www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

2/11/12

Κατάσταση… "χέβι μέταλ"



Όταν κάποιος θέλει να προσδώσει χαρακτηρισμό σε μια έκρυθμη κατάσταση την ονομάζει "ροκ". Στην Αγγλία, πατρίδα των Iron Maiden, Judas Priest, Cradle of Filth και με τις ποδοσφαιρικές καταγγελίες στη χώρα να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καθημερινά, μόνο εκείνος του "χέβι μέταλ" θα ταίριαζε γάντι!

Από τη μία η διαιτησία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι προεκτάσεις της.  Από την άλλη τα ρατσιστικά περιστατικά στην ίδια αναμέτρηση,  ενώ το παζλ συμπληρώνει ο φίλαθλος της Λιντς που χτύπησε τον Κρις Κέρκλαντ, της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο πονοκέφαλος στην Ομοσπονδία είναι τεράστιος. Αντί να μειώνονται τα γεγονότα, αντίθετα αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο… Το τι μέλει γενέσθαι αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχουν ταυτόχρονα να βάλουν και ένα τέλος στην υπόθεση-φιάσκο "Χίλσμπορο" με τις νέες αποκαλύψεις που άλλαξαν άρδην τα δεδομένα.

Το γκολ έχει μπει σε δεύτερη μοίρα εδώ και δύο εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρωταγωνιστούν ο φανατισμός και οι αντιπαραθέσεις. Ευτυχώς που ήρθε το ματς Ρέντινγκ-Άρσεναλ με το σκορ αλά πόλο και κάπως έπεσαν οι τόνοι. Όχι αρκετά, ωστόσο βοήθησε στο να καταλαγιάσουν τα πενύματα έως ένα σημείο. Πάντως, η διοργανώτρια Αρχή φέρεται αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτε να μείνει ατιμώρητο και το μήνυμα στάλθηκε με την περίπτωση του οπαδού των «μπλε» που έκανε αναπαράσταση των κινήσεων μιας μαϊμούς προς τον ποδοσφαιριστή των «κόκκινων διαβόλων», Ντάνι Γουέλμπεκ. Έγινε αντιληπτός, ανάμεσα σε 41.644 ανθρώπους! Παραλήπτες;  Άπαντες, πως αν χρειαστεί θα ψάξουν μέχρι "ψύλλο στα άχυρα" και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το ανάλογο τίμημα. Ταυτόχρονα, βλέπουν το ενδεχόμενο να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο η κατάσταση εφόσον δεν κινηθούν άμεσα.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μόνο η Αστυνομία που έχει επιληφθεί του θέματος, αλλά και οι ίδιοι οι πρωταθλητές Ευρώπης! Μάλιστα εκπρόσωπός τους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, αν επαρκούν τα στοιχεία θα προχωρήσουν σε μήνυση σε βάρος του οπαδού τους! Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αν και είναι «ηλίου φαεινότερο» τι έκανε και για ποιο λόγο, τα βρετανικά μέσα στο σύνολό τους χαρακτηρίζουν την κίνησή του ΦΕΡΟΜΕΝΑ ρατσιστική από τη στιγμή που δεν έχει καταδικαστεί νομικά!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι o Ντέιβιντ Μπερνστάιν και το επιτελείο του για να προφυλάξουν το προϊόν τους θα προχωρήσουν στην απαιτούμενη κάθαρση και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Όχι απλά στην ψήφιση κανονισμών όπως αλλού, αλλά και στην εφαρμογή τους! Πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται οικονομικοί "κολοσσοί" τύπου Αμπράμοβιτς, Σεΐχης Μανσούρ, Γκλέιζερ κ.α., που δεν επιθυμούν επ' ουδενί να στιγματιστούν στο ακέραιο με τέτοια ακραία περιστατικά. Οι ομάδες τους αποτελούν βιτρίνα για άνοιγμα νέων συνεργασιών στους διάφορους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Μία "κηλίδα" είναι ικανή να στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και με αυτά τα πράγματα δεν παίζει κανείς! Επομένως, οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου της χώρας -εάν χρειαστεί- θα αναγκάσουν τους υπαίτιους που προκάλεσαν τη "χέβι μέταλ" κατάσταση να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο σε ρυθμούς... χεντμπάγκινγκ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...