www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/3/13

Όταν ο «ωχαδερφισμός» ξεφτιλίζεται



Για άλλη μια φορά η Μάλαγα εντυπωσίασε και συνεχίζει ακάθεκτη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισπανική ομάδα δε φαίνεται να έχει ταβάνι και βάλθηκε να τρελάνει κόσμο. Όχι μόνο το δικό της, αλλά και τον «ωχαδερφισμό» που περισσεύει στη χώρα μας όταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός στάθηκε… τυχερός με την κλήρωση του στον τρίτο προκριματικό γύρο του θεσμού.

Η Πόρτο μπορεί να είχε την εμπειρία, τη «φανέλα» όπως και το προβάδισμα του 1-0, αλλά οι «αντσούγιες» έπραξαν όπως σε κάθε αναμέτρηση μέχρι σήμερα με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία. Αλληλοκάλυψη σε όλες τις γραμμές, υπομονή και μεθοδικό παιχνίδι. Αυτά έφεραν το 2-0, την πρόκριση στα προημιτελικά και ποιος θεός ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει. 


Ο λόγος γίνεται για το «διαλυμένο σύλλογο», για τους «παίκτες υπό αναζήτηση νέας στέγης», μέχρι και το ειρωνικό: «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο». Αυτά ειπώθηκαν από πολλούς… γνώστες του χώρου στο άκουσμα του διασταυρώματος των Ανδαλουσιανών με τους «πράσινους». Λες και το ελληνικό κλαμπ ζούσε ημέρες χλιδής και δε βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση. Χώρια πως για αρκετούς δε σήμαινε και πολλά η έννοια του επιπέδου του ισπανικού ποδοσφαίρου. Οι ίδιοι είπαν βέβαια και «ευκαιρία» τη Λεβάντε για τον Ολυμπιακό.

Μπορεί η Μάλαγα να αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά όσοι είχαν τις τύχες της στα χέρια τους δεν κινήθηκαν σπασμωδικά και ρίσκαραν. Άλλωστε, αν δε ρισκάρεις δεν κερδίζεις. Δεν είχαν να χάσουν άλλωστε και πολλά. Σε τέλμα βρίσκονταν. Πάντως δεν ξεπούλησαν ό,τι πολύτιμο είχαν. Έδωσαν τον Καθόρλα και τον Ροντόν, αλλά κράτησε την υπόλοιπη ραχοκοκαλιά με τους Ίσκο -που τότε κοστολογούνταν 15 εκατομμύρια ευρώ- Ελισέου και Μπαπτίστα. Ταυτόχρονα πήρε τον Σαβιόλα όπως και δανεικούς τους Ονιέγου, Σάντα Κρουζ. Ποια ελληνική ομάδα έχει παίκτες τέτοιου επιπέδου;

Η απόφαση των ιθυνόντων απέβη όχι μόνο σωτήρια, αλλά βγήκαν και κερδισμένοι. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου. Παράλληλα, η αξία του Ίσκο εκτοξεύθηκε. Ο 21χρονος μέσος δύσκολα θα παραμείνει στους «γαλανόλευκους» που δε θα τον παραχωρήσουν κάτω από 40 εκατομμύρια ευρώ! Προτάσεις τέτοιου επιπέδου σίγουρα θα φτάσουν στα χέρια τους. Ίσως και ακριβότερες. 


Όσον αφορά το αποτέλεσμα του έτερου ματς της Τετάρτης, η Μπάγερν πήγε να πάθει το κάζο της δεκαετίας! Μπορεί η Άρσεναλ να μην είναι το τρομερό σύνολο των περασμένων ετών και να είχε εις βάρος της το 1-3 του Λονδίνου, αλλά και οι παίκτες του Γιουπ Χάινκες το παράκαναν με την ελαφρότητα που πήραν την αναμέτρηση. Παραλίγο να την πατήσουν. Δεν είναι πολύ μακρινή η «μαύρη» νύχτα της 19ης Μαΐου του 2011 με την εντός έδρας -ουσιαστικά- ήττα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι από την Τσέλσι!

Οι Βαυαροί αδιαμφισβήτητα διαθέτουν υπεροπλία σε όλες τις θέσεις. Παρά ταύτα παρουσιάζουν σημάδια σοβαροφάνειας και το «DNA» των πειθαρχημένων σε όλα τα πεδία της παρέας των Καν, Έφενμπεργκ, Κόλερ δεν φαίνεται να συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αντίστοιχη των Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Λαμ. Όπως και να έχει στην κλήρωση των «8» και ακολούθως για τους «4» τα ζευγάρια θα προσφέρουν απλόχερα θέαμα και το ποιος θα προκριθεί θα είναι άλυτος γρίφος μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...