www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

8/2/13

Η Αργεντινή στη σέντρα

Ύστερα από ένα διάλειμμα δύο μηνών η ποδοσφαιρική δράση επιστρέφει στην Αργεντινή με την διεξαγωγή του "Torneo Final" στην δεύτερη και πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει τόσο ποιος θα αγωνιστεί απέναντι στην Βελέζ Σάρσφιλντ για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή αλλά και το ποιες τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Οι πρωταθλητές του "Torneo Inicial" Βελέζ Σάρσφιλντ έκαναν την μεγάλη έκπληξη και απο εκεί που δεν τους περίμενε κανείς μιας και είχαν αρκετές αποχωρήσεις. Παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη θέση με τον Ρικάρντο Γκαρέκα να αισθάνεται ιδιαίτερα δικαιωμένος που το ρίσκο του απέδωσε καρπούς. Στο μεταγραφικό παζάρι έκανε λίγες μεταγραφικές κινήσεις, αλλά την τελευταία ημέρα έκανε ουσιαστικά το μεγάλο "μπάμ" αφού απέκτησε δανεικό για έξι μήνες απο την Βαλένθια τον Φερνάντο Γκάγκο. Ακόμα απέκτησε απο την Τζένοα ως δανεικό τον Λούκας Πράτο,και τον Σάμπια απο την Αρχεντίνος Τζούνιορς.


Αντίθετα η Νιούελς Όλντ Μπόις δεν κινήθηκε ιδιαίτερα την μεταγραφική περίοδο κρατώντας ουσιαστικά τον κορμό που την έφερε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα,όπως και η Μπελγκράνο,ενώ η Λανούς επαναπατρισε έναν παλιό μας γνώριμο από το ελληνικό πρωτάθλημα τον Ισμαέλ Μπλάνκο και απέκτησε από την Μπόκα Τζούνιορς τον Κρίστιαν Τσάβες. 

Όσον αφορά τους "αιώνιους" η Ρίβερ Πλέιτ με τον Ραμόν Ντίαζ στον πάγκο της ήταν ιδιαίτερα δραστήρια,αποκτώντας απο την Νιούελς τον Λεονάρντο Βανχιόνι και απο την Πόρτο τον Χουάν Ιτούρμπε ως δανεικό.Επίσης επέστρεψαν από το δανεισμό τους απο  Ουνιόν Εσπανιόλα και Παλμέιρας οι Μάουρο Ντίαζ και Ανταλμπέρτο Ρομάν αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η Μπόκα Τζούνιορς αποχαιρέτησε τον Ρολάντο Σκιάβι που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα,απέκτησε τον Κλαούντιο Πέρεζ απο την Μπελγκράνο,τον Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ απο την Κορίνθιανς,και δανεικό απο την Σιένα τον Ριμπάιρ Ροντρίγκεζ.

Ιδιαίτερα κινητικές αποδείχτηκαν η Άρσεναλ Σαραντί και η Αρχεντίνος Τζούνιορς με τους μεν πρώτους να αποκτούν τον Ντιέγκο Μαρτίν Ρόλε απο την Λανούς ως δανεικό,τον Χούλιο Φούρτς απο την Σαν Λορέντζο,και τον Μπρούν απο την Ροζάριο Σεντράλ. Απο την πλευρά τους τα "κόκκινα έντομα" απέκτησαν ως δανεικούς απο την Ρίβερ Πλέιτ και την Σιένα τους Ντάνιελ Βιγιάλβα και Ματίας Μαρτίνεζ και τον Χούλιο Μπαράσα απο την Κολον Σαντα Φε.  

Τέλος σε άλλες σημαντικές κινήσεις η Ιντεπεντιέντε στην προσπάθεια που θα κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό απέκτησε απο την Αμέρικα τον Ντάνιελ Μοντενέγκρο,η Εστουντιάντες  απο την Μίλαν ως δανεικό τον Αλέσιο Ινοσέντι,η Σαν Λορέντζο τον Μάουρο Τσέτο απο την Παλέρμο,και η Γοδόι Κρούζ απο την Μπενφίκα τον Χοσέ Λουίς Φερνάντεζ ως δανεικό. 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...