www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/12/12

"Έσπασε" το ρεκόρ του Μίλερ και πάει για άλλα...


Τελικά ο Λιονέλ Μέσι «έσπασε» την Κυριακή το βράδυ ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ σκοραρίσματος, καθώς με τα δύο τέρματα που σημείωσε απέναντι στη Μπέτις, στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-1, έφτασε τα 86 μέσα στο 2012 και είναι πλέον κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ τερμάτων σε ένα ημερολογιακό έτος, ξεπερνώντας τα 85 που είχε πετύει ο Γκερντ Μίλερ το 1972. Το νέο επίτευγμα του «αστέρα» της Μπαρτσελόνα έγινε -όπως ήταν φυσιολογικό- πρώτο θέμα και στην ιστοσελίδα της UEFA.

Μάλιστα με την ευκαιρία, ο κορυφαίος ιστότοπος θυμίζει κάποια ακόμη ρεκόρ σκοραρίσματος που είναι πολύ πιθανό να καταρρίψει στο μέλλον ο Αργεντινός άσος, που άλλωστε είναι ακόμη μόλις 25 ετών και έχει... δρόμο μπροστά του. Συγκεκριμένα, το βασικότερο ρεκόρ που κυνηγάει ο Μέσι είναι αναμφίβολα αυτό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο κατέχει με 71 τέρματα ο Ραούλ. Ο Αργεντινός ακολουθεί με 56 (όσα έχει και ο... απόμαχος πλέον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ) και, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, είναι πιθανό να πάρει το ρεκόρ εντός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ενα άλλο σπουδαίο ρεκόρ είναι αυτό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο θρυλικός Τέλμο Θάρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέχει την πρώτη θέση με 251 τέρματα, ενώ ο Αργεντινός έχει φτάσει τα 192. Λογικά, και εφόσον παραμείνει υγιής, ο Μέσι θα καταρρίψει αυτό το ρεκόρ του χρόνου. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ο Μέσι ως τώρα το έχει καταφέρει δύο φορές.

Θέμα χρόνου -και μάλιστα σύντομου- είναι να πάρει ο Μέσι και το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στα ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Με τα δύο που πέτυχε φέτος στο «Καμπ Νου» έφτασε τα 17, ένα λιγότερο από τον ρέκορντμαν Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί ο «μάγος» για να κάνει δικό του τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της εθνικής Αργεντινής. Ο Μέσι έχει σημειώσει 31 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέχει ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 56.

Για να δούμε λοιπόν τί άλλο μας επιφυλλάσει ο Μέσι(ας)...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...