www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

7/12/12

Η εμφάνιση Παναθηναϊκού και το "βαρόμετρο" Σο!



Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στη δυνατή Τότεναμ, ήταν αρκετά ενθαρρυντική παρά την ήττα των "πρασίνων" με 3-1 από τους Λονδρέζους. Τα κέρδη για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν πολλά. Η ζημία μία, αλλά μεγάλη. Ο αποκλεισμός από τη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Το "τριφύλλι", παρουσιάστηκε όπως έπρεπε για να διεκδικήσει στα ίσια μια θαρραλέα πρόκριση στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. 

Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54ο λεπτό με τον Ζέκα και λίγο έλειψε να πετύχει την ολική ανατροπή με τον Τοτσέ στο 70', σκορπώντας ελπίδες στον κόσμο του που έδωσε βροντερό «παρών» στο Λονδίνο.  Ωστόσο, ο Καρνέζης στάθηκε άτυχος στο 2-1 των Άγγλων (η μπάλα χτύπησε δοκάρι και στην πλάτη του πριν μπει στα δίχτυα) και στη συνέχεια οι «Πετεινοί» ανέκτησαν την ψυχολογία των νικητών γράφοντας το 3-1 σφραγίζοντας τη δική τους πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

Η τακτική του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Οι «πράσινοι» περίμεναν τους «πετεινούς» κάτω από τη μεσαία γραμμή με σκοπό να μην τους επιτρέψουν να μπουν απειλητικά στην περιοχή του Καρνέζη και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση. Μεγάλη ήταν η εμφάνιση και του Πάπε Σο στην αρχική ενδεκάδα του "τριφυλλιού" για πρώτη φορά φέτος. Ο Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός, έδωσε δύναμη, ύψος και ποιότητα στη μεσαία γραμμή των φιλοξενουμένων.

Η αποχώρησή του λόγω τραυματισμού στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, ίσως να ήταν αυτή που στέρησε από τους "πράσινους" τη νίκη μέσα στην Αγγλία. Και αυτό γιατί έλειψαν τα κλεψίματα που έκανε στο χώρο του κέντρου, αλλά ταυτόχρονα χάθηκε και το ύψος του στα στημένα. Κάτι που φάνηκε στη φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων.

Αρκετά καλοί και οι νεαροί Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρίας, Σισοκό και Ζέκα, που "γεμίζουν" με εμπειρίες. Συμπερασματικά, η εμφάνιση κόντρα στους «πετεινούς» ήταν μια ιδανική... ένεση ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης για τους "πράσινους". Μία αναμέτρηση που έδειξε ότι έχουν αρκετές δυνατότητες και πρέπει να πιστεύουν σε αυτές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...