www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/9/16

Με το βλέμμα στην Ρωσία


Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του Euro στα γήπεδα της Γαλλίας οι 52 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ξεκινούν την προσπάθεια τους για την κατάληψη αρχικά των πρώτων θέσεων στους 9 ομίλους που έχουν σχηματιστεί και που οδηγούν απευθείας στα γήπεδα της Ρωσίας και εν συνεχεία στην κατάληψη μίας εκ των οκτώ καλύτερων δεύτερων θέσεων για να διεκδικήσουν ένα απο τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην πρόκριση μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.


Σε αυτή την διοργάνωση θα κάνει ντεμπούτο ως ανεξάρτητο κράτος το Κόσοβο, ενώ και το Γιβραλτάρ θα κάνει ντεμπούτο όσον αφορά την προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο αφού και οι δύο αναγνωρίστηκαν απο την FIFA ως επίσημα μέλη της τον Μάιο του 2016.

Στον 1ο όμιλο Ολλανδία και Γαλλία είναι τα μεγάλα ονόματα με τους "οράνιε" να έρχονται απο τον οδυνηρό αποκλεισμό απο την τελική φάση του Euro αφού δεν κατάφεραν όχι μόνο να μην πάρουν κάποια απο τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στην απευθείας πρόκριση άλλα και να μείνουν εκτός μπαράζ.

To στοίχημα του Ντάνι Μπλίντ που ανέλαβε την θέση του ομοσπονδιακού στη  θέση του Γκούς Χίντινκ λίγο πριν την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης δεν είναι άλλο απο το να πάρει την πρόκριση όντας μάλιστα η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Απο την άλλη οι "τρικολόρ" που θεωρούταν απο τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου έφτασαν μέχρι τον τελικό του Παρισιού, εκεί όπου ο Έντερ χάρισε το τρόπαιο στην Πορτογαλία στην παράταση. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παρέμεινε στον πάγκο και έχει πλέον σαν στόχο να οδηγήσει τους "πετεινούς" στα γήπεδα της Ρωσίας.

Τον όμιλο συμπληρώνουν η Σουηδία η οποία είδε τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς να ανακοινώνει την αποχώρηση απο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και με νέο προπονητή τον Γιόνε Άντερσον στην θέση του Έρικ Χάμρεν, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία και το Λουξεμβούργο.

Στον 2ο όμιλο η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία που θα έχει στον πάγκο της τον Φερνάντο Σάντος για τέσσερα ακόμη χρόνια θα παλέψει για την κατάκτηση της 1ης θέσης κόντρα στην υπολογίσιμη και σκληροτράχηλη Ελβετία, και την Ουγγαρία μία απο τις εκπλήξεις του Euro Ουγγαρία που δεν θα έχει στην σύνθεση της τον Γκάμπορ Κίραλι, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν τα νησιά Φερόε, η Λετονια και η Ανδόρα. 

Στον 3ο όμιλο το μεγάλο όνομα δεν είναι άλλο απο την Γερμανία χωρίς πολλές αλλαγές όπως ανέφερε και ο Γιόακιμ Λεβ που δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ να ανακοινώνει την αποχώρηση του απο την "νάσιοναλ μάντσαφτ". 

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν ακόμα οι Τσεχία που επιχειρείται ανανέωση αφού αποσύρθηκαν  οι Τσέχ, Ροζίτσκι, Πλασίλ, Λάφατα, Χούμπνικ και Λιμπέρσκι και τον Κάρελ Γιαρόλιμ που ανέλαβε στην θέση του Πάβελ Βρμπα να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της δημιουργίας ενός νέου συνόλου, Βόρειος Ιρλανδία και Νορβηγία που αναμένεται να παλέψουν για την δεύτερη θέση ενώ πιο πίσω είναι το Αζερμπαιτζάν και το Σαν Μαρίνι

Ο 4ος όμιλος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προεξάρχοντος της Ουαλίας του Κρίς Κόουλαμν και του Γκάρεθ Μπέιλ που θέλουν να "εξαργυρώσουν" την πολύ καλή πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας μέχρι και τα ημιτελικά με μία δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση

Εκεί θα βρει απέναντι την Ιρλανδία, επίσης μία απο τις ευχάριστες εκπλήξεις τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων στο πρόσφατο Euro με τον Μάρτιν Ο' Νίλ πάντως να μην υπολογίζει στον Ρόμπι Κίν ο οποίος στο πρόσφατο φιλικό με το Ομάν φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα με το "τριφύλλι".

Υπάρχουν ακόμα η Αυστρία που θέλει να επανέρθει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ύστερα απο 28 χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990, η Σερβία με το Σλάβολιούμπ Μούσλιν στον πάγκο και τον όμιλο κλείνουν οι Μολδαβία και η Γεωργία.

