www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/11/13

Ζανέτι η επιστροφή

"Εισέπραξα πολύ αγάπη όλες αυτές τις ημέρες. Έλαβα αμέτρητα μηνύματα τόσο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όσο και από τον απλό κόσμο. Αυτή η αγάπη μου δίνει την δύναμη να κοιτάω μπροστά, παρά το σοβαρό τραυματισμό μου.Σε όσους απευθύνθηκαν με τόση στοργή σε μένα, τους υπόσχομαι πως θα επιστρέψω στο γήπεδο ως κανονικός ποδοσφαιριστής. Θα κάνω τα πάντα για να με δουν ακόμα πιο δυνατό". Τάδε έφη Χαβιέ Ζανέτι λίγες ημέρες μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα.

Ήταν στις 28 Απριλίου του 2013 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παλέρμο στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του καμπιονάτο όταν στο 17ο λεπτό ύστερα από μαρκάρισμα του Σαλβατόρε Αρόνικα έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οι πρώτες εκτιμήσεις οι οποίες στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν έκαναν λόγο για ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα  με τον γιατρό των "νερατζούρι" να κάνει λόγο για 6 έως 8 μήνες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους.


Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο εμβληματικός αρχηγός της Ίντερ "πατούσε" τα 40 έτη   έγειρε αρκετές αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορούσε ο οργανισμός του να ανταπεξέρθει και όλοι θεωρούσαν ότι είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρώσει ο Αργεντινός την τόσο μεγάλη και πλούσια καριέρα σε τίτλους.

Κάτι άλλωστε που είχε παραδεχτεί και ο ίδιος σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο στο επίσημο κανάλι του συλλόγου ότι του είχε περάσει από το μυαλό να ολοκληρώσει την καριέρα του,όμως μετά από δεύτερες σκέψεις αποφάσισε να το αναβάλλει για μία ακόμη χρονιά. Κάτι που επισημοποιήθηκε το καλοκαίρι με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν την επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο.

Αρχές Νοεμβρίου ο Βάλτερ Ματζάρι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουντινέζε ύστερα από έξι μήνες και πέντε ημέρες από την ημερομηνία του τραυματισμού του και το Σάββατο έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Στην νικηφόρα εντός έδρας αναμέτρηση με το Λιβόρνο ο μεγάλος αρχηγός μπήκε στο 82ο λεπτό στην θέση του Ταιντέρ και όπως ήταν φυσικό ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

"Τα συναισθήματα μου είναι ιδιαίτερα γιατί σε αυτή την ηλικία των 40 ετών να βρίσκεσαι έξι μήνες εκτός δράσης δεν είναι καθόλου εύκολο" και συνέχισε λέγοντας: "Από την ημέρα της εγχείρισης έλεγα ότι θα ήθελα να αγωνιστώ έστω και για μια ακόμη φορά μπροστά στους οπαδούς μας, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο".

Η ειρωνεία είναι ότι η επιστροφή του Ζανέτι στους αγωνιστικούς χώρους συνδυάστηκε με την κατά πάσα πιθανότητα τελευταία εμφάνιση του Μάσιμο Μοράτι στον προεδρικό θώκο της ομάδας του Μιλάνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη μετεγγραφή της εποχής Μοράτι στην προεδρία της Ίντερ ήταν ο Ζανέτι το καλοκαίρι του 1995 από την Μπάνφιλντ και αποδείχθηκε η πιο επιτυχημένη από όλες όσες έκανε.  


   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...