www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

23/11/12

Ο "ψυχολόγος" Ρότσα και τα "πράσινα" χαμόγελα



Η αντικατάσταση του Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, φαίνεται πως τούμπαρε όλο το κλίμα μέσα στην ομάδα. Ο Αργεντινός τεχνικός με τις γνώσεις του και τα... βουντού του, σε ένα δεκαήμερο άλλαξε άρδην την εικόνα των "πρασίνων" μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αναμφισβήτητα ο ΠΑΟ δεν έγινε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ σε ένα βράδυ (και ούτε πρόκειται να γίνει), αλλά δεν είναι πλέον και αυτό το συνονθύλευμα που βλέπαμε τόσο καιρό.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως η άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του συλλόγου, όπου κόντρα στην Μάριμπορ έπαιζαν το τελευταίο τους... χαρτί στον 10ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Με σωστό πλάνο κατάφεραν να πάρουν το πρώτο "τρίποντο" στο γκρουπ και πλέον να έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στον επόμενο γύρο, έστω και αν κυνηγούν ένα διπλό-θαύμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μέσα στην έδρα της Τότεναμ.

Η επικράτηση επί της Μάριμπορ χαρακτηρίζεται μεγάλη γιατί δίνει στον Ρότσα αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Δηλαδή, χρόνο και ηρεμία. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» περήφανος από ευρωπαϊκές στιγμές (στις οποίες μερίδιο είχε και ο Χουάν είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής) θα ένιωθε ακόμη πιο άσχημα αν ο δικός του «πρεσβευτής» δεν μπορούσε να κάνει έστω μια νίκη κόντρα σε έναν άσημο αντίπαλο που πριν μερικές εβδομάδες τον... ταπείνωσε.

Αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε τρομερή απόδοση απέναντι στους Σλοβένους. Ήταν απλά αρκετά καλός και τίποτα άλλο. Σίγουρα οι φίλοι της ομάδας δε πρέπει να ενθουσιάζονται με δύο καλά παιχνίδια, αφού το "τριφύλλι" θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια, για να ισχυριστούμε πως η ομάδα έχει ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση.

Απλά το μόνο που μπορεί να κάνει ο "πράσινος" κόσμος, είναι σιγά-σιγά να χαμογελά. Βλέποντας πως και οι παίκτες με τον Ρότσα στο "τιμόνι", άρχισαν να χαίρονται και πάλι που παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι το πρώτο πράγμα άλλωστε που τους έλειπε με τον προηγούμενο τεχνικό. Τώρα η συνέχεια των καλών εμφανίσεων μπορεί να δώσει άλλον αέρα στους "πράσινους" και να δώσει παράλληλα το έρεισμα στον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο και να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών. 

Σε 14 βράδια λοιπόν στο Λονδίνο, θα δούμε από τί "μέταλλο" είναι φτιαγμένος ο ΠΑΟ του μετρ στην ψυχολογία Χουάν Ραμόν Ρότσα...

Υ. Γ Εκεί δε θα μετρήσει τόσο πολύ το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση...

Υ.Γ1 Αν βέβαια συνδυαστούν και τα δύο τότε θα μιλάμε για ολική επαναφορά της ομάδας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...