www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/3/13

Ως εδώ και μη παρ’ έκει!



Μία ήττα στο Μιλάνο και άλλες δύο από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετές. Το κακό τρίτωσε για την Μπαρτσελόνα και αποφάσισε να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες ξεσπώντας στη Μίλαν. Με αυτό τον τρόπο έκοψε τη χαρά του πιθανού αποκλεισμού της σε όσους την αντιπαθούν, βροντοφωνάζοντας παράλληλα προς όλες τις κατευθύνσεις πως είναι εδώ για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι απανωτές «σφαλιάρες» σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο τον τελευταίο καιρό, είχαν δώσει το δικαίωμα στους απανταχού αμφισβητίες των Καταλανών να ξεσπαθώσουν. Μάλιστα, οι πλέον βιαστικοί έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για «τέλος εποχής»! Πώς μπορείς να λες τέτοια πράγματα ή και να τα σκέφτεσαι ακόμη όταν διαθέτουν παίκτες εμβέλειας όπως οι Λιονέλ Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πικέ; Ποδοσφαιριστές που σε οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη θα έπαιρναν τη φανέλα βασικού… σπίτι τους.


Οι πρόσφατες αποτυχίες πείσμωσαν την παρέα του Κάρλες Πουγιόλ η οποία δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη προ δεκαετίας. Απέκτησε «βαριά φανέλα» και διαθέτει το «μέταλλο» του πρωταθλητή. Κακά τα ψέματα είναι η κορυφαία ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου την τελευταία δεκαετία με τρεις κατακτήσεις του βαρύτιμου τροπαίου, έξι συμμετοχές στα ημιτελικά του θεσμού εκ των οποίων οι πέντε, συνεχόμενες (2007-2008 έως 2011-2012)!

Όπως ειπώθηκε σε προηγούμενο άρθρο, οι «μπλαουγκράνα» διέθεταν την ικανότητα να αντιστρέψουν την κατάσταση και πως οι Μιλανέζοι θα έπρεπε να αγωνιστούν ακόμη καλύτερα για να σφραγίσουν τυπικά την πρόκριση. Το πρώτο έγινε. Το δεύτερο, όχι. Στο «Καμπ Νου» δεν παρουσιάστηκε το σύνολο που πριν από 20 βράδια θύμισε στους φίλους των «ροσονέρι» λίγο από τις παλιές καλές εποχές. Φύλαξαν τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Ωστόσο, όταν φοβάσαι θα το μυριστεί ο αντίπαλος και θα σε… κατασπαράξει!

Ο Ζόρντι Ρούρα περίμενε ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα εφάρμοζε τη γνωστή συνταγή: «πούλμαν μπροστά από το τέρμα». Όπως το παιχνίδι της κυπελλούχου Ισπανίας είναι γνωστό και αντιμετωπίστηκε έξυπνα στο «Σαν Σίρο», έτσι και η αμυντική τακτική που ακολουθούν οι ομάδες που επισκέπτονται το γήπεδο της Βαρκελώνης είναι πλέον συνηθισμένη. Άρα, όταν κάτι επαναλαμβάνεται αρκετές φορές βρίσκεται ο τρόπος να αντιμετωπιστεί. Λίγο το πείσμα και το ανώτερο ταλέντο των γηπεδούχων, λίγο το άγχος των φιλοξενούμενων, λίγο η ατμόσφαιρα των φιλάθλων, έφερε το τελικό αποτέλεσμα. 


Μαζί με την Μπαρτσελόνα στην κλήρωση της Παρασκευής θα βρίσκεται και η Γαλατασαράι. Οι Τούρκοι μπορεί να βρέθηκαν στο «Βέλτινς» με μικρό μειονέκτημα λόγω της εντός έδρας ισοπαλίας (1-1) του πρώτου ματς, αλλά κατάφεραν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη θριαμβευτές. 

Η συνταγή της επιτυχίας διέθετε: παμπόνηρο προπονητή (Φατίχ Τερίμ), παίκτες που οδήγησαν τις προηγούμενες ομάδες τους στην κατάκτηση του τίτλου (Σνάιντερ, Ντρογκμπά) και αρκετή τύχη. Μετά τη δεύτερη ισοφάριση οι Γερμανοί δεν κατόρθωσαν να παραβιάσουν ξανά την εστία του Μουσλέρα για μισή ώρα και ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά που θέλει τον… πολιορκημένο να φεύγει νικητής από το πεδίο της μάχης! Κατά πολλούς τα «λιοντάρια» θα είναι η επιθυμητή αντίπαλος για την επικείμενη κλήρωση, αλλά με τα παραπάνω «συστατικά» κανείς από τους υπόλοιπους δε μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τη συνέχεια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...