www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/10/12

Κάποιος να σταματήσει το «μπλε τρένο»!



Ήταν να μη πάρει φόρα η… αμαξοστοιχία από το Λονδίνο! Όπως λέει και η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο τραγούδι της «Μηδέν», η Τσέλσι έβαλε «φωτιά στα φρένα» και της έμεινε το γκάζι! Έτσι, μετά το «Emirates» και την Άρσεναλ, πέρασε σα σίφουνας και από το «Φάρουμ» διαλύοντας τη Νόρντσελαντ. Το συγκρότημα του Ντι Ματέο φαίνεται να βρίσκει το τρόπο να… κρατάει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη!

Στην Αγγλία οι μπουκμέικερς την έδιναν σαν το αουτσάιντερ για το πρωτάθλημα πίσω από τις ομάδες του Μάντσεστερ. Στην Ευρώπη, μπορεί να είναι η πρωταθλήτρια, αλλά της έδιναν λίγες πιθανότητες να υπερασπιστεί το στέμμα της. Ωστόσο ένα  αθλητικό ρητό αναφέρει: «Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή»! Αυτό κάνει η Τσέλσι, μετριάζοντας αρχικά την όρεξη των  «κανονιέρηδων» για πρωταθλητισμό και στη συνέχεια έκανε τις «τίγρεις» της Δανίας να μοιάζουν με άκακα… γατάκια! Και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν παίζουν τυχάρπαστοι. Όποιος «μεγάλος» το πίστεψε αυτό στο παρελθόν την έχει πατήσει από «μικρό».

Αρκετοί φοβήθηκαν ότι η αποχώρηση του Ντρογκμπά θα άφηνε μεγάλο κενό στην ψυχή της ομάδας, αλλά τελικά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα δεμένο σύνολο. Έχει αρκετές καλές μονάδες όπως οι Μάτα και Ραμίρες, έμπειρους παίκτες με αμέτρητα ματς στα πόδια τους σε τέτοιο επίπεδο όπως οι Τέρι και Λάμπαρντ, ενώ το παζλ συμπληρώνει αρμονικά η παρουσία φερέλπιδων ποδοσφαιριστών όπως ο Όσκαρ! Εφόσον συνεχιστεί η ηρεμία των αποδυτηρίων και τηρούνται οι όποιες ισορροπίες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.

Το ταξιδάκι μας συνεχίζεται στο Τορίνο όπου η Γιουβέντους θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» που πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη φιλοξενούμενη Σαχτάρ. Το 1-1 σίγουρα αποτελεί στραβοπάτημα και ουσιαστικά με το προαναφερόμενο αποτέλεσμα απώλεσε το οποιοδήποτε προβάδισμα είχε για την πρωτιά του πέμπτου ομίλου μετά την ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το… μέταλλό της την κράτησε και πάλι ζωντανή όπως και στο Λονδίνο πριν από 13 βράδια. Πάντως, όπως φαίνεται δε φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται κάποια στιγμή να αρχίσει να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι εξάρσεις απλά δίνουν μια τονωτική ένεση. Θέλει συνέπεια και συνέχεια αν επιθυμεί να προχωρήσει παραπέρα. Από την άλλη οι Ουκρανοί παρότι προέρχονται από χώρα με μπόλικο ψύχος είναι αντιθέτως αρκετά… θερμοί με τις προνομιούχες θέσεις για την επόμενη φάση. Ίδωμεν.

Βορειοανατολικά του «Γιουβέντους Στάντιουμ» και συγκεκριμένα στη Ρουμανία ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έκοψε την πρόωρη χαρά του Παντελή Καπετάνου που άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Κλουζ και με δύο τέρματα απέδειξε ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συνήθως μετά από αρκετό καιρό παραμονής σε ένα σύλλογο, όταν ένας παίκτης αλλάζει περιβάλλον κάνει καιρό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ή και ακόμη χειρότερα αποτυγχάνει παταγωδώς.

Ο 29χρονος Ολλανδός αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα και αυτό είναι σημάδι ηγετικών ικανοτήτων. Αν βρει τρόπο ο προπονητής του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, να του δώσει βοήθεια από το χώρο του κέντρου ίσως οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» ξαναδούνε ψήγματα του όμορφου ποδοσφαίρου που πρόσφερε η ομάδα τους πριν από μια δεκαετία.

Τέλος, η Μπράγκα συνεχίζει την ανοδική της πορεία και τείνει να θεωρείται δύναμη στο ευρωπαϊκό στερέωμα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο το ότι έφτασε πρόπερσι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά γενικότερα η συμπεριφορά της αναγκάζει τις παραδοσιακές δυνάμεις να τη λογαριάζουν ως ίση τους.

Οι ποδοσφαιριστές του γνωστού μας από τη θητεία στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο, όχι μόνο άντεξαν την «καυτή» ατμόσφαιρα του «Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα», αλλά εξαφάνισαν από το γήπεδο την οικοδέσποινα Γαλατασαράι! Είναι ένα κλαμπ για μεγάλα πράγματα. Πλέον, όποια νίκη κάνει δεν είναι κατόρθωμα αλλά φυσικό επακόλουθο χρόνιου προγραμματισμού, στρατηγικής και έξυπνων κινήσεων τόσο εντός όσο εκτός αγωνιστικών χώρων. Στον αντίποδα, οι γείτονες για πολλοστή φορά γίνονται θύματα της ρήσης: «τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία»!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...