www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/7/14

Από το "Maracanazo" στο "Mineirazo"


"Siete maracanazos(σ.σ. Επτά Μαρακανάζο)",ήταν ο βασικός τίτλος της διαδικτυακής έκδοσης της ισπανικής εφημερίδας "AS" κάνοντας λογοπαίγνιο με τον χαμένο τελικό του 1950 στο "Μαρακανά" που θεωρούταν από τους Βραζιλιάνους μέχρι και χθες έως την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική "τραγωδία" που είχαν βιώσει ποτέ.


Η συντριβή με 7-1 στον ημιτελικό από την Γερμανία έβγαλε στον"αφρό" όλα τα προβλήματα που είχε η εθνική Βραζιλίας και τα οποία καλυπτόντουσαν από το γεγονός ότι κατάφερναν να πάρουν τις προκρίσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε στην φάση των "16" απέναντι στην Χιλή χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να την υπερκεράσει, ενώ στο 119' σώθηκε από το δοκάρι στο σουτ του Πινίγια.

Ήταν επίσης φανερό ότι υπήρχε έλλειμμα προσωπικότητας,το οποίο έγινε ακόμα πιο αισθητό στο παιχνίδι απέναντι στα "πάντσερ" λόγω της έλλειψης του τραυματία Νειμάρ και του τιμωρημένου λόγω καρτών Τιάγκο Σίλβα. Ήταν δε τόσο μεγάλη η σύγχυση που επικράτησε από το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και κατάφερε να δεχτεί μέσα σε έξι λεπτά από το 23 έως το 29 να δεχτεί τέσσερα γκολ και ουσιαστικά να τελειώσει η υπόθεση πρόκριση.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι δεν άφησαν τον Καφού να μπει στα αποδυτήρια για να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές ύστερα από απαίτηση του προέδρου της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Χοσέ Μαρία Μαρίν χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα  "ως ξένο άτομο".

Πλέον απομένει να δούμε πως θα διαχειριστούν οι ίδιοι την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της "σελεσάο", και ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για τι μέλει γενέσθαι. Ο Ντάνι Άλβες σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και ότι πρέπει να εξελιχθούν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μετά το τέλος του αγώνα έκανε λόγο για ριζική αναδιοργάνωση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...