www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

4/12/12

Επιτέλους νίκη!


Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Στα χαρτιά όλα έμοιαζαν όμορφα. Αλλά η πραγματικότητα ήταν ζοφερή για την Νιούκαστλ. Η απογοήτευση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, κατάφερε επιτέλους να κάνει νίκη – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- μετά από έξι αγωνιστικές (3-0 τη Γουίγκαν)!

Οι «καρακάξες» στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου έμοιαζαν ικανές να μπουν σφήνα στις ομάδες του Λονδίνου και του Μάντσεστερ για μια θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Άλλωστε η τελευταία τους συμμετοχή στους ομίλους  ήταν πριν από ακριβώς δέκα χρόνια. Παίκτες όπως οι Παπίς Σισέ, Μπεν Αρφά, Αμαλφιτανό, Γκουτιέρες και Τιοτέ έδιναν βάσιμες ελπίδες για μια τέτοια προοπτική.


Ωστόσο, οι προοπτικές δε φέρνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντιθέτως, στη συγκεκριμένη περίπτωση ήρθαν τα ανάποδα... Παρά το θετικό ξεκίνημα απέναντι στην Τότεναμ (2-0), η συνέχεια προσγείωσε απότομα τους φίλους της ομάδας. Εκτός έδρας μόνο εκείνη και οι ουραγές Ρίντιγκ και ΚΠΡ δεν έχουν φύγει με τρίποντο. Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» έχουν υποταχθεί ακόμη και από τις Γουέστ Χαμ, Σουόνσι!

Μάλιστα, το Νοέμβριο είχαν τη χειρότερη συγκομιδή των τελευταίων ετών με μόλις ένα πόντο σε πέντε αγώνες που έδωσαν, αυτόν που πήραν με τη Λίβερπουλ στην ομώνυμη πόλη (1-1), ενώ η αμέσως προηγούμενή τους νίκη κόντεψε να γίνει… επέτειος, καθώς ήταν 28η Οκτωβρίου όταν και επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 2-1.


Το ματς της Δευτέρας μπορεί να είχε την ίδια τύχη με τα προηγούμενα, αν ο Φιγκερόα των «λάτικς» δεν αντίκριζε την κόκκινη κάρτα στο 12ο μόλις λεπτό της συνάντησης στο πέναλτι που υπέπεσε και την αξιοποίησή του από τον Ντεμπά Μπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση είναι η αλήθεια. Από την άλλη ίσως το πρόσφατο αποτέλεσμα αποτελέσει εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα, μήπως και προλάβουν καμία θέση που βγάζει στο Europa League της ερχόμενης σεζόν. Άλλωστε, το πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει δρόμο αρκετό και οι συσχετισμοί αλλάζουν γρήγορα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...