www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

21/11/12

Οι «Κυρίες» είναι μόνο για… σαλόνια!



Το πρώτο μισό της πέμπτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ είχε μία ακόμη μεγάλη πρωταγωνίστρια. Τη Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου έπαιξε σα γάτα με το ποντίκι την Τσέλσι και απέδειξε ότι οι ασταθείς εμφανίσεις του τελευταίου καιρού ήταν μια κακή παρένθεση. Έτσι, παρά τις περιπέτειές της τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι επέστρεψε δριμύτερη στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και ότι οι μεγάλες ομάδες δε χάνονται ποτέ!

Τι και αν ο πρωτεργάτης της αναστύλωσης της, Αντόνιο Κόντε, είναι σε «εξορία» λόγω της υπόθεσης των στημένων αγώνων; Τι και αν θα έχει πάντα επάνω της το στίγμα του «Καλτσιόπολις»; Η ομάδα του Τορίνο αποδεικνύει πως έχει την απαιτούμενη  στόφα για μεγάλες επιστροφές. Παράλληλα γνώριζε ένα πράγμα. Έπρεπε να ρεφάρει το στραβοπάτημα με τη Νόρτζελαντ της τρίτης αγωνιστικής, αλλιώς θα αποχαιρετούσε πρόωρα τη διοργάνωση. Νίκη ή «θάνατος» ήταν ο αγώνας για εκείνη.

Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό για τους φίλους της, Το βράδυ της Τρίτης ήταν χάρμα οφθαλμών. Η υπεροχή της ήταν ολοκληρωτική στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και στα 90 λεπτά της συνάντησης με την καλύτερη εμφάνισή της εκτός συνόρων τα τελευταία χρόνια! Ταυτόχρονα, έγινε η αιτία… επαναπατρισμού ενός συμπατριώτης της, με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «μπλε».

Η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου εύκολη για τους «μπιανκονέρι». Είχαν να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ασχέτως που η τελευταία δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αν και η κατοχή μπάλας πολλές φορές δείχνει και το νικητή, στη συγκεκριμένη περίπτωση η γηπεδούχος, είπε με τον τρόπο της ότι δεν έχει σημασία το πόσο κρατάς τη μπάλα, αλλά το πως τη χειρίζεσαι. Με μικρότερη κατοχή (47%-53%), κατόρθωσε να δημιουργήσει σχεδόν τριπλάσιες φάσεις προς τη εστία (15-6) και να έχει διπλάσια κερδισμένα κόρνερ (10-5). Το μυστικό της είναι η άριστη συνοχή των παικτών της που βρίσκονται με «κλειστά μάτια».

Στον αντίποδα, οι Λονδρέζοι ήταν ένα φάντασμα που περιφέρονταν χωρίς λόγο και αιτία στον αγωνιστικό χώρο. Λίγες ήταν οι προσπάθειες που ανησύχησαν τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Σίγουρα έχει μερικές από τις πλέον ταλαντούχες μονάδες όπως οι Αζάρ και Όσκαρ, αλλά δεν έχει τον έμπειρο παθιασμένο παίκτη που θα τους δώσει ώθηση όπως έκανε πέρυσι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ή θα μπορούσαν να κάνουν οι πεσμένοι -κυρίως λόγω ηλικίας- Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι κοντά στο να γράψει ιστορία αλλά σε «μαύρη σελίδα», ως η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν περνάει τη φάση των «χρυσοφόρων ομίλων»! Για να μη συμβεί αυτό δε φτάνει μόνο η νίκη επί των Σκανδιναβών την τελευταία αγωνιστική, αλλά και η καλή θέληση της Σαχτάρ ώστε να νικήσει τη Γιουβέντους, όταν η ισοπαλία τις εξυπηρετεί αμφότερες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...