www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

23/7/14

Ντούνγκα η επιστροφή


Όταν στις 24 Ιουνίου του 2010 η βραζιλιάνικη ομοσπονδία αποφάσιζε να προχωρήσει στην απόλυση του Καρλος Ντούνγκα παρότι υπήρχε συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο, κανείς δεν θα περίμενε ότι οι δύο πλευρές θα έρχονταν σε συμφωνία για συνεργασία μετά από τέσσερα χρόνια. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χοσέ Μαρία Μαρίν αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον άνθρωπο που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και θα είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Φελίπε Σκολάρι .

"Διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί της τεχνικής ηγεσίας. Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο με τα λόγια αλλά και με τους αριθμούς" ανέφερε ο Μαρτίν, για να συμπληρώσει ότι η απόφαση πάρθηκε με την συμμετοχή όλων όσων βρίσκονταν στο πάνελ θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο την ενότητα ούτως ώστε να έρθουν επιτυχίες στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Ντούνγκα δεν "μάσησε" τα λόγια του αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Η Εθνική ομάδα αντιπροσωπεύει πολλά, όμως δεν θέλω να πετάμε στα σύννεφα παρά να κοιτάμε την πραγματικότητα κατάματα . Αυτή την στιγμή δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, είμαστε γνώστες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, και θα πρέπει μέσω των αποτελεσμάτων και της σκληρής δουλειάς να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της ανήκει". 

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μια νυκτί,και ότι οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δουλέψει πάρα πολύ για να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι υπόθεση ενός η δύο παικτών, αλλά χρειάζεται από όλους ενεργή συμμετοχή", ήταν τα λόγια του 50χρονου προπονητή, που θα έχει δίπλα του τον Ζιλμάρ Ρινάλντι που αντικαθιστά τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα στην θέση του τεχνικού διευθυντη.   

Ο Ντούνγκα στο πρώτο του πέρασμα ανέλαβε τον Ιούλιο του 2006 στην θέση του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα και παρέμεινε στον πάγκο της έως και τον Ιούλιο του 2010. Κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα του 2007 όπως και το Confederations Cup του 2009, ενώ οδήγησε την "σελεσάο" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής όπου και αποκλείστηκε από την Ολλανδία στην προημιτελική φάση.

Συνολικά σε 60 παιχνίδια είχε 42 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρώτες κλήσεις του για τα φιλικά του Αυγούστου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απέναντι σε Εκουαδόρ και Κολομβία αντίστοιχα.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...