www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

5/12/12

Μάχη για μια θέση στον… ήλιο


Πέφτει η «αυλαία» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ… Πράξη δεύτερη για την έκτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την αγωνία για πολλούς να χτυπάει «κόκκινο»! Γιουβέντους και Τσέλσι στον πέμπτο, Μπενφίκα και Σέλτικ στον έβδομο, Γαλατασαράι και Κλουζ στον όγδοο όμιλο αντίστοιχα, ψάχνουν για μια θέση στον… ήλιο της κληρωτίδας των «16».

Στο πέμπτο γκρουπ έμελλε τα δύο μεγάλα ονόματα να τρέχουν μέχρι τελευταία στιγμή για να πάρουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Η πραγματικότητα, ωστόσο δίνει αρκετές πιθανότητες στη «Μεγάλη Κυρία», μιας και η οικοδέσποινα Σαχτάρ εξυπηρετείται με την ισοπαλία διότι κρατά την πρώτη θέση. Δύσκολα τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ευρώπης…


Στη συνέχεια έχουμε τους «αετούς» με τους «κέλτες». Περίεργη υπόθεση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι πρώτοι περνάνε. Έλα όμως, που πηγαίνουν στη Βαρκελώνη; Σίγουρα η Μπαρτσελόνα έχει καπαρώσει την κορυφή του ομίλου, αλλά και τα «δεύτερά» της είναι «πρώτα» για τις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, η παρέα του σεληνιασμένου στην Ευρώπη, Γιώργου Σαμαρά υποδέχεται την Σπάρτακ Μόσχας η οποία είναι αδιάφορη. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται βατή η αναμέτρηση, αλλά τις περισσότερες που οι ρωσικές ομάδες ήταν αδιάφορες έκαναν… κηδείες!

Ακολούθως έχουμε τους κατόχους του κυπέλλου UEFA του 2000 και τους «σταθμάρχες». Δυσοίωνα τα πράγματα για τον Κώστα Καπετάνο και την παρέα του που ταξιδεύουν στο Μάντσεστερ όπου θα αντιμετωπίσουν τη σίγουρα πρώτη Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αρέσκεται σε… εκπτώσεις, αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρατάξει πολλούς αναπληρωματικούς. Ούτε βέβαια και οι Τούρκοι αναμένεται να έχουν εύκολο απόγευμα απέναντι στη γηπεδούχο Μπράγκα, αλλά όπως και να έχει το επίπεδο δυσκολίας είναι χαμηλότερο. Επίσης, έχουν και το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. 


Οι προαναφερόμενοι σύλλογοι δεν είναι οι μοναδικοί με στόχους. Μπάγερν Μονάχου και Βαλένθια θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επικύρωση μιας ευνοϊκότερης κλήρωσης την 20η Δεκεμβρίου, με την κατάκτηση την κορυφής του ομίλου. Αμφότερες συγκατοικούν με 10 βαθμούς και αντιμετωπίζουν τις αδιάφορες Μπάτε και Λιλ αντίστοιχα, με δύο όμως σημαντικές παραμέτρους. Οι Βαυαροί σε περίπτωση ισοβαθμίας κόβουν πρώτοι το νήμα λόγω των αποτελεσμάτων στις αναμεταξύ τους συναντήσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι γηπεδούχοι κόντρα στους Λευκορώσους σε αντίθεση με τους  Ίβηρες που ταξιδεύουν στη Γαλλία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...