www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/10/12

Εθνική με την πλάτη στον τοίχο



Είναι από τις λίγες φορές που μια «λευκή ισοπαλία» είναι γεμάτη ευκαιρίες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε αρκετές αρετές παρά τις αμυντικές ελλείψεις κόντρα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ίσως αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια της Εθνικής για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας και που δίνει το απευθείας εισιτήριο πρόκρισης του μεγάλου ραντεβού.

Ο εκλέκτορας της «γαλανόλευκης, Φερνάντο Σάντος, είχε μερικά ελαφρυντικά για το σαββατιάτικο αποτέλεσμα απέναντι στην παρέα του Τζέκο. Από τη μια μεριά η ατυχία με τα δύο δοκάρια και από την άλλη, η απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου και τον τραυματισμό του Μαλεζά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Λειψανδρία στην οπισθοφυλακή… Ίσως αυτά τα περιστατικά να οδήγησαν τον Πορτογάλο προπονητή να φυλάξει αρκετά τα νώτα του όταν στη γραμμή κρούσης των Σλάβων υπήρχαν παίκτες επιπέδου του φορ της Μάντσεστερ Σίτι και του Μισίμοβιτς.

Όμως, η διστακτικότητα του δεύτερου ημιχρόνου δεν άφησε την Ελλάδα να απλώσει εξ’ ολοκλήρου το επιθετικό της ταλέντο και να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Άλλωστε οι παίκτες του Σάφετ Σούσιτς ήταν από την αρχή ευχαριστημένοι με την ισοπαλία, για δύο λόγους. Πρώτον θα περνούσαν αλώβητοι από την πιο δύσκολη έδρα του ομίλου και του ισχυρότερου μνηστήρα του πολυπόθητου εισιτηρίου. Κατά δεύτερον είχαν εκ των προτέρων το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω περισσότερων τερμάτων και θα το διατηρούσαν στο ακέραιο.

Πλέον το «πειρατικό» είναι αναγκασμένο να κυνηγήσει όχι μόνο μία αλλά δύο ομάδες, καθώς και η Σλοβακία μπήκε στο χορό της πρόκρισης. Ήδη στο πίνακα της βαθμολογίας βρισκόμαστε στην τρίτη θέση του ομίλου παρά την τριπλή ισοβαθμία, διότι οι συνδιεκδικητές έχουν πετύχει πιο πολλά γκολ από εμάς. Επίσης, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, αφού την ερχόμενη Τρίτη στην έδρα των Σλοβάκων αν επιθυμούμε να παραμείνουμε σε τροχιά πρόκρισης πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με οποιονδήποτε τρόπο. Με διαφορετικό αποτέλεσμα, μένουμε από νωρίς πολύ πίσω από το στόχο, διότι σε περίπτωση που η Βοσνία νικήσει τη Λιθουανία αποκτά και τρίτο πλεονέκτημα σε βάρος μας με τρεις βαθμούς διαφορά. Όσον αφορά τους «ρέπρε» αν μας πάρουν εκείνοι το τρίποντο χάνουμε πολύτιμο έδαφος και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, πόσο μάλλον για την πρώτη… Οπότε είναι ματς-τελικός.

Εν κατακλείδι, σε τέσσερις ημέρες η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 οφείλει να περάσει δια «πυρός και σιδήρου» από την Μπρατισλάβα. Αποτελεί δύσκολο εγχείρημα, αλλά όπως έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν στα δύσκολα τα φέρνει βόλτα! Είτε για παράδειγμα με τη νίκη-πρόκριση επί της Ρωσίας στο Euro που μας πέρασε, είτε πιο παλιά με το γκολ του -μοιραίου για εχτές- Σαλπιγγίδη που έδωσε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις με την Ουκρανία. Τα φόντα τα έχει και οι οιωνοί είναι με το μέρος της!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...