www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

5/12/12

Αήττητος!


Η τελευταία παράσταση είναι πάντα εκείνη που μένει χαραγμένη στο μυαλό των θεατών. Έτσι μοιάζει να σκέφτονται στον Ολυμπιακό, όταν η λέξη «ήττα» στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι άγνωστη. Η νίκη επί της Άρσεναλ είναι ένα γερό κομπόδεμα για το ταξίδι του στο Europa League και ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι δεν πρόκειται να είναι ένας απλά συμμετέχων.

Άλλη μια καλή βραδιά για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ιδιαίτερα από το 60ο λεπτό και μετά έμοιαζε άλλη ομάδα. Βέβαια βοήθησε και η αλλαγή του Φέισα με τον Φουστέρ. Ο Σέρβος ήταν πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου. Επιθετικά ήταν μια απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και ανασταλτικά βοηθούσε ελάχιστα. Με το που βγήκε από το γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» είδαν το… φως το αληθινό.

Γενικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μεγάλες δυνατότητες αλλά και στιγμές που «κατέβαζαν διακόπτες». Μπορεί από τη μία κάποιος να υποστηρίξει ότι οι εκλεκτοί του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ουσιαστικά η δεύτερη ομάδα, αλλά από την άλλη αυτό δε μειώνει τη σημασία της επικράτησης. Άλλωστε -κακά τα ψέματα- οι προπονήσεις σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο είναι κατά πολύ δυσκολότερες από τα περισσότερα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. 

 
Πάντως, μετά το 60’ άλλαξε άρδην η εικόνα των Πειραιωτών. Έκλεισαν στα καρέ τους «κανονιέρηδες» οι οποίοι αντί να βομβαρδίζουν… βομβαρδίζονταν! Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι ο αντικαταστάτης του Κέβιν Μιραλάς είναι ο… εξοστρακισμένος μέχρι πέρυσι, Κώστας Μήτρογλου. Πέτυχε ένα γκολ-ποίημα με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και για 28 λεπτά αναστάτωσε την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Δε θα είναι διόλου παράξενο αν τον προσεγγίσουν ξένοι σύλλογοι και κατατεθεί για χάρη του μια γαλαντόμος πρόταση.

Πλέον, ο πρωταθλητής Ελλάδας ευρωπαϊκά μπορεί να ξεκουραστεί και να περιμένει την κλήρωση της 20ης Δεκεμβρίου για να δει ποιον θα αντιμετωπίσει. Επιπροσθέτως, η νίκη αυτή του δίνει μεγαλύτερες ελπίδες να βρει όσο το δυνατόν ένα βατό αντίπαλο, όσο βατός μπορεί να είναι κάποιος όταν έχει φτάσει στους «32» του Europa League και με τη μορφή που έχει πάρει. Σίγουρα μόνο δέος δε θα νιώθει απέναντι στον οποιονδήποτε και δικαιολογημένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...