www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/2/13

Οι "πρωτάρες" του Κόπα Λιμπερταδόρες

Μπορεί το Κόπα Λιμπερταδόρες να μην έχει την αίγλη και τις χρηματικές απολαβές του Τσάμπιονς Λίγκ,αυτό όμως δεν στερεί το ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιρόφιλους όλου τού κόσμου, έστω και εάν οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων δεν είναι ότι πιο βολικό ειδικά για τους λάτρεις της "στρογγυλής θεάς" στην Ευρώπη.

32 ομάδες ξεκίνησαν την προσπάθεια τους με απώτερο στόχο να φτάσουν έως τους διπλούς τελικούς του καλοκαιριού όταν και θα αναδειχθεί ο νικητής για την 54η έκδοση της διοργάνωσης.

Πέρα όμως από τους συνήθης υπόπτους ομάδες δηλαδή  που είτε έχουν κατακτήσει το τρόπαιο  είτε συμμετέχουν ανελλιπώς,υπάρχουν και εκείνες που  είναι πρωτοεμφανιζόμενες η επιστρέφουν ύστερα από πολλά χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής.

Ίσως το κορυφαίο παράδειγμα ομάδας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όλα τα αθλήματα που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απο την ίδρυση της κατάφερε τόσα πολλά πράγματα είναι η περουβιανή Asociacion Civil Real Atletico Garcilaso απο την πόλη Κούσκο.

Ιδρυθείσα στις 28 Ιουλίου του 2009 από φοιτητές του σχολείου "Inca Garcilaso de la Vega" ευτύχησε μέσα σε τρία χρόνια όχι μόνο να ανέβει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας αλλά το 2011 να κατακτήσει το Κύπελλο ενώ το 2012 έφτασε μέχρι και τον τελικό όπου ηττήθηκε απο την Σπόρτιγκ Κριστάλ αλλά εξασφάλισε την απευθείας είσοδο της στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ανάλογη περίπτωση είναι και η χιλιανή Club Deportes Iquique η οποία ιδρύθηκε το 1978 και έχει στο ενεργητικό της 2 κύπελλα Χίλης το 1980 και το 2010, είναι όμως η πρώτη φορά που συμμετέχει στην διοργάνωση καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα πίσω απο την Ουνιβερσιτάντ Ντε Τσίλε όντας νεοφώτιστη στην κατηγορία. Πήρε την πρόκριση για τους ομίλους αποκλείοντας στην προκριματική φάση την μεξικανική Λεόν στην διαδικασία των πέναλντι.

Μία ακόμη ομάδα που μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο της Λατινικής Αμερικής είναι η Club Deportivo Lara απο το Μπαρκισιμέντο της Βενεζουέλας που ιδρύθηκε το 2006 και μόλις πέρισυ ευτύχησε να κατακτήσει τους πρώτους της τίτλους το Απερτούρα και το Κλαουζούρα της χώρας.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της Club Deportivo Huachipato απο το Ταλκαχούανο της Χίλης η οποία επιστρέφει στο Κόπα Λιμπερταδόρες ύστερα απο 38 χρόνια το 1975 όταν και αποκλείστηκε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...