www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/8/14

Ο τελικός των "πρωτάρηδων"


Στο "Εστάντιο Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο" της Ασουνσιόν διεξάγεται τα ξημερώματα της Πέμπτης ο πρώτος τελικός του φετινού Copa Libertadores ανάμεσα σε δύο "πρωτάρες" την Νασιονάλ και την Σαν Λορέντσο με την ρεβάνς να διεξάγεται στις 13 Αυγούστου στο "Πέδρο Μπίντεγκαιν" στο Μπουένος Άιρες.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται μια παραγουανική ομάδα στον τελικό αφού πέρυσι η Ολίμπια η οποία έχει κατακτήσει 3 τρόπαια σε 7 τελικούς ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλντι από την Ατλέτικο Μινέιρο. Μάλιστα η Νασιονάλ είναι μόλις η δεύτερη ομάδα από την χώρα που φτάνει στον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στην Λατινική Αμερική.  


Οι "τρικολόρ" που έχουν κατακτήσει 9 πρωταθλήματα στην χώρα τους αν και δεν αγωνίζονται στην "φυσική" τους έδρα το "Αρσένιο Ερίκο", στην φάση των ομίλων κατέλαβαν την δεύτερη θέση πίσω από την Ατλέτικο Μινέιρο και στους νοκ-άουτ γύρους απέκλεισε δύο αργεντίνικες ομάδες την Βελέζ Σάρσφιλντ και την Άρσεναλ Σαραντί, και στον ημιτελικό την ουρουγουανική Ντεφενσόρ.

Από την άλλη πλευρά η Σαν Λορέντσο με τις "ευλογίες" του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος είναι δεδηλωμένος οπαδός της "ciclon" θα επιδιώξει στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Copa Libertadores να κατακτήσει το τρόπαιο και να το προσθέσει στην τροπαιοθήκη της μετά το Copa Mercosur το 2001(η μοναδική αργεντίνικη ομάδα που το κατέκτησε) και το Copa Sudamericana του 2002 στην πρώτη έκδοση της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Στην φάση των ομίλων η ομάδα του Εντγκάρντο Μπάουσα τερμάτισε στην δεύτερη θέση πίσω από την Ουνιόν Εσπανιόλα της Χιλής,και στην συνέχεια απέκλεισε τις βραζιλιάνικες Γκρέμιο, Κρουζέιρο και την βολιβιανή Μπολιβάρ στον ημιτελικό. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...