www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/6/16

Euro 2016 Τρομοκρατία, απεργίες και ξύλο στα γαλλικά γήπεδα


Έξι χρόνια νωρίτερα οι Γάλλοι πανηγύριζαν για την ανάληψη του Euro 2016 όμως με όλα αυτά που έχουν συμβεί απο τις 10 Ιουνίου όταν και ξεκίνησε η διοργάνωση και νωρίτερα τότε ίσως να το ξανασκέφτονταν.


Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται και τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια είχαν δοθεί τον Νοέμβριο όταν είχαμε πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας ακόμα και στο "Σταντ Ντε Φράνς" κατά την διάρκεια του φιλικού παιχνιδιού ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία με πάρα πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Όπως ήταν φυσικό ενόψει και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τα μέτρα ασφαλείας έγιναν ακόμα πιο έντονα και δεν είναι τυχαίο ότι απαγόρευσαν στους ιδιοκτήτες των μπαρ και των καφετεριών να βγάλουν τηλεοράσεις σε υπαίθριους χώρους και ταράτσες για να μην δοθεί στόχος για μια οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια. 

Στο περιθώριο της διοργάνωσης ένα μέλος του Ισλαμικού κράτους εισέβαλε στο σπίτι 42χρονου αξιωματικού στην περιοχή Ιβλίν κοντά στο Παρίσι και τον δολοφόνησε με μαχαίρι ενώ νεκρή ανασύρθηκε και η σύντροφος του. 

Πριν την έναρξη των αγώνων η Γαλλία συγκλονιζόταν απο κύμα διαδηλώσεων και στάσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, με τους εργαζομένους να δηλώνουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο που αφορούσε την εργασιακή νομοθεσία.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έδεσε το "γλυκό" με την παρουσία των χουλιγκάνων που παράλληλα με το χορτάρι διεκδικούσαν ένα άλλο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτό στο ποιος θα πρωταγωνιστήσει στα περισσότερα επεισόδια.

Αναμφίβολα την πρωτιά καταλαμβάνουν οι Ρώσοι οι οποίοι  πριν την έναρξη του αγώνα με την Αγγλία στην Μασσαλία ήρθαν σε σύγκρουση με τους Άγγλους οπαδούς όπου κατά τύχη δεν είχαμε θύματα, ενώ οι Ρώσοι δεν αρκέστηκαν μόνο εντός γηπέδου αλλά και μετά την λήξη του αγώνα στο "Βελοντρόμ" χειροδίκησαν και επιτέθηκαν σε οπαδούς των "λιονταριών".

Η συνέχεια της αντιπαράθεσης δόθηκε στην Λίλ με την γαλλική αστυνομία να προχωράει σε 36 συλλήψεις και στην συνέχεια στην απέλαση τους, ενώ τρεις απο αυτούς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών.

Όπως είναι φυσικό H UEFA δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και σε συνεδρίαση της επέβαλε στην εθνική ομάδα της χώρας ποινή  αποκλεισμού με αναστολή από τη συνέχεια του Euro 2016, μια απόφαση που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.

Στο Σεντ Ετιέν στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Τσεχία στο 87ο λεπτό οπαδοί της "χρβάτσκα" έριξαν καπνογόνα και δυναμιτάκια με συνέπεια τον τραυματισμό ενός security και την προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού. Μάλιστα 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως τα αίτια είναι εντός της χώρας απο την πλευρά των οπαδών της Χάιντουκ οι οποίοι θεωρούν πως η ομοσπονδία ευνοεί συστηματικά την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. 

Γερμανοί και Ουκρανοί στην Λίλ, Ισπανοί και Τούρκοι στην Νίκαια, Γάλλοι και Βορειοιρλανδοί επίσης στην Νίκαια, στην Μασσαλία οι Ούγγροι ήρθαν στα χέρια με τους ανθρώπους της ασφάλειας λίγο πριν το ματς με την Ισλανδία, ενώ και οι Αλβανοί κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ελβετία στην Λάνς ανάρτησαν πανό με πολιτικό περιεχόμενο κατά της Ελλάδος συνέθεσαν το σκηνικό στα γαλλικά γήπεδα κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας.

Δυστυχώς είχαμε και τρείς απώλειες με δύο Βορειοιρλανδούς ο ένας νεκρός απο ανακοπή καρδιάς κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ουκρανία και ο 24χρονος Ντάρεν Ρότζερς που έπεσε στο κενό στην Νίκαια λόγω υπερκατανάλωσης αλκοόλ, και ένας 71χρονος Βέλγος που υπέστη ανακοπή καρδιάς πηγαίνοντας στο γήπεδο να δει την αναμέτρηση της χώρας του με την Ιταλία


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...