www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

1/9/16

Επιστροφή στην δράση για τις εθνικές ομάδες της Νοτίου Αμερικής


Δύο μήνες έχουν περάσει απο την διοργάνωση του επετειακού Copa America στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και οι ομάδες της Νοτίου Αμερικής επιστρέφουν για την διεξαγωγή της 7ης και της 8ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.


Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει αυτό το τετραήμερο δεν είναι άλλο απο την κόντρα της Αργεντινής με την Ουρουγουάη στην Μεντόσα, Στην "σελέστε" υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ομοσπονδία, με τον Όσκαρ Τάμπαρες πάντως να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας στην διάθεσή του και τον Λουίς Σουάρες που δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα στο Copa America Centenario , πληρώνοντας το με τον αποκλεισμό πηγαίνοντας μάλιστα ως πρωτοπόρος, εν αντιθέσει με την "αλμπισελέστε".

Εν αρχή στη θέση του προπονητή αφού  ο Χεράρδο Μαρτίνο παραιτήθηκε και την θέση του ανέλαβε ο Εντγκάρντο Μπαούσα που το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν προπονητής της Σάο Πάολο. Το κυριότερο όμως νέο είναι η απόφαση του Λιονέλ Μέσι να μην κάνει πράξη την ανακοίνωση περί αποχώρησης απο την "αλμπισελέστε" και να τεθεί εκ νέου στην διάθεση του Μπαούσα.

Η έτερη ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή ο Ισημερινός υποδέχεται την Βραζιλία στο υψόμετρο του Κίτο με τον Γκουστάβο Κιντέρος να έχει σημαντικές απουσίες κόντρα στους ¨καριόκας" που άλλαξαν προπονητή. 

Ο Κάρλος Ντούνγκα απέτυχε στο δεύτερο του πέρασμα απο τον πάγκο της "σελεσάο" αποτελόντας παρελθόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του επετειακού Copa America και στην θέση του προσελήφθη ο Αντενόρ Λεονάρντο Μπόκι γνωστότερος ως Τίτε μέχρι πρότινος προπονητής της Κορίνθιανς. Μάλιστα ο Τίτε κάλεσε εφτά ποδοσφαιριστές απο την ομάδα που κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θέλοντας να δώσει μαι νέα πνοή και ένα νέο τρόπο παιχνιδιού.

Στην Ασουνσιόν η Παραγουάη υποδέχεται την Χιλή με νέο προπονητή αφού ο Ραμόν Ντίαζ απολύθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο Φρανσίσκο Άρτσε πρώην προπονητής της Γκουαρανί. Στο στρατόπεδο των Χιλιανών η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Copa America έχει ανεβάσει την ψυχολογία στα ύψη, αφού παρά τις αρχικές μουρμούρες ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι κατάφερε να αντιστρέψει το όλο κλίμα γύρω του.

Στην Μπαρανκίγια η Κολομβία μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε θέλει να ανέβει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία κόντρα στην Βενεζουέλα η οποία απογοήτευσε στα μέχρι τώρα προκριματικά και αυτό είχε ως συνέπεια την απόλυση του Νοέλ Σανβισέντε και την πρόσληψη του παλιού της τερματοφύλακα του Ραφαέλ Ντουνταμέλ.

Τα σημάδια στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ενθαρρυντικά με την πρόκριση της "βινοτίντο" στα προημιτελικά και πλέον μιας και η βαθμολογική της θέση δεν της επιτρέπει να ελπίζει για κάτι καλύτερο θα επιδιώξει να συνεχίσει στις καλές εμφανίσεις.

Τέλος στο υψόμετρο της Λα Παζ η Βολιβία υποδέχεται το Περού με τους γηπεδούχους να έχουν νέο προπονητή αφού στην θέση του Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο θα κάτσει ο γνωστός μας απο την θητεία του στην Ελλάδα σε Άρη, Ηρακλή και Πανσερραικό Γκιγιέρμο Όγιος.

Απο την άλλη πλευρά οι "μπλανκιρόχα" του Ρικάρντο Γκαρέκα δεν έχουν περιθώρια για απώλεια νέων βαθών εάν θέλουν να διεκδικήσουν την παρουσία τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτι που έχουν να το πραγματοποιήσουν απο το 1982.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...