www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

25/7/13

Πρώτη και καλύτερη


Στην ιστορία του κάθε συλλόγου αφήνοντας εκτός συναγωνισμού την ημερομηνία ίδρυσης υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες-σταθμοί που σχετίζονται με θετικό όπως είναι η κατάκτηση τίτλων είτε με αρνητικό τρόπο όπως είναι ένας υποβιβασμός η μια μεγάλη ήττα. Αναμφίβολα η 25η Ιουλίου για τους οπαδούς της Ατλέτικο Μινέιρο αποτελεί ημερομηνία-σταθμός με την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ειδικά μάλιστα όταν η μεγάλη αντίπαλος στο Μπέλο Οριζόντε η Κρουζέιρο είχε ήδη κατακτήσει την διοργάνωση δύο φορές βάζοντας έτσι την πόλη μαζί με το Πόρτο Αλέγκρε, το Σάο Πάολο και το Ρίο Ντε Τζανέιρο που έχουν από δύο ομάδες  στην λίστα κατακτήσεων της διοργάνωσης.


Ο δρόμος πάντως για την "γκάλο" δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ειδικά στις νοκ-άουτ φάσεις αφού τόσο στην προημιτελική όσο και στην ημιτελική φάση έφτασε πολύ κοντά στον αποκλεισμό. Στην φάση των "8" στην ρεβάνς του 2-2 απέναντι στην Τιχουάνα και ενώ το σκόρ ήταν 1-1 οι Μεξικάνοι κέρδισαν πέναλντι στις καθυστερήσεις με τον Βίκτορ όμως να κάνει εντυπωσιακή απέκρουση με το πόδι και να χαρίζει ουσιαστικά την πρόκριση στους "ασπρόμαυρους".

Στην ημιτελική φάση απέναντι στην Νιούελς Όλντ Μπόις βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα με 2-0 στο "Μαρτσέλο Μπιέλσα" στον επαναληπτικό δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο έστειλαν το παιχνίδι στην διαδικασία της "ρώσικης ρουλέτας" με τον Βίκτορ να αποκρούει το πέναλντι του Μάξι Ροντρίγκεζ στέλνοντας την στον τελικό.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στους διπλούς τελικούς με την Ολίμπια Ασουνσιόν με τους Παραγουανούς να παίρνουν προβάδισμα μετά την νίκη τους στην Ασουνσιόν με 2-0. Στην ρεβάνς o Zo στο 47ο και ο Λεάντρο Σίλβα στο 87ο λεπτό ισοφαρίζοντας το εις βάρος τους αποτέλεσμα οδηγώντας την αναμέτρηση στην παράταση όπου δεν άλλαξε το αποτέλεσμα, και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλντι. Για μία ακόμη φορά ο Βίκτορ έβαλε το χεράκι του αποκρούοντας το πρώτο του Μιράντα ενώ το χαμένο πέναλντι του Χιμένεζ έστειλε στον έβδομο ουρανό τους οπαδούς της Ατλέτικο.

Ήταν μια δικαίωση τόσο για τον Ροναλντίνιο κάτι άλλωστε που το έδειξε και με τις δηλώσεις του μετά την λήξη της αναμέτρησης πετώντας "σπόντες" για αυτούς που τον θεωρούσαν τελειωμένο αλλά και για τον γνωστό μας απο την θητεία του στον Παναθηναικό Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος δείχνει αναγεννημένος. 

Πλέον τόσο ο Κούκα όσοι και οι παίκτες του στρέφουν την προσοχή τους στο Brasileirao όπου θεωρούνται ένα απο τα φαβορί για την κατακτησή του και παρότι δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα ελέω Λιμπερταδόρες έχουν πλέον όλο τον χρόνο για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...