www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

4/11/12

Νέο ενδιαφέρον στην Ιταλία

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα Ιταλίας όλοι θεωρούσαν την Γιουβέντους το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του έχοντας ως όπλα την ομοιογένεια, το αήττητο που διατηρούσε αλλά και την "Γιουβέντους Αρίνα" που η λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2011 της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Από εκεί και πέρα πολλοί προσπαθούσαν να διακρίνουν ποιος θα μπορούσε να απειλήσει την "Γηραιά Κυρία" ειδικά που φέτος η ομάδα του Τορίνο θα είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Πολλοί θεωρούσαν ότι η Νάπολι είχε την δυναμική για να την αντιμετωπίσει αφού παρά την φυγή Λαβέτσι δεν είχε άλλες μεγάλες απώλειες, ενώ κατάφερε να πάρει το Κύπελλο Ιταλίας πρώτος της τίτλος μετά το 1990, αλλά και την καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λίγκ όπου στην φάση των "16" αποκλείστηκε από την μετέπειτα τροπαιούχο Τσέλσι στην παράταση.


Η αλήθεια είναι πάντως ότι το τελευταίο διάστημα οι "παρτενοπέι" έχουν κάνει "κοιλιά" χάνοντας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιταλία αλλά παραμένουν ακόμα μέσα στο παιχνίδι έστω και εάν η πρώτη τους κόντρα στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους εν δυνάμει διεκδικητές η Μίλαν από την αρχή της σεζόν παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένη με μόνη εξαίρεση το 'ξέσπασμα" έναντι της Κιέβο και την νίκη με 5-1,οι ομάδες της Ρώμης Ρόμα και Λάτσιο έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και έτσι αυτή που απέμενε δεν ήταν άλλη από την Ίντερ.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο Μάσιμο Μοράτι διατήρησε στον πάγκο τον 36χρονο Αντρέα Στραματσιόνι που πήρε την θέση του Κλαούντιο Ρανιέρι τον Μάρτιο του 2012 κάνοντας και μια γερή ανανέωση στο έμψυχο υλικό της ομάδας αφού παίκτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο "τρέμπλ" του 2010 όπως οι Μαικόν,Ζούλιο Σέζαρ και Λούσιο έφυγαν για άλλες πολιτείες.

Τα πράγματα πάντως δεν ξεκίνησαν και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα "μουδιασμένο" ειδικά όταν δεν μπορούσε να κερδίσει κάνεναν αντίπαλο στο "Τζιουζέπε Μεάτσα". Σιγά-σιγά  όμως άρχιζε να κερδίζει το χαμένο έδαφος και να φτάνει πλέον σε απόσταση αναπνοής την μεγάλη της αντίπαλο μετά και την εμφατική νίκη του Σαββάτου με 3-1 με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Αργεντινούς Ροντρίγκο Παλάσιο και Ντιέγκο Μιλίτο.

Συν τοις άλλοις το "διπλό" αυτό αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία αφού οι "νερατζούρι" σπάσανε ένα αήττητο 49 αγώνων της Γιουβέντους στο καμπιονάτο που κρατούσε από τον Μάιο του 2011 και μάλιστα μέσα στην έδρα τους που τους δίνει αν μη τι άλλο  και ένα ψυχολογικό αβαντάζ.

Έτσι και αλλιώς η χρονιά προμηνύεται δύσκολη αφού μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την πορεία των ομάδων από τραυματισμούς και κάρτες μέχρι την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού αλλά και την πορεία που θα διαγράψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άλλωστε κανείς από τις αρχές Νοεμβρίου δεν "καπάρωσε" το πρωτάθλημα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το "διπλό" της Ίντερ θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μέχρι ελπίζουμε "τελικής πτώσης".   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...