www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/6/16

"Γιουβεντίνικη" ηγεμονία


Όταν τον Οκτώβριο η Γιουβέντους έχανε με 1-0 απο την Σασουόλο, βρισκόταν στην 12η θέση με 11 βαθμούς διαφορά απο την πρωτοπόρο Ρόμα. Οι αποχωρήσεις των Πίρλο, Τέβες και Βιδάλ ήταν φανερό ότι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και όλοι περίμεναν εάν θα υπάρξει αντίδραση.



Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα εκπληκτικό σερί 25 αγώνων χωρίς ήττα με κομβικό σημείο την νίκη επί της Νάπολι τον Φεβρουάριο και την άνοδο της στην κορυφή, και τον Μπουφόν να διατηρεί ανέπαφη την εστία του για 974 λεπτά πραγματοποιώντας ρεκόρ Πρωταθλήματος.

Με τα πέντε πρωταθλήματα που κατέκτησε ισοφάρισε το ρεκόρ της "Γηραιάς Κυρίας" που κρατούσε απο την δεκαετία του '30, ενώ με την νίκη επί της Μίλαν στο "Ολίμπικο" έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που κατακτάει δύο συνεχόμενα ντάμπλ. 

Στην δεύτερη θέση κατέληξε η Νάπολι, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να βγαίνει πρωταθλήτρια χειμώνα και μέχρι τον Φεβρουάριο να βλέπει στα μάτια τους "μπιανκονέρι". Μετά την ήττα στην "Γιουβέντους Αρίνα" με 1-0  δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Γιουβέντους καταφέρνοντας τελικά παρά την πίεση της Ρόμα να πάρει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League κάνοντας ρεκόρ συγκομιδής βαθμών 82.

Ειδική μνεία στον Γκονσάλο Ιγκουαίν ο οποίος με τα 36 γκολ που πέτυχε όχι μόνο ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, παράλληλα κατέρριψε το ρεκόρ του Σουηδού Γκούναρ Νόρνταλ που αγωνιζόταν στην Μίλαν την περίοδο 1949-1950 και είχε πετύχει 35 τέρματα.

Στα προκριματικά του Champions League θα αγωνίζεται την νέα σεζόν η Ρόμα, που για μία ακόμη φορά παρά το καλό της ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια. Οι "τζιαλορόσι" κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους "16" του Champions League όπου αποκλείστηκαν απο την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Ρούντι Γκαρσιά μετά τον αποκλεισμό απο την Σπέτσια στο Κύπελλο Ιταλίας τον Ιανουάριο αποτέλεσε παρελθόν.

Στην θέση του ήρθε ένας παλιός γνώριμος ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που κατά την διάρκεια της σεζόν ήρθε σε κόντρα με τον Φραντσέσκο Τότι ο οποίος συμπλήρωσε 600 αγώνες με την φανέλα των "ρομάνιστα" και παρά του αντιθέτου ο "καπιτάνο" αναμένεται να υπογράψει για ένα ακόμα χρόνο με την ομάδα της καρδιάς του.

Τέταρτη τερμάτισε η Ίντερ που στην αρχή της χρονιάς είχε θέσει ως στόχο την είσοδο της στην πρώτη τριάδα κάτι που έδειχνε στην μέση της σεζόν να το καταφέρνει, όμως κάπου "ξεφούσκωσε" και κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα απευθείας στους ομίλους του Europa.

Το πιο σημαντικό νέο όμως είναι η πώληση του 68% των μετοχών της ομάδας στην κινέζικη εταιρία Suning Commerce Group και τον Μάσιμο Μοράτι να αποχωρεί οριστικά απο τους "νερατζούρι" μεταβιβάζοντας και αυτός το δικό του ποσοστό στους Κινέζους.  

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε "φουριόζα" την σεζόν και μετά απο 6 αγωνιστικές βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας κάτι που είχε να συμβεί απο το 1999. Σιγά-σιγά όμως η ομάδα του Πάολο Σόουζα έριχνε την απόδοση της αποκλείστηκε στην φάση των "32" του Europa League απο την Τότεναμ και παρότι τις τελευταίες 12 αγωνιστικές είχε μόνο 2 νίκες κατάφερε έστω και την ύστατη ώρα να καταλάβει την πέμπτη θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Europa.

