www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/1/14

Τέλος ο Αλέγκρι

"Αυτά είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που περνάω ως προπονητής της Μίλαν. Δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της, άλλωστε είναι ένα θέμα που δεν με απασχολεί". Τάδε έφη Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα "Gazzeta Dello Sport" και δημοσιεύτηκε στα τέλη Δεκέμβρη.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον "ξενοδόχο" όπου "ξενοδόχος" ο Ντομένικο Μπερνάρντι ο επιθετικός της Σασουόλο ο οποίος με τέσσερα δικά του γκολ γύρισε το εις βάρος της ομάδας του σκορ από 0-2 σε 4-2. Ύστερα από 19 αγωνιστικές οι "ροσονέρι" βρίσκονται ήδη 30 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, 20 από την τρίτη Νάπολι και 10 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, ταυτόχρονα όμως μόλις 6 μπροστά από την Μπολόνια που βρίσκεται στην τελευταία θέση που οδηγεί στην SERIE B.

Οι δηλώσεις της Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι είναι αναγκαίο και επείγον να γίνει μια αλλαγή ουσιαστικά προϊδέαζε για το τι θα γινόταν και το μεσημέρι της Δευτέρας μπήκαν οι τίτλοι τέλους όταν ο ίδιος ο σύλλογος με επίσημη ανακοίνωση του αποχαιρέτησε τον Τοσκανό τεχνικό ανακοινώνοντας ως προσωρινό αντικαταστάτη του  τον Μάουρο Τασότι.

Ήδη έχουν βγει στην επικαιρότητα και τα πρώτα ονόματα με τους πρώην ποδοσφαιριστές Φίλιππο Ιντζάγκι και Κλάρενς Ζέεντορφ να βρίσκονται μεταξύ άλλων στην λίστα των ιθυνόντων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην προπονητής της Κάλιαρι αφήχθη στο Μιλάνο το καλοκαίρι του 2010 και ευτύχησε στην πρώτη του σεζόν να κατακτήσει το Πρωτάθλημα το πρώτο ύστερα από το 2004, ενώ και την σεζόν 2011-2012 διεκδίκησε μέχρι τέλους την κατάκτηση του "σκουντέτο" το οποίο τελικά κατέληξε στην Γιουβέντους.

Το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησαν τα προβλήματα αφού είδε να πωλούνται δύο από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεση τους Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στην Παρί Σεν Ζερμέν. Με ένα μέτριο ρόστερ κατάφερε να "σώσει" την χρονιά με την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά το καλοκαίρι υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο Αλέγκρι θα φύγει από το "Σαν Σίρο" για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρόμα.

Τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε,παρέμεινε στο Μιλάνο αλλά τα πρώτα σημάδια της αμφισβήτησης φάνηκαν τον Νοέμβριο όταν η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι η οποία προορίζεται για να αναλάβει την ηγεσία της Μίλαν ζήτησε από τον πατέρα της την αποπομπή τόσο του Αντριάνο Γκαλιάνι όσο και του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.   


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...