www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/7/14

Επιστροφή στις ρίζες


Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε, οι διεθνείς περνούν τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους πριν ενταχθούν στους συλλόγους τους για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και στην Λατινική Αμερική συνεχίζονται οι διοργανώσεις οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω του Μουντιάλ. Ήδη στην Βραζιλία(τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη κατηγορία), Χιλή, Βολιβία, Περού, Κολομβία αγωνίζονται κανονικά ενώ στον πρώτο τελικό του Ρεκόπα η Ατλέτικο Μινέιρο πήρε την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Λανούς χάρις στο γκολ του  Ντιέγκο Ταρντέλι στο 66ο λεπτό.

Αυτή την εβδομάδα μάλιστα είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Νασιονάλ να υποδέχεται στην Ασουνσιόν την Ντεφενσόρ Σπόρτιγκ από την Ουρουγουάη, και η Σαν Λορέντσο την Μπολιβάρ από την Βολιβία, ενώ τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η σεζόν σε Αργεντινή, Ουρουγουάη,Παραγουάη και Βενεζουέλα.

Δύο όμως μετεγγραφικές κινήσεις μονοπώλησαν τον ενδιαφέρον. Η πρώτη ήταν, η επιστροφή του Κακά στην Σάο Πάολο δανεικός για έξι μήνες έως ότου αναχωρήσει για την Αμερική και την Ορλάντο Σίτι, και η δεύτερη η  λύση της συνεργασίας του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε από την Μπόκα Τζούνιορς και η ένταξη του στους Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Γέννημα θρέμμα των "τρικολόρ" ο Ρικάρντο Ίζεκσον Ντος Σάντος Λέιτε τo 2001 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα και στα δύο χρόνια που φόρεσε την φανέλα της αγωνίστηκε σε 125 παιχνίδια πετυχαίνοντας 47 γκολ. Το καλοκαίρι του 2003 η Μίλαν προσέφερε στους "σομπεράνο" το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον φέρει στο Μιλάνο,για να ακολουθήσει το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης και το καλοκαίρι του 2013 η επιστροφή του στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

Άν και είχε ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους "ροσονέρι" αποφάσισε να αποχωρήσει και να ενταχθεί στην νεοϊδρυθείσα ομάδα Orlando City Soccer Club που το 2015 θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Αμερικής. Έως ότου λοιπόν η ομάδα της Φλόριντα μπει κανονικά στο πρωτάθλημα ο Κακά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της καρδιάς του.

Η δε υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οπαδοί ήταν εντυπωσιακή αφού 20.000 βρέθηκαν στο "Μορουμπί" για να τον επευφημήσουν εν μέσω Μουντιάλ μάλιστα.Ο 32χρονος άσος που θα φοράει την φανέλα με το νούμερο 8 δήλωσε χαρούμενος που επέστρεψε στην ομάδα μέσα από την οποία αναδείχθηκε ύστερα από έντεκα χρόνια περιμένοντας εναγωνίως την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Επιστροφή στις ρίζες και για τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε ο οποίος αποφάσισε να αφήσει την αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς και να φορέσει την φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορς με την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα την τριετία 1992-1995. Με τους "χεινέσες" έγινε ευρύτερα γνωστός, αγωνίστηκε σε δύο περιόδους από το 1996 έως το 2002 και από το 2007 έως το 2014 έχοντας 370 συμμετοχές και 87 γκολ φέρνοντας τον στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών τόσο σε συμμετοχές όσο και σε τέρματα.

Κατέκτησε δεκάδες τίτλους πήρε μετεγγραφή στην Ισπανία στην Μπαρτσελόνα και στην Βιγιαρεάλ ενώ όταν τον Ιούλιο του 2012 ανακοίνωνε την αποχώρηση του από το "Μπομπονέρα" έκανε αίσθηση οι κινητοποιήσεις των φίλων της Μπόκα για να τον πείσουν να παραμείνει. Τελικά τον Φεβρουάριο του 2013 επανήρθε με τα γνώριμα του "κιτρινομπλέ" χωρίς όμως να καταφέρει να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου οι δύο πλευρές προσήλθαν σε συζητήσεις όμως δεν τα βρήκαν.Τότε ο πρόεδρος των "κόκκινων κοριών" Λουίς Σεγκούρα εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν είχε κάποια άλλη πρόταση του πρότεινε συμβόλαιο 18 μηνών παρότι η Αρχεντίνος θα αγωνίζεται στην Primera B Nacional. Τελικά επήρθε συμφωνία που την επιβεβαίωσε τόσο ο Κλαούντιο Μπόργκι όσο και το σαιτ του συλλόγου που τον καλωσόρισε και επίσημα μέσω της πρώτης του σελίδας.

   

  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...