Η μεγάλη έκπληξη του καμπιονάτο δεν ήταν άλλη απο την Σασουόλο που στην τρίτη της χρονιά στην SERIE A κατέλαβε την 6η θέση και σε συνδυασμό με την ήττα της Μίλαν στον τελικό Κυπέλλου απο την Γιουβέντους θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της τα προκριματικά του Europa League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντομένικο Μπεράρντι ο οποίος μετά και την αποχώρηση του Σιμόνε Ζάζα για την Γιουβέντους πήρε απο το χέρι τους "νεροβέρντι" με 7 γκολ και 6 ασίστ και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει και αυτός το δρομολόγιο του Ζάζα για το Τορίνο.

Αντίθετα η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν δεν ήταν άλλη απο την Μίλαν. Η ομάδα του Μιλάνου για τρίτη συνεχόμενη σεζόν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού στο πρωτάθλημα κατετάγη έβδομη ενώ και στην τελευταία της ευκαιρία στο Κύπελλο ηττήθηκε απο την Γιουβέντους στο "Ολίμπικο".

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς ο Σίνισα Μιχαίλοβιτς απολύθηκε, στην θέση του ανέλαβε ο Κρίστιαν Μπρόκι χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πλέον όλοι στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη ημέρα και στην επικείμενη αγοραπωλησία του 70% απο Κινέζους επιχειρηματίες μέχρι τις 20 Ιουνίου οπότε και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα με νέο προπονητή αλλά και ποδοσφαιριστές.

Ανάλογη απογοητευτική χρονιά έκανε τόσο η Λάτσιο που αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League απο την Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο Europa League έφτασε μέχρι τους "16" όπου αποκλείστηκε απο την Σπάρτα Πράγας.

Στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε "χαμηλές πτήσεις" με συνέπεια να απολυθεί την 31η αγωνιστική ο Στέφανο Πιόλι και στην θέση του ανέλαβε ο Σιμόνε Ιντζάγκι χωρίς όμως να αλλάξουν τα δεδομένα. Ενόψει καλοκαιριού τα πάντα θα κριθούν τι θα γίνει με τους Καντρέβα και Μπίλια οι οποίοι είναι πιθανό να φύγουν και η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Κλαούντιο Λοτίτο και τους οπαδούς να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο.

Κιέβο, Έμπολι, Τζένοα, Τορίνο, Αταλάντα και η επανακάμψασα Μπολόνια δεν αντιμετώπισαν προβλήματα όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, ενώ  η Σαμπντόρια αντιμετώπισε το φάσμα του υποβιβασμού παρά το αρχικό καλό ξεκίνημα αλλάζοντας στην συνέχεια τον Βάλτερ Ζένγκα με τον Βιτσέντσο Μοντέλα.

Τον υποβιβασμό τον οποίο γλίτωσε την τελευταία αγωνιστική η Παλέρμο του "εκκεντρικού" Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι που για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε "προπονητοφάγος", οκτώ αλλαγές ρεκόρ ακόμα και για αυτόν, όπως και η Ουντινέζε που ύστερα απο αρκετά χρόνια πάλεψε για την παραμονή στην κατηγορία.

Κάρπι και Φροζινόνε όπως ανέβηκαν απο την SERIE B  έτσι και επέστρεψαν ενώ η Βερόνα απογοήτευσε και απο πολύ νωρίς βρέθηκε στην τελευταία θέση μη γλυτώνοντας το μοιραίο τον υποβιβασμό δηλαδή.

Η χρόνια που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν σημαδιακή για δύο ποδοσφαιριστές τον Λούκα Τόνι και τον Αντόνιο Ντι Νατάλε, ο μεν πρώτος ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται απο την ενεργό δράση έχοντας 545 συμμετοχές και 272 τέρματα, ο δε δεύτερος αποχωρεί απο την Ουντινέζε την φανέλα της οποίας φόρεσε 12 χρόνια απο το 2004 έως το 2016  πετυχαίνοντας 191 γκολ σε 385 συμμετοχές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...