www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

2/12/12

Λονδίνο σε ελεύθερη πτώση…



Το Λονδίνο ήταν πάντα υπερήφανο για τις ομάδες του. Σε κάθε πρωτάθλημα είχε τουλάχιστον μια ομάδα της να κάνει πρωταθλητισμό. Όμως, κατά τη φετινή σεζόν είναι όπως λέει και το ρητό, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι και λοιπές δυνάμεις, βλέπουν με το… κιάλι βαθμολογικά τις αντίστοιχες του Μάντσεστερ. Από πρωταγωνίστριες, σε δεύτερο ρόλο ή και ακόμη σε εκείνο του… κομπάρσου!

Αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι σα μια ταινία. Οι άσπονδες συμπολίτισσες του Μάντσεστερ είτε λόγω χρημάτων., είτε λόγω «μετάλλου» είναι οι… καλοί της υπόθεσης. Παίζουν ένα επιθετικό ποδόσφαιρο και προσφέρουν θέαμα. Στην αντίπερα όχθη, οι... κακοί είναι αυτές της αγγλικής πρωτεύουσας βρισκόμενες χαμένες στο… διάστημα. Με χειρότερη όλων την Άρσεναλ.

Αν υπήρχε βραβείο ή τίτλος του πιο αγαπημένου αντίπαλου θα τον κέρδιζαν χωρίς δυσκολία οι «κανονιέρηδες». Σάντερλαντ, Φούλαμ, Άστον Βίλα εκεί που άλλοτε θα ήταν ικανοποιημένες με ήττα κάτω από τρία τέρματα, έβαλαν στις αποσκευές τους το βαθμό της ισοπαλίας. Το αποκορύφωμα ήρθε σαφώς με το πρωτομηνιάτικο «κάζο» από την ουαλική Σουόνσι (0-2)! Πλέον στο βαθμολογικό πίνακα, τους περνάει και ο μοναδικός μη αγγλικός σύλλογος της λίγκας με μόλις τέσσερις παρουσίες στην κατηγορία στα 100 χρόνια ύπαρξής της! Κανείς δεν περίμενε τέτοια κατρακύλα, αφού η μετακόμιση τους από το «Χάιμπουρι» στο «Emirates» θα τους εκτόξευε οικονομικά και ακολούθως αγωνιστικά. Αλλά φευ!

Δεν είναι μόνο οι «ερυθρόλευκοι» που βάλτωσαν. Ούτε ο πιο μετριοπαθής φίλος της συμπολίτισσά της, Τσέλσι, δεν περίμενε μια χρονιά που τελείωσε ονειρεμένα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης, να έχει μια τέτοια συνέχεια στην παρούσα αγωνιστική περίοδο. Από τη μία, στην Γηραιά Ήπειρο κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των ομίλων, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ για κάτοχο του τροπαίου. Από την άλλη στην Πρέμιερ Λιγκ, πάει από το κακό στο χειρότερο και η αλλαγή του προπονητή μόνο αρνητική επίδραση είχε, μεγαλώνοντας και άλλο την κρίση στις τάξεις των «μπλε». Πόσο μάλλον όταν η πρόσληψη του παροπλισμένου εδώ και δύο χρόνια Ράφα Μπενίτεθ, την είδε με καλό μάτι μόνο ο Πώσος μεγιστάνας τους, Ρομάν Αμπράμοβιτς και ουδείς άλλος. Ήρθε και η «σφυριά» από τη… μισητή Γουέστ Χαμ (3-1) και «έδεσε το γλυκό»!

Το ρόλο του ψυχοπαθούς της παρέας τον παίρνει με… κατεβασμένα χέρια η Τότεναμ. Σε όποια διοργάνωση και αν παίζει είναι αλλοπρόσαλλη. Στο «νησί» παρουσιάζει τεράστιες νίκες όπως εκείνη μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» επί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-2) και «Βατερλό» όπως την πεντάρα από την Άρσεναλ (5-2) ή την εντός έδρας ήττα από την Γουίγκαν (1-0). Στο Europa League, πρέπει να μη χάσει από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης. Μπορεί και οι «πράσινοι» να μη βιώνουν στις καλύτερές τους μέρες, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την κατάληξη της αναμέτρησης, όταν στο «ΟΑΚΑ» ήταν σα να μην υπήρχε και στο Μάριμπορ έφερε ισοπαλία με την ομώνυμη ομάδα;

Όσο για την ΚΠΡ του Τζιμπρίλ Σισέ; Αν ο οποιοσδήποτε ρίξει μια ματιά στο ρόστερ των «φυλάκων» και μετά στη βαθμολογία θα νομίζει ότι έχει γίνει κάποιο σοβαρό λάθος. Με παίκτες σαν τον Γάλλο, τον Παρκ, τον Φάμπιο, τον Γκρανέρο, τον Σον Ράιτ Φίλιπς και τον Ζούλιο Σέζαρ θα περίμενε κανείς να βρίσκεται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αντ’ αυτού στρογγυλοκάθονται πρώτοι από το… τέλος!

Από εκεί και πέρα, η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη αν και τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα προόδου με χάι-λάιτ τον τελικό του Europa League του 2010, φέτος επέστρεψε στις… παλιές της συνήθειες βρισκόμενη στο μέσον του πίνακα. Βέβαια, έχει τα φόντα να ανέβει ψηλότερα, διότι διαθέτει καλό ρόστερ και ομοιογένεια.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο υπάρχει και η ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Γουέστ Χαμ. Ο αγαπημένος σύλλογος του μπασίστα των Iron Maiden, Στιβ Χάρις, τα πηγαίνει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, όντας νεοφώτιστος. Βρίσκεται κοντά στις θέσεις που δίνουν «ευρωπαϊκό» εισιτήριο με πλέον αξιοσημείωτες τις επικρατήσεις της Σαουθάμπτον (4-1), αλλά και τη σαββατιάτικη της Τσέλσι.

Ο «μαραθώνιος» της Πρέμιερ Λιγκ έχει δρόμο ακόμη, αλλά ύστερα από 15 αγωνιστικές η πορεία κάθε ομάδας έχει χαραχτεί εκτός απροόπτου και φανέλας. Όπως και να έχει το Λονδίνο για φέτος δε φαίνεται να διαθέτει κάποιο ποδοσφαιρικό καμάρι και προς το παρόν αρκείται να παρακολουθεί με... πόνο το Μάντσεστερ να καλπάζει!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...