www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

5/12/12

«Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου»!

Ο τίτλος του τραγουδιού του Μάνου Παπαδάκη ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Σεΐχη Μανσούρ. Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε ένα κάρο λεφτά που λέει και ο θυμόσοφος λαός για να τη δει… κυρία με τα όλα της και εκείνη για «ευχαριστώ» αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Όταν ρίχνει κάποιος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν το κάνει απλά για να περάσει η ώρα, αλλά και να βγάλει ένα κέρδος. Το αγγλικό πρωτάθλημα αποφέρει αρκετά, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ δίνει εξ’ ίσου συν του ότι ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου επομένως επιφέρει και ευνοϊκότερες χρηματικές συμφωνίες στα τηλεοπτικά και με χορηγούς. Όταν όμως τα πάντα πάνε στράφι και ούτε Europa League  δε συνεχίζει η ομάδα του τι γίνεται; Πόσο μάλλον όταν ο αποκλεισμός προέρχεται από ένα κλαμπ που πριν από λίγα χρόνια είχε πτωχεύσει όπως η Ντόρτμουντ. 


Υπάρχει το ελαφρυντικό της δυσκολίας του ομίλου και με την ατυχία της κλήρωσης. Το ίδιο όμως και την προηγούμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, η δικαιολογίας της απειρίας δεν υφίσταται πλέον. Την περασμένη σεζόν ως πρωτάρα έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τους «16» του θεσμού από ένα άλλο σύλλογο που δε φημίζεται για το αστείρευτο ρευστό του, τη Νάπολι.

Φέτος και με τη δίψα του πρωταθλήματος ικανοποιημένη, είχαν βλέψεις για ένα μακρινό ταξίδι στη Γηραιά Ήπειρο. Τελικά γυρίζουν άπραγοι στην Αγγλία για μόνιμη εγκατάσταση… Οι ευθύνες αφορούν τους πάντες, αλλά κυρίως τον προπονητή. Δε γίνεται σε τρία χρόνια να έχει συγκομιδή δύο προκρίσεις στους «16» του Europa League και ένα αποκλεισμό από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δε μιλάμε για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά εκείνη με παίκτες όπως οι Αγκουέρο, Σίλβα, Νασρί, Τέβεζ, Γιάγια Τουρέ και πολλούς άλλους. Ρόστερ που συγκρίνεται μόνο με εκείνα Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεντ Ζερμέν.


Μέχρι και η τελευταία που έχει την ίδια φιλοσοφία οικονομικά και ιταλική φινέτσα στον πάγκο, πέρασε με το «καλημέρα» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και μάλιστα πρώτη από τον όμιλό της. Άρα, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη διαχείριση του ρόστερ και την τακτική στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και να υποτίμησαν τους αντίπαλούς τους, πάλι ευθύνη του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι να τους… τραβήξει το αυτί!

Το κάζο των πρωταθλητών Αγγλίας, αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ίσως, αποτελέσει την αφορμή για την απομάκρυνση του Ιταλού κόουτς, ο οποίος δε βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ένα χρόνο για να δικαιολογείται, αλλά τρία ολόκληρα! Ίσως από την άλλη ήρθε η ώρα κάποιοι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Άλλωστε, τόσα εκατομμύρια ευρώ παίρνουν εν καιρώ οικονομικής κρίσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...