www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/10/12

Ένα «χαστούκι» με πολλά «νοήματα»




Ανέκαθεν οι «Γερμανοί» ήταν προσηλωμένοι στο αποτέλεσμα και στο σεβασμό του αντιπάλου μέχρι να πατήσουν το χορτάρι του γηπέδου. Η έπαρση και ο «σνομπισμός» ήταν κάτι το οποίο δεν αποτελούσε στοιχείο καμίας γερμανικής ομάδας από την πιο ένδοξη μέχρι και την πιο άσημη που αγωνίστηκε στα σαλόνια της Ευρώπης. Σήμερα οι Μπάγερν δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα στον «εγωισμό» της με την ήττα 3-1 απέναντι στην Μπάτε Μπόρισοφ που ίσως να είναι και ένα καλό μάθημα απέναντι στην συνέχεια.

Οι «Βαυαροί» φαίνεται πως πρέπει να σκεφτούν σοβαρά και να «βάλουν»  μυαλό από τα στραπάτσα του πρόσφατου παρελθόντος. Πέρσι πέρασαν την Ρεάλ Μαδρίτης και πίστεψαν πως η «κούπα» του Champions League ήταν στην τσέπη τους και μετά πότιζαν το γρασίδι της «Αλιάνζ Αρένα» από τα κλάματα που προκάλεσε η Τσέλσι του Ντρογκμπά. Το 6x6 στην Μπουντεσλίγκα τους έκανε να νομίζουν πως η  πορεία στην Ευρώπη είναι στο τσεπάκι τους και αξίζει να ασχοληθούν μετά τους «8» με κάποιον αντίπαλο. Φευ  ήρθαν οι «τρελοί» Λευκορώσοι να τους προσγειώσουν απότομα.

Δεν γίνεται ο Τόνι Κρόος που είναι σε «τρελή» φόρμα φέτος και να θεωρείται το πιο hot όνομα του Γερμανικού ποδοσφαίρου, να χάνει τέτοια ευκαιρία στην αρχή της αναμέτρησης. Δεν γίνεται να είσαι φιναλίστ του περσινού τελικού και τουλάχιστον η τρίτη ομάδα φέτος σε προγνωστικά για κατάκτηση του τίτλου, και να σου κάνουν «πλάκα» οι παίκτες της Μπάτε Μπόρισοφ στην περιοχή σου. Αν ανατρέξετε και σε παλιά μου αρθρογραφία για την Εθνική Γερμανίας κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Μπάγερν. Η έλλειψη προσωπικοτήτων που θα δημιουργήσουν φόβο στον αντίπαλο και θα νουθετήσουν τους ταλαντούχους και νέους ποδοσφαιριστές απουσιάζει.

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να απονείμουμε και τα εύσημα στους «Λευκορώσους». Έχουν περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους του Champions League , έχουν ελάχιστους ξένους παίκτες στο ρόστερ (συγκεκριμένα τρεις) και αυτή την στιγμή βρίσκονται πρώτοι στον  6ο  όμιλο με το απόλυτο νικών. Ένα «γερό μάθημα» σε όσους μετατρέπουν τις ομάδες σε ποδοσφαιρικές «Βαβέλ» και πιστεύουν πως με τα λεφτά κερδίζουν τα πάντα. Τέλος θυμηθείτε τον επιθετικό της Ροντιόνοφ θα κάνει κι άλλες «κηδείες» φέτος σε οποιαδήποτε «ψηλομύτα» ομάδα της Δυτικής Ευρώπης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...