μίλερ να πετυχαίνει τα 4 απο τα 8 γκολ που πετυχε συνολικά η "νάσιοναλ μάνσαφτ".

Η έκπληξη στον όμιλο δεν είναι άλλη απο το Αζερμπαιτζάν το οποίο στην πρεμιέρα νίκησε το Σαν Μαρίνο, στο Μπακού νίκησε την Νορβηγία με 1-0 και κατάφερε να αποσπάσει "χρυσό" βαθμό στην Οστράβα κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Ακολουθεί η Βόρειος Ιρλανδία που πήρε θετικό αποτέλεσμα στην Πράγα και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Σαν Μαρίνο στο Μπέλφαστ, η Νορβηγία η οποία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Σαν Μαρίνο, ενώ απογοητεύει η Τσεχία που είναι χωρίς νίκη στον ομιλο.

Την επόμενη αγωνιστική η Γερμανία λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στο Σαν Μαρίνο στο Σεραβάλε, το ενδιαφέρον όμως θα εστιαστεί σε Μπέλφαστ και Πράγα όπου Βόρειος Ιρλανδία και Τσεχία υποδέχονται Αζερμπαιτζάν και Νορβηγία αντίστοιχα.  

Στον 4ο όμιλο μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές Σερβία και Ιρλανδία μοιράζονται την πρώτη θέση με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στην πρεμιέρα στο Βελιγράδι και να μένουν στο 2-2. Η ομάδα του Σλάβολιουμπ Μούσλιν είχε ένα εύκολο πέρασμα απο την Μολδαβία με 4-0 και στο "Ρέντ Σταρ Στάντιουμ" κατάφερε να επικρατήσει της Αυστρίας με 3-2 με τον Τάντιτς να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Απο την άλλη η ομάδα του Μάρτιν Ο' Νίλ επικράτησε της Γεωργίας με 1-0 στο Δουβλίνο, με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο χαμένη κλασική ευκαιρία και διπλό δοκάρι, ενώ στο Κισινάου αν και προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Λόνγκ, ισοφαρίστηκε απο τον Μπουγκαίλοφ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε με δύο γκολ του Μακλίν να πάρει την νίκη με 3-1.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ουαλία η οποία μετά την εύκολη νίκη κόντρα στην Μολδαβία στην πρεμιέρα, ακολούθησε η εκτός έδρας ισοπαλία στην Βιέννη με 2-2 αν και προηγήθηκε δύο φορές με τον Άλεν και το αυτογκόλ του Βίμερ, ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές  απο τον Αρναούτοβιτς.

Η ομάδα του Κρίς Κόουλμαν "γκέλαρε" εντός έδρας κόντρα στην Γεωργία αφού παρότι προηγήθηκε με τον Μπέιλ μόλις στο 10' δέχτηκε την ισοφάριση στο 57' απο τον Οκριασβίλι, ενώ η τέταρτη Αυστρία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με νίκη έναντι της Γεωργιας στην Τιφλίδα, αλλά στην συνέχεια έμεινε στο 2-2 με την Ουαλία, για να έρθει η ήττα απο την Σερβία 

Η επόμενη αγωνιστική στις 12 Νοεμβρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού υπάρχουν δύο ντέρμπι κορυφής, Ουαλία έναντι της Σερβίας στο Κάρντιφ, και Αυστρία έναντι Ιρλανδίας στο "Έρνστ Χάπελ", ενώ η Γεωργια θα υποδεχτεί την Μολδαβία.

Με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα ο 5ος όμιλος είναι απο τους πιο αμφίρροπους με την Πολωνία και το Μαυροβούνιο να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς, ενώ ακολουθεί απο κοντά η Ρουμανία με 5 βαθμούς.

Το Μαυροβούνιο έχει κάνει δυνατή εκκίνηση αφού είναι αήττητο έχοντας περάσει απο τις έδρες της Ρουμανίας και της Δανίας. Στο Βουκουρέστι οι Ρουμανοί με νέο προπονητή τον Κριστόφ Ντάουμ στην πρεμιέρα κόντρα στο Μαυροβούνιο προηγήθηκαν στο 85' με τον Πόπα, στο 87' ισοφάρισε ο Γιόβετιτς και στις καθυστερήσεις ο Στάντσιου αστόχησε απο τα 11 μέτρα.

Κόντρα στο Καζακστάν δεν αντιμετώπισε προβλήματα επικρατώντας με 5-0, και την τρίτη αγωνιστική πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στην Κοπεγχάγη κόντρα στην Δανία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφαν Γιόβετιτς που είναι ο κινητήριος μοχλός του συγκροτήματος του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς.

Στην δεύτερη αν και ισόβαθμη με τους Βαλκάνιους βρίσκεται η η Πολωνία που στην πρεμιέρα "γκέλαρε" στην Αστάνα αφού αν και προηγήθηκε με 2-0 είδε τους γηπεδούχους να την ισοφαρίζουν σε 2-2. 

