www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

23/11/13

Εκεί όπου ανήκει

"Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει ποιο δυνατό" είναι ο στίχος ενός γνωστού ελληνικού κομματιού που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Παλμέιρας που εδώ και λίγες ημέρες πανηγυρίζει και επίσημα την επιστροφή στην μεγάλη τη τάξει κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος ενόψει μάλιστα και του εορτασμού του "χρυσού" ιωβηλαίου".

Όταν το καλοκαίρι του 2012 η "βερντάο" κατακτούσε το Κύπελλο Βραζιλίας υπό την καθοδήγηση του Λουίς Φελίπε Σκολάρι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι τρεις μήνες μετά θα τερμάτιζε στην 18η θέση του Brasileirao 11 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την Πορτούγκεζα που είχε σαν συνέπεια τον υποβιβασμό. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση μιας μερίδας οπαδών που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην μπουτίκ του συλλόγου βάζοντας ακόμα και φωτιά.


Η αποστολή του Ζίλσον Κλέινα ο οποίος είχε αντικαταστήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 με μια μικρή παρένθεση του προπονητή της U-20 Ναρσίσο Ντος Σάντος τον "Φελιπάο" ήταν αν μη τι άλλο "βουνό" και δεν κατάφερε να αποσοβήσει το μοιραίο. Η επόμενη ημέρα για τον Κλέινα θα ήταν και η πιο απαιτητική, αφού θα έπρεπε να επαναφέρει άμεσα τον σύλλογο εκεί που ανήκει, με οδηγό την αντίστοιχη εμπειρία του 2002 όταν ξαναυποβιβάστηκε στην SERIE B αλλά επανήρθε άμεσα.

Παρόλα αυτά η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην ομάδα του Σάο Πάολο και τις υπόλοιπες ομάδες ήταν φανερή. Βέβαια χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, αλλά από την στιγμή που με την λήξη του πρώτου γύρου βρέθηκε στην κορυφή δεν ξανακοίταξε πίσω, και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας 10 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Σαπεκοένσε.

Από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πάολο Νόμπρε να καταρτίσει τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν που θα είναι και ιδιαίτερα σημαδιακή μιας και το 2014 η "αλβιβέρντε" γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Σημαντικό επίσης είναι  και το γεγονός της ανακαίνισης και της επέκτασης του πάλαι ποτέ "Πάρκε Αντάρκτικα" σε ένα σύγχρονο γήπεδο 45.000 θέσεων με νέα ονομασία το "Αλιάντζ Πάρκε". 

Ο κορμός που αποτελείται από πολύ σημαντικούς παίκτες όπως οι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες της Χιλής και Ουρουγουαής Χόρχε Βαλδίβια και Σεμπάστιαν Εγκουρέν, οι γηγενείς Φερνάντο Πράς, Ενρίκε,Βέντεκ, Γουέσλι και ο δανεικός απο την Μπενφίκα Άλαν Κάρντεκ  παραμένει και πλέον μένει να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κλέινα.

Άν και ο 45χρονος προπονητής πέτυχε τον στόχο του θεωρείται από την πλειοψηφία των οπαδών της Παλμέιρας ανεπαρκής και ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Άμπελ Μπράγκα. Είναι ο άνθρωπος που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Φλουμινένσε αλλά ύστερα από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα τον Ιούνιο απολύθηκε απο την "Φλού". Σύμφωνα μάλιστα με φήμες για τον Μπράγκα ενδιαφέρεται και η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε οπότε αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...