www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/9/14

Νέο "αφεντικό" ο Κόντε


Η αποτυχία της Εθνικής Ιταλίας να προκριθεί στην φάση των "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας επέφερε μεγάλες και δραστικές αλλαγές τόσο σε διοικητικό αλλά και σε προπονητικό επίπεδο. Σε διοικητικό επίπεδο η προεδρία άλλαξε χέρια με τον Κάρλο Ταβέκιο να επικρατεί του αντιπάλου του Ντεμέτριο Αλμπερτίνι με ποσοστό 63,63% και να διαδέχεται τον Τζιανκάρλο Αμπάτε.

Παρότι ο Τσέζαρε Πραντέλι είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία μέχρι και το 2016, η αποτυχία της πρόκρισης από την φάση ων ομίλων τον ώθησε να δηλώσει παραίτηση. Πολλά ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν για τον πάγκο των "ατζούρι", από τον Αλμπέρτο Τζακερόνι και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι έως και τους Λουτσιάνο Σπαλέτι,Κλαούντιο Ρανιέρι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.


Όμως όλα αυτά τα ονόματα μπήκαν σε δεύτερο πλάνο από την στιγμή που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Μάλιστα ο ίδιος ο Ταβέκιο πριν από τις εκλογές είχε δηλώσει ότι η πρώτη του επιλογή για τον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα" θα ήταν ο Κόντε,μια κίνηση που την έβλεπαν με καλό μάτι αρκετοί στη γείτονα χώρα.

Άν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 45χρονος προπονητής ήταν αρχικά αρνητικός εντούτοις οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην προπονητή της Γιουβέντους να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρονιά με την οικονομική συνεισφορά της PUMA βασικού χορηγού της εθνικής ομάδας.

Ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε για την παρουσίαση του ως του νέου εκλέκτορα ανέφερε ότι δεν περίμενε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα βρισκόταν σε πάγκο ομάδας όμως του αρέσουν οι προκλήσεις και από την στιγμή που οι ιθύνοντες του έδειξαν ότι τον ήθελαν αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε. Μαζί του ανακοινώθηκε ο Γκαμπριέλε Οριάλι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ίντερ και της Φιορεντίνα και παγκόσμιος πρωταθλητής το 1982 στα γήπεδα της Ισπανίας ως τεχνικός διευθυντής.

Η μη κλήση του Μάριο Μπαλοτέλι για τα παιχνίδια με Ολλανδία και Νορβηγία τον Σεπτέμβριο προκάλεσε αν μη τι άλλο συζήτηση εάν και κατά πόσο ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα στο "Σούπερ Μάριο", με τον Κόντε όμως να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι κανείς παίκτης δεν παίρνει την φανέλα στο σπίτι του πάρα μόνο εάν την αξίζει.  Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι πάρα πολλοί ξένοι αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα και όπως είναι φυσικό αυτό επηρεάζει και την "σκουάντρα ατζούρα". 

Όλο το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκε τα προπονητικά κέντρα για να μιλήσει με τους προπονητές των συλλόγων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έχει άμεση επαφή και να γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση των ποδοσφαιριστών.  


  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...