www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/10/12

"Οδηγοί' Φαλκάο και Μέσι


Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής δύο είναι τα πρόσωπα που έχουν αφήσει το στίγμα τους μέχρι τώρα. Ο πρώτος είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο που με τα 5 γκόλ που έχει πετύχει μέχρι τώρα οδηγεί εκ του ασφαλούς την Κολομβία στο Μουντιάλ και ο δεύτερος είναι ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος μοιάζει αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του στην Αργεντινή και να γίνει επιτέλους ισάξος του Μαραντόνα!

Ο 26χρονος επιθετικός έρχεται με φόρα από την παρουσία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης "ροχιμπλάνκος" με τους οποίους έχει ήδη κατακτήσει μέσα στο 2012 το Europa League και το Ευρωπαικό Σούπερ Καπ, ενώ αυτή την στιγμή οι "ροχιμπλάνκος" βρίσκονται στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν καθιστώντας ώς τον πιο "καυτό" επιθετικό που κυκλοφορεί στο παγκόσμιο στερέωμα.

Οι "καφετέρος" με τον Χοσέ Πέκερμαν στον πάγκο τους από τις αρχές του χρόνου στην θέση του Λέονελ Αλβάρεζ που έκατσε μόλις τρείς μήνες στον πάγκο,έχουν καταφέρει μετά απο ένα μέτριο ξεκίνημα να κάνουν την αντεπιθεσή τους και αυτή την στιγμή να βρίσκονται έναν βαθμό πίσω απο την πρωτοπόρο Αργεντινή και βλέπουν με αισιοδοξία την υπόθεση πρόκριση μετά την τελευταία τους παορουσία σε Μουντιάλ που ήταν το μακρινό 1998.

Το δεύτερο πρόσωπο που  "κλέβει" την παράσταση είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα μπορεί στο συλλογικό επίπεδο να έχει πετύχει πάρα πολλά πράγματα όμως όπως έχει ο ίδιος δηλώσει αυτό που του λείπει είναι μια επιτυχία σε εθνικό επίπεδο. Η έλευση του Αλεχάντρο Σαρμπέγια στον πάγκο της "αλμπισελέστε" τον έχει απελευθερώσει και σκοράρει κατα ριπάς, έχει φτάσει τα 6 γκολ συνεπικουρούμενος απο τον Γκονζάλο Χιγκουαίν που τον ακολουθεί κατα πόδας.

Οι μέχρι τώρα απογοητεύσεις προέρχονται απο την Ουρουγουάη και την Παραγουάη, το ζευγάρι του τελικού του Κόπα Αμέρικα το 2011.Και αν η "σελέστε"  βρίσκεται πέντε πόντους πίσω απο την κορυφή εντός της προνομιούχου τετράδας που οδηγεί απευθείας στην Βραζιλία τα πράγματα για την "αλμπιρόχα" είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Η φυγή του Χεράρδο Μαρίνο μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα προκάλεσε πολλά προβλήματα αφού τόσο ο Φραντσίσκο Άρτσε που έκατσε έναν χρόνο όσο και ο Χεράρδο Πελούσο δεν έχουν καταφέρει να  φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και πλεόν η Παραγουάη βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω ακόμα και απο την Βολιβία.

"Ζόρια" αντιμετωπίζει και η Χίλη αφού παρά την πολύ καλή φουρνιά των παικτών που διαθέτει ο Κλαούντιο Μπόργκι τα κρούσματα απειθαρχίας πληθαίνουν και σίγουρα αυτό αντικατοπτρίζεται και στον βαθμολογικό πίνακα.

Τέλος στις εκπλήξεις  βρίσκουμε την Βενεζουέλα που απο εκεί που θεωρούταν "σάκος του μπόξ" πλέον έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου αλλά και το Εκουαδόρ που με όπλο του την έδρα έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο της στην προνομιούχο τετράδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...