Στην δεύτερη αγωνιστική στην Βαρσοβία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε τρία τέρματα κόντρα στην Δανία επικράτησε με 3-2, ενώ απέναντι στην Αρμενία παρότι έπαιζε απο το 30' με παίκτη παραπάνω και ευτύχησε να προηγηθεί στο 48' με αυτογκόλ, ισοφαρίστηκε άμεσα απο τον Πιτσέλι

Στις καθυστερήσεις ο Οζμπιλίζ έχασε κλασική ευκαιρία για να κάνει το 1-2, και στην αμέσως επόμενη φάση απο φάουλ του Μπλαστσικόφσκι ο Λεβαντόφσκι "λύτρωσε" τους θεατές που βρέθηκαν στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Η Ρουμανία μετά την ισοπαλία απέναντι στο Μαυροβούνιο πέρασε σαν "σίφουνας" απο το Ερεβάν επικρατώντας με 5-0, κάτι που δεν κατάφερε στην Αστάνα μένοντας στην "λευκή" ισοπαλία, ενώ η Δανία βρίσκεται σε δύσκολη θέση έχοντας στο σακούλι της την δύσκολη νίκη επι της Αρμενίας στην Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα.

Τον Νοέμβριο το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στην Ρουμανία και την Πολωνία στο Βουκουρέστι, το πρωτοπόρο Μαυροβούνιο ταξιδεύει στο Ερεβάν, ενώ η Δανία δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες κόντρα στο Καζακστάν.

Στον 6ο όμιλο ο Σάμι Αλαρντάις πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας μόλις 67 ημέρες αφού είδε το φως της δημοσιότητας σκάνδαλο μαύρου χρήματος στο οποίο βρισκόταν το όνομα και του 61χρονου τεχνικού και όπως ήταν λογικό η συνεργασία του με τα "λιοντάρια"έληξε άδοξα.

Ο Αλαρντάις είχε προλάβει να κάτσει στον πάγκο της Αγγλίας στο εναρκτήριο παιχνίδι στην Μπρατισλάβα κόντρα στην Σλοβακία με τον Άνταμ Λαλάνα να πετυχαίνει  το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις στο 90+5'. Στο παιχνίδι με την Μάλτα στο "Γουέμπλει" χρέη τεχνικού ανέλαβε ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ με τους Σταριτζ και Άλι να πετυχαίνουν τα γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, ενώ στην Λιουμπλιάνα έμεινε στο 0-0, με τον Χάρτ να την γλυτώνει σε τρείς περιπτώσεις

Μαζί με τους Σλοβένους οι οποίοι αν και βρέθηκαν να χάνουν απο την Λιθουανία στο Βίλνιους με 2-0, κατάφεραν με τα γκολ των Κρίν και Σέζαρ να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας και με το γκολ του Ροκ Κρονάβετερ  επικράτησε των Σλοβάκων, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Λιθουανοί  που στην Γλασκόβη κόντρα στην Λιθουανία προηγήθηκε στο 59' με τον Τσέρνιτς και στο 89' ισοφαρίστηκε απο τον Χάνλει, ενώ στο τελευταίο τέταρτο έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Μάλτας.

Πιο πίσω βρίσκονται Σκοτία και Σλοβακία με την ομάδα του Γκόρντον Στράχαν να επικρατεί στην Βαλέτα της Μάλτας με 5-1, και μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Λιθουανία, ηττήθηκε όμως στην Μπρατισλάβα απο την Σλοβακία με τον Ρόμπερτ Μακ να πετυχαίνει τα δύο απο τα τρία γκολ της χώρας του.

Την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι της Γηραιάς Αλβιόνας με την Αγγλία να υποδέχεται την Σκοτία στο Λονδίνο, στην Τρνάβα η Σλοβακία θα υποδεχτεί την Λιθουανία, ενώ στην Βαλέτα η Μάλτα θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία

Στον 7ο όμιλο Ιταλία και Ισπανία διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Τορίνο στο "Γιουβέντους Στάντιουμ" με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς με τον Βιτόλο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μπουφόν στο 55', ενώ στο 82' ο Έντερ κέρδισε πέναλντι απο τον Σέρχιο Ράμος, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να ευστοχεί και να γράφει το τελικό 1-1.

Οι "φούρια ρόχα" στην πρεμιέρα του Τζουλιέν Λοπετέγκι στον πάγκο, "διέλυσαν" το Λιχτενστάιν με 8-0, ενώ την Δευτέρα πέτυχαν σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Σκόνδρα με 2-0 χάρις στα γκόλ των Ντιέγκο Κόστα και Νολίτο, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη της πρώτης θέσης

Απο την άλλη πλευρά οι "ατζούρι" πέρασαν δια πυρός και σιδήρου απο την Χάιφα αφού παρότι προηγήθηκαν με 2-0, η μείωση του σκόρ απο τον Μπεν Χαίμ και η αποβολή του Κιελίνι στο 55' με δεύτερη κίτρινη κάρτα έδωσαν άλλο ενδιαφέρον στο ματς, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση, με την ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα να παίρνει την νίκη με 1-3 χάρις στο γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 83. 

