www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

30/12/12

2012:Έτος Γιουβέντους και Ιταλίας


Αναμφίβολα το έτος που σε λίγες ώρες μας αποχαιρετάει όσον αφορά το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί και ως έτος Γιουβέντους αλλά και της Εθνικής Ιταλίας.Ξεκινώντας από την "Γηραιά Κυρία" η οποία όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της SERIE A,αλλά ταυτόχρονα να δείξει και στο εκτός Ιταλίας κοινό ότι συνεχίζει να αποτελεί πάντα μια σταθερή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο

Οι "μπιανκονέρι" οι οποίοι κατέκτησαν το τίτλο αήττητοι έχοντας 23 νίκες και 15 ισοπαλίες απειλήθηκαν έντονα από την Μίλαν η οποία λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έδειχνε ικανή να κρατήσει τον τίτλο στο Μιλάνο έχοντας μάλιστα την 29η αγωνιστική προβάδισμα εφτά πόντων.


Οι συνεχόμενες όμως γκέλες των "ροσονέρι" έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε όχι μόνο να την φτάσει αλλά και να την προσπεράσει και μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του "σφράγισε" και τυπικά το 28ο πρωτάθλημα στην ιστορία της με 84 βαθμούς έναντι 80 των αντιπάλων τους,βάζοντας ως επόμενο στοίχημα την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μιας και οι τελευταίες σεζόν ήταν απογοητευτικές με αποκορύφωμα την περίοδο 2011-2012 όπου δεν έλαβε καν μέρος. 

Παρότι η κλήρωση την έφερε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι και την πάντα υπολογίσιμη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όχι μόνο κατάφερε να πάρει την πρόκριση αλλά και να κατακτήσει την πρώτη θέση "πετώντας" ουσιαστικά εκτός διοργάνωσης την αγγλική ομάδα. Μετά μάλιστα και την κλήρωση όπου στην φάση των "16" την έφερε απέναντι στην Σέλτικ υπάρχυν τα εχέγγυα για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην διοργάνωση.

Αντίθετα τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ευοίωνα στο Μιλάνο αφού από την μία η Μίλαν μετά την απώλεια του πρωταθλήματος το καλοκαίρι προχώρησε σε ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα και αναγκάστηκε να πουλήσει τους Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στην Παρί Σεν Ζερμέν προκαλώντας την οργή των "τιφόζι". Αυτό είχε ως συνέπεια να μην ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα  και να βρίσκεται ήδη πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους 17 βαθμούς κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Από την άλλη πλευρά η Ίντερ που ξεκίνησε την σεζόν με τον Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, την συνέχισε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και την ολοκλήρωσε με τον Αντρέα Στραματσιόνι κατάφερε ουσιαστικά να "διασώσει" την έξοδο στο Europa League. Στην τρέχουσα σεζόν οι "νερατζούρι" έσπασαν το αήττητο σερί της Γιουβέντους που κρατούσε 49 αγώνες επικρατώντας στην "Γιουβέντους Αρίνα" επί της αντιπάλου του, συνεχόμενες όμως γκέλες την έχουν φέρει 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή. 

Ευχάριστη έκπληξη μέσα στο 2012 αποτέλεσε η Νάπολι η οποία στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λίγκ λίγο έλειψε να πετάξει εκτός διοργάνωσης την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου Τσέλσι λυγίζοντας τελικά στην παράταση, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας επιστρέφοντας στους τίτλους ύστερα από το 1990.

Το ερωτηματικό για τους "παρτενοπέι" ενόψει του 2013 είναι πως θα αντιδράσουν αγωνιστικά στην απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης για την αφαίρεση δύο βαθμων και τον αποκλεισμό για έξι μήνες απο κάθε αγωνιστική δραστηριότητα  των Πάολο Καναβάρο και Τζιανλούκα Γκράβα που δεν κατήγγειλαν την πρόταση που τους έγινε απο τον τότε τερματοφύλακα Ματέο Τζιανέλο για να καθορίσουν το αποτέλεσμα του αγώνα της Σαμπντόρια με την Νάπολι στις 16 Μαίου του 2010.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η απόφαση για αφαίρεση βαθμών αφού Σιένα,Αταλάντα,Σαμπντόρια και Τορίνο ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -6,-2 και -1 οι "μπλουτσερκιάτι" και η "γκρανάτα" για την συμμετοχή ποδοσφαιριστών της σε στημένα παιχνίδια,ενώ η ποινή του Αντόνιο Κόντε μακριά από τον πάγκο έπεσε από τους εννιά στους τέσσερις μήνες.

Επίσης ένα από  τα πρόσωπα που ξεχώρισαν είναι και ο Βιτσέντζο Μοντέλα ο οποίος μετά την πολύ καλή παρουσία του στον πάγκο της Κατάνια την οποία την οδήγησε στην εύκολη παραμονή στην κατηγορία μεταπήδησε στην Φλωρεντία και την Φιορεντίνα και έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να την έχει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ακόμα είχαμε την επιστροφή του Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο της Ρόμα ύστερα από 13 χρόνια,την αποχώρηση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία,αλλά και την επιστροφή της Πεσκάρα στα μεγάλα σαλόνια ύστερα από 23 χρόνια απουσίας.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην γίνει και ξεχωριστή μνεία στην Εθνική Ιταλίας του Τσέζαρε Πραντέλι η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του EURO 2012 που διεξήχθη τον Ιούνιο σε Πολωνία και Ουκρανία.Οι "ατζούρι" αφού κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση ως δεύτεροι στον όμιλο τους πίσω από την Ισπανία,στην συνέχεια κατάφεραν να αποκλείουν την Αγγλία στην διαδικασία των πέναλτι και την Γερμανία σε προημιτελική και ημιτελική φάση αλλά στον τελικό γνώρισαν βαριά ήττα από τους Ίβηρες με 4-0.    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...