www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

29/6/14

Μπορεί και χωρίς Φαλκάο



Όταν στις 22 Ιανουαρίου ο Ραδαμέλ Φαλκάο τραυματιζόταν στο αριστερό γόνατο στο πλαίσιο της φάσης των "32" του γαλλικού κυπέλλου απέναντι στην Monts d'Or Azergues, οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη χιαστού που σήμαινε ότι όχι μόνο έχανε όλη την υπόλοιπη σεζόν αλλά το κυριότερο την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ένα σημαντικό πλήγμα για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν αφού ο "El Tigre"  με τα 9 γκολ που πέτυχε στην προκριματική φάση αφενός μεν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του αφετέρου την οδήγησε στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια.


Άν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να προλάβει τις ημερομηνίες εν τέλει δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και έτσι στις 3 Ιουνίου στην ανακοίνωση της 23αδας για τα γήπεδα της Βραζιλίας έμεινε εκτός με τον ίδιο να παραβρίσκεται στην συνέντευξη τύπου και να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δεν ήθελα να στερήσω την θέση από κάποιον συμπαίκτη που ήταν 100% έτοιμος. Εγώ είχα ακόμη καιρό μπροστά μου για να φτάσω στο καλύτερο επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης".

Πλέον αποκτούσε μεγάλη σημασία πως ο Αργεντινός τεχνικός θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτή την σημαντική απώλεια αν και ο ίδιος ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού διέθετε μια τετράδα επιθετικών που μέσα στην χρονιά πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις. Οι Τεόφιλο Γκουτιέρεζ της Ρίβερ Πλέιτ, Κάρλος Μπάκα της Σεβίλλης και ο Τζάκσον Μαρτίνεζ της Πόρτο συν τον Άντριαν Ράμος που πρόσφατα μετεγγράφηκε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ από την Χέρτα Βερολίνου έδιναν αρκετές λύσεις στον έμπειρο τεχνικό.

Επειδή όμως τα πάντα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο η Κολομβία μετά από τέσσερις αγώνες παραμένει αήττητη και βρίσκεται ήδη στην προημιτελική φάση κάτι που το πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πλέον στις 4 Ιουλίου στην Φορταλέζα απέναντι στην Βραζιλία θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση και να δώσει μία ακόμη χαρά στους πολυπληθείς οπαδούς της που έχουν κατακλύσει την Βραζιλία.  

Ο παίκτης όμως που αναμφίβολα έχει κλέψει τις εντυπώσεις από την πλευρά των "καφετέρος" δεν είναι άλλος από τον Χάμες Ροντρίγκεζ. Ο 23χρονος συμπαίκτης του Φαλκάο στην Μονακό έχει φτάσει ήδη τα 5 γκολ στην διοργάνωση και χάρις σε δύο δικά του τέρματα στην φάση των "16" απέναντι στην Ουρουγουάη έστειλε την ομάδα του γα πρώτη φορά στην ιστορία της στην προημιτελική φάση. 

Όπως είναι φυσικό οι εμφανίσεις του θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση των Μονεγάσκων οι οποίοι το καλοκαίρι του 2013 ξόδεψαν το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Πόρτο. Επρόκειτο μάλιστα γα την δεύτερη ακριβότερη μετακίνηση στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο μετά από αυτή του Χούλκ στην Ζενίτ και την ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου αλλά και στην Ligue 1 γενικότερα.








     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...