www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

15/3/13

'Εχουν στα... σκαριά το όνειρό τους!



Όποιος έχει χρήματα καταφέρνει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη ζωή. Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής, το ίδιο ισχύει και γα τον... βασιλιά των σπορ. Θα μου πείτε που θέλουμε να το πάμε... Στο Dream Football League θέλουμε να το πάμε, μια διοργάνωση που αν πραγματοποιηθεί θα φέρει τα πάνω-κάτω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


Πριν από λίγα 24ωρα, αγγλικό δημοσίευμα αποκάλυψε ότι το Κατάρ ετοιμάζει διασυλλογική διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται ανά δύο χρόνια με 24 ομάδες, στα πρότυπα του Τσάμπιονς Λιγκ, με αδρές αμοιβές σε όσους συμμετέχουν. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους έγκυρους Times, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει το Dream Football League στα... σκαριά, με σκοπό να δημιουργήσει μία νέα διοργάνωση για την ελίτ.

Το Εμιράτο έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, με την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022, παρότι υπήρχαν... σκιές για τον τρόπο ανάληψης, αφού υπήρξαν κατηγορίες για χρηματισμό μελών της Ομοσπονδίας. Στη νέα διοργάνωση, η οποία θα έχει 24 ομάδες και τα παιχνίδια θα είναι νοκ-άουτ, κάθε σύλλογος θα παίρνει 175 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να υπάρχουν 16 σταθερές ομάδες και οκτώ ακόμα που θα εναλλάσσονται, ανά διοργάνωση, με γεωπολιτικά, οικονομικά και αγωνιστικά κριτήρια.

Tο δημοσίευμα μάλιστα προχωράει την υπόθεση ακόμη παρακάτω, αφού όπως ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχει ήδη σχέδιο και χρήματα για την υλοποίησή του θεσμού, ενώ στις προθέσεις των Αράβων είναι η διοργάνωση να ξεκινήσει από το 2015.

Εμείς πάντως έχουμε να πούμε πως το συγκεκριμένο θέμα θα το παρακολουθούμε με επιφύλαξη, έχοντας στην άκρη του μυαλού μας πως μπορεί να είναι μέτρο πίεσης για περισσότερα χρήματα των ομάδων, μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υ. Γ Και αν τους... κάτσει;

Υ.Γ 1 Μόνο Δεκέμβριο ή καλοκαίρι μπορεί να γίνει ένα τέτοιο εγχείρημα, αν υπολογίσουμε το καλεντάρι της FIFA και της ΟΥΕΦΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...