www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/9/13

Στην τελική ευθεία

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής, με την Αργεντινή μετά το επιβλητικό πέρασμα από την Ασουνσιόν και την ευρεία της νίκη επί της Παραγουάης με 5-2 να επικυρώνει το εισιτήριο για την Βραζιλία.

Η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τους Λιονέλ Μέσι και Γκονζάλο Ιγκουαίν οι οποίοι με 10 και 9 γκολ αντίστοιχα κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ και με έναν σταθερό κορμό ευτύχησε να καθαρίσει ουσιαστικά από πολύ νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Πλέον αυτό που απασχολεί την "αλμπισελέστε" είναι η κλήρωση της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην χώρα της "σάμπας".


Πολύ κοντά στο να "κλειδώσει" την πρόκριση ύστερα από 15 χρόνια βρίσκεται και η Κολομβία η οποία τον Οκτώβριο υποδέχεται την Χιλή στην Μπαρανκίγια και με θετικό αποτέλεσμα θα πάει να παίξει χωρίς άγχος στην τελευταία αγωνιστική  με την Παραγουάη.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Χιλή αφού η έλευση του Χόρχε Σαμπάολι στην θέση του Κλαούντιο Μπόργκι της έδωσε ώθηση και με ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών μετά την ήττα από το Περού στην Λίμα, την έχει φέρει σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την τέταρτη θέση που οδηγεί απευθείας στην Βραζιλία παλεύουν τρεις ομάδες το Εκουαδόρ και η Ουρουγουάη που είναι ισόβαθμοι στους 22 βαθμούς και λίγο πιο πίσω η Βενεζουέλα που έχει 19.
Μάλιστα την επόμενη αγωνιστική το Εκουαδόρ υποδέχεται την Ουρουγουάη σε ένα ματς που αναμένεται να κρίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την τέταρτη θέση.

Οι "λα-τρι" είναι σαφώς επηρεασμένοι και  σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του Κρίστιαν Μπενίτεζ στις 29 Ιουλίου του 2013  στην Ντόχα σε ηλικία 27 ετών από αναπνευστική ανεπάρκεια και είχε ως συνέπεια την ήττα από την Κολομβία και το "στραβοπάτημα" στην Λαπαζ απέναντι στην Βολιβία.

Από την άλλη πλευρά η "σελέστε" ύστερα από μια περίοδος ντεφορμαρίσματος όπου την έφερε ακόμα και εκτός της πέμπτης που οδηγεί στα πλει-οφ  δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της. Οι καλές εμφανίσεις της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών συνοδεύτηκαν από τρεις συνεχόμενες νίκες οι δύο μάλιστα εκτός έδρας και πλέον πάει στο Κίτο για να παίξει την τελευταία ζαριά για την απευθείας πρόκριση αφού ακολουθεί η δύσκολη αναμέτρηση με την Αργεντινή στο Μοντεβιδέο.

Την ίδια ώρα που στο Κίτο θα αναμετρούνται το Εκουαδόρ και η Ουρουγουάη, η Βενεζουέλα ο τρίτος ενδιαφερόμενος υποδέχεται την Παραγουάη στο Σαν Κριστομπάλ. Οι "βινοτίντο" πάντως έχουν το μειονέκτημα, ότι την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό οπότε θα ελπίζουν σε στραβοπατήματα των αντιπάλων τους ούτως ώστε να διεκδικήσουν έστω και μέσω των μπαράζ με αντίπαλο την Ιορδανία για την παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Τέλος αναμφίβολα την απογοήτευση της προκριματικής φάσης κερδίζει άνευ συναγωνισμού η Παραγουάη αφού οι "αλμπιρόχα" ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου θα δουν την διοργάνωση από την τηλεόραση.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...