www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/7/14

Ένα βήμα πριν τον τελικό



Την τελευταία φορά που η Αργεντινή προκρίθηκε στην ημιτελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας όπου στον ημιτελικό κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της "σκουάντρα ατζούρα". Τέσσερα χρόνια νωρίτερα στα γήπεδα του Μεξικό χάρις σε μια εκπληκτική παράσταση του Ντιέγκο Μαραντόνα με δύο προσωπικά του γκολ απέκλειε το Βέλγιο στον ημιτελικό και στην συνέχεια κατακτούσε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της.



Μπορεί τα "σημάδια" να δείχνουν στο βάθος τον τελικό της 13ης Ιουλίου όμως η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια δεν έχει θέλξει με την απόδοση της στην μέχρι τώρα παρουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ειδικά στον τελευταίο αγώνα είδαμε μέχρι και τον Μέσι να βοηθάει ενεργά στο αμυντικό κομμάτι για να κρατήσει το υπέρ της σκορ χάρις στο γκολ του Ιγκουαίν

Το αρνητικό για τον 60χρόνο προπονητή είναι η απουσία του Ντι Μαρία από την συνέχεια της διοργάνωσης με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να ήταν από τους μόνους που βοηθούσαν στο επιθετικό κομμάτι πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ με την Ελβετία στην φάση των "16". Ο Λαβέτσι είναι απογοητευτικός, ο Παλάσιο δεν βοήθησε ιδιαίτερα, ο Αγκουέρο καθόλη την διάρκεια της χρονιάς αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών κάτι που το έβγαλε και μέσω Μουντιάλ ενώ και ο Ιγκουαίν με εξαίρεση το ματς με τους Βέλγους δεν φάνηκε.

Όπως είναι φυσικό όλο το βάρος πέφτει στον Λιονέλ Μέσι που άλλωστε είναι ο πρώτος σκόρερ της Αργεντινής στο τουρνουά με τέσσερα τέρματα. Είναι δε τέτοια η εξάρτηση του παιχνιδιού της "αλμπισελέστε" που ακόμα και ο ίδιος ο Σαμπέγια σε δηλώσεις του τον χαρακτήρισε σαν "το νερό που βρίσκεις στην έρημο". 

Η αναμέτρηση της Τετάρτης απέναντι στην Ολλανδία αποτελεί ένα ριμέικ του τελικού του 1978 αλλά και της αναμέτρησης της 4ης Ιουλίου του 1998 στο "Βελοντρόμ" της Μασσαλίας όταν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης οι "οράνιε" έπαιρναν την πρόκριση χάρις στο γκολ του Ντένις Μπέρκαμπ στο 89ο λεπτό. Επίσης έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 στην δεύτερη φάση όπου οι Ολλανδοί είχαν επικρατήσει με 4-0 και στην φάση των ομίλων το 2006 που αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...