Δια πυρός πέρασαν και απο τα Σκόπια αφού παρότι προηγήθηκε με τον Μπελότι, βρέθηκε πίσω στο σκόρ με τα γκολ των Νεστορόφσκι και Χασάνι, για να "καθαρίσει" το παιχνίδι ο επιθετικός της Λάτσιο στο 75' και στις καθυστερήσεις και να διαμορφώσει το τελικό 3-2. 

"Σκληρό καρύδι" για τους υπολοίπους αναμένεται να αποτελέσουν τόσο η Αλβανία του Τζιάνι Ντε Μπιάτζι με τις δύο νίκες που πέτυχε κόντρα σε Σκόπια και Λιχτενστάιν αντίστοιχα, όπως και το Ισραήλ που έχουν τους ίδιους βαθμούς επικρατώντας των Σκοπίων εκτός έδρας με 1-2, με τον Γκόρες να αποκρούει πέναλντι του Γιάχοβιτς στις καθυστερήσεις και του Λιχτενστάιν στην Ιερουσαλήμ.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στις ισόβαθμες με 6 βαθμούς Αλβανία και Ισραήλ στην Σκόνδρα, την ίδια ώρα που Ισπανία και Ιταλία αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, οι μεν πρώτοι κόντρα στα  Σκόπια στην Γρανάδα. η δε "σκουάντρα ατζούρα" στο Λιχτενστάιν στο Βαντούζ και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το αήττητο σε προκριματική φάση Μουντιάλ και EURO που έχει φτάσει στα 53 ματς

Στον 8ο όμιλο Βέλγιο και Ελλάδα έχουν κάνει το 3 στα 3 με τους "κόκκινους διαβόλους" του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να "περνάνε" απο την Κύπρο με 3-0 και απο το Γιβραλτάρ με 6-0(με τον Μπεντέκε να πετυχαίνει στα 8.1 δευτερόλεπτα το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου σε προκριματική και τελική φάση), και στις Βρυξέλλες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Βόσνιους επικρατώντας με 4-0.

Απο κοντά και η εθνική μας ομάδα που νίκησε στο Φάρο το Γιβραλτάρ με 4-1, στο "Καραισκάκης" την Κύπρο με 2-0 και στο Ταλίν την Εσθονία επίσης με 2-0, και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Βόσνιοι που επικράτησαν στην Ζένιτσα την Εσθονία με 5-0 και την Κύπρο με 2-0.

Την επόμενη αγωνιστική Ελλάδα και Βοσνία θα αναμετρηθούν ουσιαστικά για το προβάδισμα για την δεύτερη θέση, το Βέλγιο λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στην Εσθονία στο "Κίνγκ Μποντουέν" και στην Λευκωσία η Κύπρος το Γιβραλτάρ.

Στον 9ο όμιλο Κροατία και Ισλανδία μοιράζονται την πρώτη θέση με τους Βαλκάνιους μετά την εντός έδρας ισοπαλία σε κεκλεισμένων των θυρών ματς κόντρα στην Τουρκία, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Κόσοβο "διαλύοντας" το με 6-0, και πήρε σημαντική νίκη με το γκολ του Μάντζουκιτς στο Τάμπερε κόντρα στην Φινλανδία.

Απο την άλλη οι "νησιώτες" που εντυπωσίασαν στο πρόσφατο Euro ξεκίνησαν με εκτός έδρας ισοπαλία στην Ουκρανία, ανέτρεψαν της εις βάρος τους κατάσταση κόντρα στην Φινλανδία και απο το 1-2 στις καθυστερήσεις με τα γκολ των Φινμπόγκασον και Ράγκναρ Σίγκουρντσον το "γύρισαν" στο 3-2, και στο Ρέικιαβικ επικράτησαν της Τουρκίας με 2-0.

Απο κοντά ακολουθεί η Ουκρανία η οποία στην πρεμιέρα του Αντρέι Σεφτσένκο στον πάγκο της έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Ισλανδία, με τον Γιαρμολένκο να χάνει πέναλντι στο 83', στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε να προηγείται με 2-0, αλλά είδε την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να επανέρχεται και με τα γκολ των Τουφάν και Τσαλχάνογλου να "κλέβει" τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στην Κρακοβία αφού η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος επικράτησε άνετα με 3-0.

Την επόμενη αγωνιστική στο "Μάξιμιρ" η Κροατία υποδέχεται την Ισλανδία στο ντέρμπι της κορυφής, στην Αντάλια η Τουρκία αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στο Κόσοβο, ενώ στην Οδησσό η Ουκρανία χρειάζεται την νίκη κόντρα στην Φινλανδία για να παραμείνει κοντά στους πρωτοπόρους. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...