www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

4/12/12

Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι

Έρχεται η έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Κρίσιμα παιχνίδια στο πρώτο μισό της 6ης ημέρας δεν υπάρχουν με εξαίρεση τις μάχες για την πρωτιά σε πρώτο και δεύτερο όμιλο, αλλά και για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League στον τρίτο και τον τέταρτο. Όμως, το ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Άρσεναλ. Ένας αγώνας γοήτρου και ψυχολογίας.

Το παιχνίδι του φαληρικού γηπέδου έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει τα ευρωπαϊκά τους εισιτήρια. Οι μεν Πειραιώτες για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, οι δε Λονδρέζοι συνεχίζουν στους «16» του χρυσοφόρου θεσμού. Η νίκη για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα τους ανεβάσει ψυχολογικά ενόψει ντέρμπι, αλλά και θα τους δώσει πολύτιμους πόντους για τις μελλοντικές κληρώσεις. Εκείνοι του Αρσέν Βενγκέρ έχουν βλέψεις και για την πρωτιά του ομίλου σε περίπτωση που η Σάλκε χάσει από την Μονπελιέ.

Η αλήθεια έχει διάφορες οπτικές γωνίες. Ο καθένας τη βλέπει όπως θέλει. Έτσι και η προϊστορία. Από τη μία οι αγγλικές ομάδες αποτελούν τον… κακό δαίμονα των ελληνικών συμπεριλαμβανομένου και του «δαφνοστεφανομένου». Γενικότερα. Ειδικότερα ωστόσο, η Άρσεναλ μάλλον ακούει Ελλάδα και… τρέμει το φυλλοκάρδι της με τρεις ήττες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Μάλιστα, αν προσθέσουμε το γεγονός ότι ο πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν ηττηθεί ποτέ τους την τελευταία αγωνιστική των «χρυσοφόρων»  ομίλων όποτε ήταν γηπεδούχοι (πέντε επικρατήσεις και τέσσερις ισοπαλίες), μπορεί κάλλιστα να πει κανείς πως οι οιωνοί είναι με το μέρος τους.


Ας μη γελιόμαστε όμως. Οι «κανονιέρηδες» διαθέτουν ρόστερ που είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο πάνω από εκείνο των «ερυθρολεύκων». Όταν κιόλας παίξουν εκείνο το λατρεμένο πάσινγκ γκέιμ του Αλσατού με τη διαολεμένη ταχύτητα της Πρέμιερ Λιγκ, θέλουν… λάσο να τους πιάσεις. Άσχετα με τις ελλείψεις της και τη φυγή πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών όπως εσχάτως έγινε με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ευτυχώς για την παρέα του Κώστα Μήτρογλου δεν το κάνουν συχνά πλέον. Μάλλον σπάνια θα μπορούσε να ειπωθεί. Καλό θα είναι να μη το θυμηθεί…

Τώρα όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς, η πιο ενδιαφέρουσα συνάντηση είναι εκείνη ανάμεσα σε Παρί Σεντ Ζερμέν και Πόρτο, για την πρωτιά του ‘Α ομίλου. Προηγούνται οι «δράκοι» με ένα βαθμό, αλλά τους υποδέχονται οι λαμπεροί Παριζιάνοι. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Σάλκε θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» απέναντι στην αδιάφορη και απογοητευμένη Μονπελιέ και παράλληλα η Άρσεναλ να.. αλώσει το «Γ. Καραϊσκάκης» ώστε ναμείνει δεύτερη.


Τέλος, η αγωνία για την τρίτη προνομιούχο θέση αφορά την Ζενίτ με την Άντερλεχτ από τον τρίτο όμιλο και τον Άγιαξ με την Μάντσεστερ Σίτι από τον τέταρτο. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Βέλγοι φιλοξενούνται από Μίλαν και Μάλαγα αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έχουν και τους ίδιους βαθμούς, αλλά και από μία νίκες με το ίδιο σκορ στις αναμεταξύ τους παιχνίδια (1-0). Επομένως η συνέχιση του ευρωπαϊκού τους ταξιδιού θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στον όμιλο του «θανάτου» θα κριθεί ποιος τελικά θα πάει στην ποδοσφαιρική… κόλαση του αποκλεισμού. Θα είναι οι… νεόπλουτοι «πολίτες» ή ο «Αίαντας» που δεν είναι πλέον Τελαμώνιος, αλλά… Λοκρός; Το προβάδισμα έστω και ελαφρύ είναι των Ολλανδών.

Τα ψέματα τελειώνουν και στα όμορφα παραμύθια μπαίνει ένα τέλος. Η αυλαία πέφτει για τους συμπαθείς για να συνεχίσουν οι νικητές. Η τελευταία πράξη αρχίζει...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...