www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

2/1/13

Φαν Πέρσι και… φέτος


Άλλαξε ο χρόνος και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε πρωτοχρονιάτικα να μην επαναλάβει την προσφιλή της… συνήθεια όπου γέμιζε «τυφλές ελπίδες» την εκάστοτε αντίπαλό της, διασύροντας τη Γουίγκαν με 4-0 εκτός έδρας. Η αιτία της παρέλασης των «κόκκινων διαβόλων» στο πρωτάθλημα οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στον νεοαποκτηθέντα, Ρόμπιν Φαν Πέρσι ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στην αναμέτρηση.

Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός των τρις πρωταθλητών Ευρώπης, δεν έμεινε πρωταγωνιστής μόνο κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Απεναντίας, συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του και εντός γηπέδου, στεναχωρώντας τους τερματοφύλακες παρά τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Δεν μικρό γεγονός έπειτα από οκτώ χρόνια παραμονής στην Άρσεναλ, να εντάσσεται άμεσα στο σκεπτικό ενός εντελώς διαφορετικού συνόλου σε νοοτροπία όπως αποτελεί εκείνο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο 29χρονος φορ οδηγεί εκ του ασφαλούς τους καινούριους του συμπαίκτες στην ανάκτηση των κεκτημένων με 16 γκολ σε 21 ματς, φιγουράροντας στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Κοινώς, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση εδώ και δύο σεζόν, καθώς πέρυσι έβαλε 30 γκολ στη λίγκα, που είναι και ρεκόρ καριέρας.

Ο τρόπος ανάπτυξης της Γιουνάιτεντ τον έχει απελευθερώσει. Σίγουρα, είναι ο προσφιλέστερος αποδέκτης των μεταβιβάσεων για την τελική προσπάθεια, αλλά όχι ο μοναδικός. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι «κανονιέρηδες» τα περίμεναν όλα από εκείνον και ίσως λίγο από τον Ζερβίνιο.

Κατά την τρέχουσα, έχει τη συμπαράσταση των Ρούνεϊ και Τσιτσαρίτο. Συν τοις άλλοις, παραμονεύουν οι μέσοι των δευτεραθλητών Αγγλίας ως κρυφοί επιθετικοί όταν ανεβαίνουν ή έξω από τη μεγάλη περιοχή για μακρινό σουτ μετά από απομάκρυνση της μπάλας. Επομένως, οι μπακ δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέχουν ένα-δύο ποδοσφαιριστές αλλά αρκετούς, άρα και μειωμένη προσοχή κατά άτομο, με τελικό αποτέλεσμα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Φέγενορντ να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγει από το μαρκάρισμα και να σκοράρει. 

Ο έμπειρος στράικερ με τις εμφανίσεις του έδωσε την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονταν η παρέα του «Ολντ Τράφορντ», ώστε να αντιμετωπίσει με ίσους όρους τη φανταχτερή Μάντσεστερ Σίτι και την ανανεωμένη Τσέλσι. Τελικά, δεν έμεινε απλά ανταγωνιστική. Αντιθέτως, παραμένει η πρωταγωνίστρια του «μαραθωνίου» χάρη στον πρώην επιθετικό της Φέγενορντ. Αν η Γιουνάιτεντ σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο για 20η φορά στην ιστορία της θα το οφείλει κυρίως σε εκείνον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...