www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

1/12/12

Ντέρμπι «γοήτρου»...



Αν και είναι στο τέλος του πρώτου γύρου της Μπουντεσλίγκα, δεν είναι το ντέρμπι «φωτιά» από βαθμολογικής άποψης, καθώς η Μπάγερν έχει εκμεταλλευτεί το κακό ξεκίνημα των «Βεστφαλών» και τους έχει αφήσει ήδη στο -11!!! Παρολαυτά η φετινή εικόνα της Ντόρτμουντ στα μεγάλα παιχνίδια όπως αυτά των ομίλων του Champions League της δίνουν το κίνητρο να αποδείξει και σήμερα στο Μόναχο πως φέτος είναι ο «δήμιος» των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης  .


Με μια εικόνα που ίσως μας θυμίζει τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού πρωταθλήματος στις αρχές του 2000 μπορεί κάποιος να ισχυριστεί για τους δύο μεγάλους της Γερμανίας. Η Μπάγερν περνά με άνεση στο Γερμανικό πρωτάθλημα παρολαυτά στην Ευρώπη αν και ακόμα πρώτη στον όμιλό της δεν έθελξε με την απόδοση της. Η ήττα από την Μπάτε Μπόρισοφ το τραγικό παιχνίδι με την Λιλ καθώς και η αγχωτική ισοπαλία με την Βαλένθια (που αγωνίστηκε ως επί το πλείστον με 10) στο Μεστάγια δείχνουν πως με τέτοια εικόνα δύσκολα θα τις δωθεί η δυνατότητα για να πάρει κάποια ρεβάνς για τα «περσινά». Αντίθετα η Ντόρτμουντ κάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να «παραμιλά» καθώς ως τέταρτη στο γκρουπ δυναμικότητας μπήκε στον όμιλο «καρμανιόλα» με Ρεάλ  Σίτυ και Άγιαξ και βγήκε πανάξια πρώτη από το τέλος του 5ου  αγώνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάει χωρίς το άγχος του φαβορί καθώς ξέρει πως ακόμα και να κερδίσει πιθανόν να μην τις δοθεί μεγάλη δυνατότητα στο μέλλον να ξαναμπεί στο κυνήγι της «σαλατιέρας». Τις δύο τελευταίες σεζόν έχει κάνει «κηδείες» μέσα στο «Alianz Arena» αλλά οι «Βαυαροί» έχουν να προτάξουν την νίκη τους το καλοκαίρι με 2-1 για το Σούπερ καπ.

Στο «απουσιολόγιο» των δύο ομάδων σοβαρή καταγραφή υπάρχει μόνο από την Μπάγερν ο Λουϊς Γκουστάβο που θα επανέλθει από τον τραυματισμό του στα μέσα του μήνα. Κατά τα άλλα ένα δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Χάινκες είναι αν θα χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον Μάντζουκιτς ή τον Γκόμεζ ενώ στην Ντόρτμουντ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. με Λεβαντόφσκι  στην κορυφή , Ρόις, Μπλαζικόφσκι στα άκρα και τον Γκέτσε σε ρόλο επιτελικού.

Αν ζητάτε προγνωστικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι θα σας έλεγα ότι αξίζει να ποντάρετε στο ότι και οι δύο θα πετύχουν τέρμα και μάλιστα θα σας έλεγα πως πρώτη θα πετύχει η Ντόρτμουντ. Το σίγουρο είναι πως μια νίκη της Μπάγερν της «καθαρίζει» τον τίτλο αλλά με μα ήττα το «φάντασμα του περσινού κάζου θα πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους» . Το σίγουρο είναι πως  αναμένεται αν δούμε ένα πολύ ωραίο αγώνα από δύο άκρως επιθετικές ομάδες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...