Στον 5ο όμιλο η Ρουμανία με νέο προπονητή τον Γερμανό Κρίστοφ Ντάουμ που πήρε την θέση του Άνχελ Ιορντανέσκου, η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η Δανία με νέο προπονητή τον Νορβηγό Άγκε Χαρέιντε που διαδέχτηκε τον Μόρτεν Όλσεν αναμένεται να διεκδικήσουν την πρωτιά, με το Μαυροβούνιο με τον γνωστό μας απο την θητεία του στην ΑΕΚ Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στον πάγκο του  και την Αρμενία να αποτελέσουν τους ρυθμιστές του ομίλου  και το Καζακστάν να κλείνει τον όμιλο.

Στον 6ο όμιλο η Αγγλία θα πορευθεί με νέο προπονητή τον Σάμ Άλαρνταις στην θέση του Ρόι Χόντγκστον εκεί όπου θα βρει τους "άσπονδους φίλους"τους Σκοτσέζους, τους Σλοβάκους τους οποίους αντιμετώπισαν στην φάση των ομίλων στο Σεντ Ετιέν όπου και αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, την Σλοβενία του Σρέτσκο Κάτανετς, την Λιθουανία που θα έχει νέο προπονητή τον Εντγκάρας Γιάνκαουσκας και την Μάλτα. 

Στον 7ο όμιλο Ιταλία και Ισπανία θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες μετά την προ διμήνου μονομαχία τους στην φάση των "16" με τις δύο ομάδες αμφότερες να αλλάζουν προπονητές. Τέλος εποχής είχαμε στην εθνική Ισπανίας ύστερα απο 7 χρόνια για τον Βιθέντε Ντε Μπόσκε που παραδίδει την σκυτάλη έχοντας κατακτήσει 1 Παγκόσμιο Κύπελλο και 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον Ζουλιέν Λοπετέγκι ο οποίος παρότι δεν πέτυχε στην Πόρτο, εντούτοις με τις μικρές ομάδες της "φούρια ρόχα" έχει πολλές διακρίσεις

Η "σκουάντρα ατζούρα" που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε στα πέναλντι απο την Γερμανία έχει νέο προπονητή με τον Τζιαμπιέρο Βεντούρα μέχρι πρότινος προπονητή της Τορίνο να διαδέχεται τον Αντόνιο Κόντε που εδρεύει πλέον στο Λονδίνο και στην Τσέλσι

Στον όμιλο μετέχουν ακόμα η Αλβανία του Τζιάνι Ντε Μπιάζι που οδήγησε τους γείτονες σε τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης όπου μάλιστα κατάφεραν να πάρουν την νίκη κόντρα στην Ρουμανία αν και κόντρα σε Ιταλούς και Ισπανούς τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολο, το πάντα υπολογισιμο Ισραήλ, τα Σκόπια και το Λιχτενστάιν.

Στον 8ο όμιλο όπου μετέχει και η εθνική μας ομάδα η ομάδα απο το πρώτο γκρούπ είναι το Βέλγιο με αυτή την καταπληκτική φουρνιά που διαθέτει δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι στην θέση του Μάρκ Βίλμοτς ήρθε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που έχει περάσει απο τους πάγκους της Γουίγκαν και της Έβερτον έχοντας μάλιστα ως βοηθό προπονητή τον Τιερί Ανρί.

Υπάρχουν ακόμα η Βοσνία-Ερζεγοβίνη με ένα πολύ καλό ρόστερ υπό την καθοδήγηση του Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς που θέλουν να πάνε σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο μετά απο αυτό του 2014, η Εσθονία, η Κύπρος με προπονητή τον Χρηστάκη Χριστοφόρου και το Γιβραλτάρ που προστέθηκε την ύστατη ώρα.

Τέλος στον 9ο όμιλο η Κροατία με τον Άντε Τσάτσιτς αλλά χωρίς τον Ντάριο Σρνά που αποσύρθηκε, η Ισλανδία που θέλει να αποδείξει ότι η πορεία της στην Γαλλία δεν ήταν μια φωτοβολίδα, η Ουκρανία με τον Αντρέι Σεφτσένκο που παίρνει το βάπτισμα του πυρός σε πάγκο και η Τουρκία, του Φατίχ Τερίμ θα παλέψουν για την πρώτη θέση, με την Φινλανδία του γνωστού μας απο το πέρασμα του στον Παναθηναικό Χάνς Μπάκε και το νεοφερμένο Κόσοβο στην πρώτη του συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος να μην έχουν θεωρητικά πολλές πιθανότητες να πετύχουν κάτι καλό 

  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...