www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

1/11/13

Απο τον χλευασμό στο ρεκόρ

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που μέσα σε λίγους μήνες μπορείς να διαπιστώσεις τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από την μία η απόλυτη απογοήτευση τον Μάιο του 2013 στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας στο Ολίμπικο από την "αιώνια" αντίπαλο Λάτσιο που επέφερε εκτός από αγωνιστική και οικονομική ζημιά αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πέντε μήνες αργότερα τον Οκτώβριο το γκολ του Μποριέλο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κιέβο στέλνει τους Ρωμαίους στο +5 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από Γιουβέντους και Νάπολι αλλά το κυριότερο είναι η πρώτη ομάδα στο καμπιονάτο που κάνει το 10 στα 10 "σπάζοντας" το ρεκόρ που κατείχε η Γιουβέντους του Φάμπιο Καπέλο την περίοδο 2005-2006 με 9 στα 9.


Είναι η απόλυτη αντίθεση σε αυτό που βίωνε ο σύλλογος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με τους "τιφόζι" της Ρόμα να στρέφονται κατά δικαίων και αδίκων. Η επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια ήταν στην ημερήσια διάταξη με τους "ρομανίστα" να ζητούν την παραίτηση των Φράνκο Μπαλντίνι, Βάλτερ Σαμπατίνι και Μάουρο Μπαλντισόνι από την διοίκηση,ενώ από το "κράξιμο" δεν την γλύτωσαν ούτε οι Ντε Ρόσι  και Οσβάλντο.

Η βεντέτα με τον  Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο βέβαια κρατούσε από τον Φεβρουάριο ύστερα από το χαμένο πέναλντι του Ιταλοαργεντίνου στην Γένοβα.απέναντι στην Σαμπντόρια παρακούοντας την εντολή του πάγκου να το εκτελέσει ο Τότι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά τον τελικό όταν ο εκνευρισμός του για την μη χρησιμοποίηση του από την αρχή τον ώθησε να επιτεθεί δημόσια κατά του Αντρεατσόλι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όπως ήταν φυσικό η αποχώρηση του ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι που έγινε.

Η έλευση του Ρούντι Γκαρσία του ανθρώπου που οδήγησε την Λίλ στην κατάκτηση του νταμπλ στην Γαλλία την περίοδο 2010-2011 ίσως να μην γέμιζε σε πολλούς το μάτι όμως τα πρώτα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Η αμυντική λειτουργία δουλεύει ρολόι αφού έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ που είναι η καλύτερη αμυντική συγκομιδή σε όλα τα πρωταθλήματα ενώ έχει και αξιοθαύμαστη επιθετική λειτουργία φτάνοντας τα 24 γκολ.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας δεν πετάει στα σύννεφα χαρακτηριστικές είναι μάλιστα οι δηλώσεις του πριν τον αγώνα με τους "τζιαλομπλού" αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Προτιμώ ο κόσμος να μας θυμάται στο φινάλε της σεζόν μακάρι με έναν τίτλο, αυτό είναι που μένει".

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει από τώρα τι θα γίνει την 38η αγωνιστική το μόνο σίγουρο είναι ότι το ξεπέταγμα της Ρόμα "ξύπνησε" τον ¨κοιμώμενο γίγαντα" που λέγεται SERIE A, κάνοντας ύστερα από αρκετό καιρό  το ευρωπαικό ποδοσφαιρικό κοινό να στρέψει το βλέμμα της και προς Ιταλία μεριά. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...