www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/12/12

Οι "φρουροί" του τίτλου

Τo προσωνύμιο της Βελέζ Σάρσφιλντ είναι "μικρό φρούριο" και η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα φρόντισε να το δικαιώσει μέχρι τέλους αφού όχι μόνο κατάφερε να "αποκρούσει" τις προσπάθειες των αντιπάλων της αλλά μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Τορνέο Ινισιάλ 'σφράγισε" τον ένατο τίτλο της ιστορίας της. 

Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα τον Αύγουστο η Βελέζ βρισκόταν σε μια φάση ανασύνταξης αφού ούτε λίγο ούτε πολύ είχε χάσει έξι βασικούς της παίκτες με κυριότερες των Μαρτσέλο Μπαροβέρο που πήγε στην Ρίβερ Πλέιτ  και του Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνες που πήγε στην Κορίνθιανς ενώ σε συνεργασία με την διοίκηση ο Γκαρέκα αποφάσισε να προωθήσει παιδιά απο την ακαδημία της.

Σε ένα πρωτάθλημα πάντως που από την αρχή έδειξε ότι θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό αφού πολλές ομάδες βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, με κυριότερη όλων την Νιούελς Όλντ Μπόις που από την 8η έως και την 13η αγωνιστική βρισκόταν μόνη της στην πρωτοπορία καθοδηγούμενη απο έναν "σεληνιασμένο" Νάτσο Σκόκο.

Παρ'όλα αυτά οι "μπλέ" ευτύχησαν στο κρισιμότερο σημείο όχι μόνο να υπερκεράσουν το εμπόδιο της ομάδας απο το Ροζάριο και παρότι απειλήθηκαν από την Λανούς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φακούντο Φερέιρα που είναι μαζί με τον Σκόκο πρώτος σκόρερ με 13 γκολ να φέρουν τον τίτλο στο προάστιο Λινιέρς του Μπουένος Άιρες.

Πλέον ο "τίγρης" όπως είναι το προσωνύμιο του Γκαρέκα θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές της ομάδας αφού βρίσκεται στον πάγκο της από τον Ιανουάριο του 2009 και ήδη γίνονται συζητήσεις έτσι ώστε να του ανανεωθεί το συμβόλαιο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...