www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/10/13

Τέσσερις πανηγυρίζουν ένας περιμένει

Ύστερα από δύο χρόνια και 18 συνολικά αγωνιστικές ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής,που θα διεξαχθεί στην "γειτονιά" τους την Βραζιλία. Ήδη από χθες γνωρίζουμε τις τέσσερις χώρες που θα συνοδέψουν την διοργανώτρια Βραζιλία στην κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου στην Μπαία.

Αργεντινή,Κολομβία,Χιλή και Εκουαδόρ πήραν απευθείας την πρόκριση για την τελική φάση, και αυτό που απομένει πλέον είναι να δούμε εάν η πέμπτη της κατάταξης Ουρουγουάη που θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία σε αγώνες μπαράζ 13 και 20 Νοεμβρίου θα πάρει και αυτή το εισιτήριο για την χώρα της "σάμπα".

Η "αλμπισελέστε" με προπονητή το Αλεχάντρο Σαμπέλα τερμάτισε στην πρώτη θέση έχοντας την καλύτερη επίθεση των προκριματικών με 35 γκολ με τον πολύπειρο προπονητή να καταφέρνει να συνδυάσει στην επίθεση τους Λιονέλ Μέσι, Γκονζάλο Ιγκουαίν και Σέρχιο Αγκουέρο που σκόραραν τα 24 από τα 35 τέρματα που πέτυχαν συνολικά.

Ύστερα από 15 χρόνια η Κολομβία πανηγυρίζει για την επιστροφή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το σημείο -κλειδί που έφερε τους "καφετέρος" ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο ύστερα από την τελική φάση της Γαλλίας το 1998 ήταν η πρόσληψη του Χοσέ Πέκερμαν που κατάφερε το ομολογουμένως πολύ καλό ρόστερ που διαθέτει η χώρα να το δέσει και να το οδηγήσει στην πολυπόθητη πρόκριση διαθέτοντας μάλιστα και την καλύτερη άμυνα των προκριματικών.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση της Χιλής αφού η αποχώρηση του Κλαούντιο Μπόργκι και ο ερχομός του Χόρχε Σαμπάολι ξανάδωσε στους "ρόχα" το πνεύμα και της αγωνιστικότητα  που τους διακατείχε επί Μαρτσέλο Μπιέλσα και με ένα ντεμαράζ τις τελευταίες αγωνιστικές έφτασε στην απευθείας πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Με όπλο το Κίτο και το υψηλό υψόμετρο όπου παρέμεινε αήττητη παραχωρώντας μόνο μια ισοπαλία στην Αργεντινή το Εκουαδόρ ήταν η τελευταία ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο. Οι "τρί" επέστρεψαν ύστερα από μια απουσία τεσσάρων ετών σε τελική φάση και τον Ρεινάλντο Ρουέδα να οδηγεί ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την Ονδούρα το 2010.
Είναι μία πρόκριση που όλα τα μέλη της αποστολής αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο Κρίστιαν Μπενίτεζ που έφυγε τόσο ξαφνικά τον περασμένο Ιούλιο στην Ντόχα του Κατάρ από καρδιακά αίτια.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για την ομάδα της Ουρουγουάης η οποία αν και ξεκίνησε δυνατά στο πέρασμα των αγωνιστικών βρέθηκε να αντιμετωπίζει ακόμα και το φάσμα του αποκλεισμού αφού ήταν εκτός ακόμα και της θέσης που οδηγούσε σε μπαράζ. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής το 2011 ειδικά μετά και την διοργάνωση του Confederations Cup ανασκουμπώθηκαν και έφτασαν να διεκδικούν ακόμα και την απευθείας πρόκριση η ήττα όμως από το Εκουαδόρ την προτελευταία αγωνιστική ουσιαστικά τους έστειλε στην διαδικασία των μπαράζ.

Ευχάριστη έκπληξη όλης αυτής της διαδικασίας ήταν η Βενεζουέλα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω της την ταμπέλα του "σάκου του μπόξ" διεκδικώντας μέχρι τέλους την πρόκριση  είτε απευθείας είτε μέσω των μπαράζ. Στον αντίποδα δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η Παραγουάη η οποία ύστερα απο τέσσερα συνεχόμενα Μουντιάλ δεν θα δώσει το παρών στην Βραζιλία. Οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών  δεν είναι τυχαίο ότι την έφεραν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ισόβαθμη με την Βολιβία.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...