www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

30/10/12

Airbus Τουλούζ!



Καλές και γνωστές οι Παρί Σεντ Ζερμέν, Μαρσέιγ και Λιόν. Αλλά φέτος η ευχάριστη έκπληξη της Λιγκ 1, προέρχεται από την πόλη όπου στεγάζεται η αστροναυτική βιομηχανία της Ευρώπης και βρίσκεται η έδρα της αεροκατασκευαστικής εταιρίας Airbus. Έτσι και η ομώνυμη ομάδα της Τουλούζ, επηρεασμένη κατά κάποιον τρόπο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάνει «υψηλές πτήσεις» πρωταθλητισμού και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Κάθε χρόνο στο Σαμπιονά υπάρχει και ένας σύλλογος που κοντράρει τους «μεγάλους». Άλλοτε τα καταφέρνει όπως έγινε πέρυσι με τη Μονπελιέ και πιο παλιά με τη Λανς το 1998. Άλλες φορές ξεφουσκώνουν με παράδειγμα τη Λιλ όταν ως πρωτάρα στην κατηγορία τη σεζόν 2000-01 πήγε να κάνει το θαύμα, τερματίζοντας ωστόσο στην -διόλου ευκαταφρόνητη- τρίτη θέση.

Έχοντας έναν προπονητή με… αγαπησιάρικο επίθετο σαν του Αλέν Καζανόβα, το κλαμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας έγινε αγαπητό στον κόσμο για το επιθετικό της ποδόσφαιρο, καθώς διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της λίγκας με 18 γκολ, δύο μόλις πίσω από εκείνης της Βαλενσιέν. Οι «σταυροφόροι» ως μια γαλλική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, έχει τους πιτσιρικάδες που την οδηγούν ψηλά με κύριο εκφραστή τον Μπεν Γιεντέρ. Ο 22χρονος φορ αποτελεί τον «φόβο και τον τρόμο» των αντίπαλων τερματοφυλάκων, αφού αγωνιζόμενος σε οκτώ ματς έχει σκοράρει ήδη επτά φορές! Βέβαια μια επιτυχημένη συνταγή χρειάζεται και εμπειρία, την οποία προσφέρουν πλουσιοπάροχα οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Τζοναθάν Ζεμπινά, Ντάνιελ Μπράατεν και ο 29χρονος Ετιέν Ντιντό ο οποίος έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ έως τώρα!

Οι πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι άγνωστες για την Τουλούζ. Μόλις το 2007 τερμάτισε στην τρίτη θέση, παίρνοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Λίβερπουλ. Επίσης και άλλες φορές κατάφερε να πλασαριστεί σε θέσεις που οδηγούσαν στα κύπελλα Ευρώπης, αλλά ποτέ δεν έχει σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. Το να το κάνει -κακά τα ψέματα- είναι εξαιρετικά απίθανο, με τους πρωτευουσιάνους σοβαρούς σε κάθε ματς και με τις υπόλοιπες δύο παραδοσιακές δυνάμεις να επιζητούν την ανάκτηση των "σκήπτρων". Δεν είναι κάθε μέρα του Άη Γιαννιού, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά από την άλλη ποτέ δε μπορείς να πεις ποτέ... Η συνέχεια επί του χόρτου!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...