www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/11/13

Η "εκδίκηση" του Μπέλο Οριζόντε

Εάν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει το ποδοσφαιρικό 2013 για την Βραζιλία αυτό δεν είναι άλλο από την "εκδίκηση" που πήρε το Μπέλο Οριζόντε από τις ομάδες τόσο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο. Το καλοκαίρι η Ατλέτικο Μινέιρο κατακτούσε το Κόπα Λιμπερταδόρες και τον Δεκέμβριο ετοιμάζεται να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, για να ακολουθήσει η "άσπονδη" φίλη της Κρουζέιρο επικυρώνοντας χθες την κατάκτηση του Brasileirao.

Και αν για την "γκάλο" τα δείγματα είχαν δοθεί την προηγούμενη χρονιά όταν και μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές διεκδικούσε από την Φλουμινένσε την πρώτη θέση, αρκετοί ίσως να μην περίμεναν το "ξεπέταγμα" της Κρουζέιρο προς την κατάκτηση του τίτλου ειδικά όταν την προηγούμενη περίοδο τερμάτισε μόλις στην ένατη θέση 25 πόντους πίσω από την "Φλού".


Τέσσερις αγωνιστικές  λοιπόν πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα η "ραπόσα" επικρατούσε εκτός έδρας της Βιτόρια φτάνοντας τους 74 βαθμούς την ίδια ώρα η Ατλέτικο Παραναένσε έχανε από την Κρισιούμα μένοντας στους 58 δίνοντας το έναυσμα στους παίκτες του Μαρτσέλο Ολιβέιρα να πανηγυρίσουν έξαλλα για την μεγάλη τους επιτυχία.

Μάλιστα η Κρουζέιρο "έσπασαν" την κυριαρχία των ομάδων των δύο μεγαλουπόλεων που κρατούσε από το 2003 όταν και πάλι κατά σύμπτωση τον τίτλο τον είχαν κατακτήσει οι "αλεπούδες". Η επιστροφή του Ζούλιο Μπαπτίστα στα "πάτρια" εδάφη σε συνδυασμό με την παρουσία του Νταγκομπέρτο και την απόκτηση των Ρικάρντο Γκούλαρτ και του Γουίλιαν ως δανεικού από την Μέταλιστ Χάρκιβ τους έφεραν από τις πρώτες αγωνιστικές στις πρώτες θέσεις και από την 16η αγωνιστική σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση και δεν ξανακοίταξε πίσω.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...