www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/12/12

Η επιστροφή της Γιούβε και το… ρεκόρ της Τσέλσι


Αν υπήρχε «χρυσό βατόμουρο» το Τσάμπιονς Λιγκ όπως γίνεται και για τις χειρότερες ταινίες του Χόλιγουντ, η Τσέλσι θα ήταν σίγουρα υποψήφια. Κατάφερε να γίνει η πρώτη εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης που από τη φάση των ομίλων δε συνεχίζει στους «16». Ταυτόχρονα, η Γιουβέντους επιστρέφει στα υψηλά κλιμάκια του διεθνούς ποδοσφαιρικού στερεώματος με σταθερά βήματα.

Όσο όμορφα τελείωσε η περσινή χρονιά για τους «μπλε» τόσο άσχημα πηγαίνει η παρούσα. Παρά τις προσθήκες των Όσκαρ, Αζάρ δεν είχαν το απαραίτητο «νεύρο» που χαρακτήριζε τον Ντρογκμπά για να συνεχίσουν παραπέρα. Τι και αν πέτυχαν έξι τέρματα την τελευταία αγωνιστική; Το… βαπόρι είχε ήδη σαλπάρει χωρίς εκείνους. Ούτε για να γλυκάνουν την πίκρα των οπαδών τους δεν έφτανε η επιβλητική τους εμφάνιση. 


Στον αντίποδα οι Ιταλοί μετά το «Καλτσιόπολις», δείχνουν ανεβασμένοι. Σιγά-σιγά και χωρίς τυμπανοκρουσίες παρά την πτώση του εγχώριου πρωταθλήματος σε πρεστίζ και ποιότητα ποδοσφαιριστών ανεβάζουν τον πήχη που είχαν οι ίδιοι χαμηλώσει. Ούτε εντυπωσιάζουν με το παίξιμό τους –δεν ήταν ποτέ άλλωστε το χαρακτηριστικό της- ούτε όμως θα λυγίσουν εύκολα. Κοινώς έχουν αυτογνωσία και πάνω σε αυτή στηρίζονται. Και όταν ξέρεις από τι είσαι φτιαγμένος και τι μπορείς να κάνεις ξεπερνάς τα όποια εμπόδια βρίσκονται μπροστά σου.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ελληνική νότα του θεσμού από εδώ και πέρα. Τον Γιώργο Σαμαρά και τη Σέλτικ. Όπως και οι «μπιανκονέρι» έτσι και οι «Κέλτες» ως σκληροτράχηλο σύνολο κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση που τους άξιζε. Δεν είναι λίγο να κοιτάς την Μπαρτσελόνα σε δύο ματς «κατάματα» και μάλιστα να της παίρνεις και τη νίκη σε ένα εξ’ αυτών. Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική διάκριση όχι μόνο για την παρέα του Έλληνα επιθετικού, αλλά και για το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο μετά το σοκ του υποβιβασμού της Γκλάσκοου Ρέιντζερς. 


Δυστυχώς την τύχη του Σαμαρά δε είχε ο Κώστας Καπετάνος με την Κλουζ. Η τεράστια νίκη τους μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε… στράφι. Βλέπετε με το έβαλαν το γκολ, μετά από δύο λεπτά στην Πορτογαλία η Μπράγκα έχασε το προβάδισμά της από τη Γαλατασαράι και αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να πάρουν το «εισιτήριο» της επόμενης φάσης...

Η φάση των ομίλων θεωρείταιως ένα όμορφο πάρτι, τοοποίο έλαβε τέλος. Τώρα από εδώ και πέρα ξεκινάει το πραγματικό Τσάμπιονς Λιγκ όπως λένε στην Ευρώπη. Όπως λένε και οι Queen είναι κάτι μαγικό που στο τέλος μένει μόνο ένας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...