www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

27/12/12

Σαν τη «μεγάλη των μπάτσων σχολή»



Είπαν οι φίλαθλοι της Πρέμιερ Λιγκ να δουν κάτι διαφορετικό ελέω «boxing day», αλλά κάθε φορά βλέπουν σίκουελ μιας παράστασης όπως είναι η σειρά ταινιών, «Η μεγάλων των μπάτσων σχολή». Άλλη μια ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του Τσιτσαρίτο (ποιου άλλου) στις καθυστερήσεις, η Σίτι μάλλον θα πρέπει να κάνει ευχέλαιο πριν ταξιδέψει για την έδρα της Σάντερλαντ και η Λίβερπουλ συνεχίζει να βολοδέρνει στο μέσον της βαθμολογίας με ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», έχουν τελικά τάσεις σαδομαζοχισμού! Όποτε βρίσκονται πίσω στο σκορ, σχεδόν πάντα στο τέλος παίρνουν τους βαθμούς της νίκης με συνήθη ύποπτο τον Μεξικάνο επιθετικό. Ταυτόχρονα, εκεί που οι αντίπαλοί τους πρωτίστως χαίρονται, εν τέλει φεύγουν από το γήπεδο με πόνο για το δείκτη του σκορ! Σα να θέλουν να παίζουν διεστραμμένα με τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Θυμίζει κάτι από… Ντέγιαν Μποντίρογκα που άπαντες γνώριζαν ότι θα κάνει ντράιβ, θα σταματούσε στα 3-4μ. και θα σούταρε. Παρόλα αυτά σπάνια τον σταματούσαν και αστοχούσε! 


Η άσπονδη συμπολίτισσά της φαίνεται να έχει… ψυχολογικά προβλήματα όποτε χρειάζεται να επισκεφτεί το «Στάδιο του Φωτός». Για τρίτη συνεχόμενη φορά αποχωρεί ηττημένη με το ίδιο σκορ. Πλέον, βρίσκεται στο –7 από την κορυφή και η παραμονή στο θρόνο του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος δυσχεραίνει αρκετά. Πολλοί κάνουν λόγο για μεταγραφή του Νέιμαρ, αλλά ίσως τελικά να χρειάζονται κάτι «φρέσκο» στον… πάγκο! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει χάσει την ψυχολογία των αποδυτηρίων το οποίο ήταν μέχρι στιγμής και το μεγαλύτερό του όπλο. Πρόκειται περί κατορθώματος να βρίσκεται ένας σύλλογος με την τόση πληθώρα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τόσο πίσω στο πρωτάθλημα πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Όσον αφορά για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ τρεις ομάδες ερίζουν κατά πρώτο λόγο και δύο κατά δεύτερο. Αρχικά, η Τσέλσι του Ράφα Μπενίτεθ που παρά τις εσωτερικές αναταραχές βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Ίσως, η πιθανή απομάκρυνση του Φρανκ Λάμπαρντ να προκαλέσει νέους τριγμούς και προβλήματα. Στη συνέχεια, η Τότεναμ μπορεί να μην είναι η ίδια χωρίς τον Λούκα Μόντριτς, αλλά έχοντας στο ρόστερ της τον ποιοτικότερο Βρετανό ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα, Γκάρεθ Μπέιλ, είναι ικανή να τα καταφέρει. Ακολούθως, έρχεται η Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγιες, οποίος ξέρει να δημιουργεί παίκτες και δυνατό σύνολο. Τρανό παράδειγμα του έργου του είναι ο Μαρουάν Φελαϊνί. 


Στη… δεύτερη ταχύτητα βρίσκεται η Άρσεναλ, η οποία δεν πείθει. Δε φαίνεται στον ορίζοντα διάθεση για βελτίωση της ατμόσφαιρας τόσο από μεριάς της διοίκησης για σημαντική ενίσχυση, όσο και από εκείνη του προπονητή Αρσέν Βενγκέρ που μοιάζει σα να είναι απογοητευμένος με την περιρρέουσα κατάσταση. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί και η έκπληξη της Γουέστ Μπρομ. Για ακόμη μια φορά έκανε τους φίλους της υπερήφανους με την εκτός έδρας νίκη επί της ουραγού ΚΠΡ. Ασφαλώς, είναι το μεγάλο αουτσάιντερ με αρκετές πιθανότητες να «ξεφουσκώσει» στη συνέχεια. Αλλά τα όνειρα είναι όμορφα. Αν βγουν κιόλας αληθινά ακόμη καλύτερα! 

Τέλος, η πάλαι ποτέ κραταιά Λίβερπουλ, βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας. Ο πήχης είναι πεσμένος αρκετά. Δε φτάνει η τεράστια ιστορία για την κατάκτηση σημαντικών βαθμών στη λίγκα. Απαιτεί καλούς παίκτες σε θέσεις-κλειδιά. Ο Μπράντον Ρότζερς προσπαθεί να παίξει ένα τύπου ποδοσφαίρου χωρίς να διαθέτει τα κατάλληλα υλικά. Με… ενάμισι παίκτη αξίας, δηλαδή τον Λουίς Σουάρες και τον ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς, Στίβεν Τζέραλντ δεν πρέπει να ελπίζει σε πολλά. Χρειάζεται ενίσχυση με δυνατές μεταγραφές. Ο Στάριτζ είναι συμπαθητικός παίκτης εφόσον αποκτηθεί αλλά δεν είναι αυτός που θα αλλάξει τα δεδομένα και απλά θα αποσυμφορήσει τον Ουρουγουανό φορ. Αν όμως δεν καταφθάσει στο «Άνφιλντ» ένας παίκτης «πρώτης γραμμής» ως διορθωτική κίνηση, τώρα που ξεκινάει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ακόμη και η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος δε θα είναι διόλου πιθανή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...