www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

20/10/12

"Εμφύλιος" στο Λονδίνο!



Για άλλη μια φορά οι οπαδοί στο Λονδίνο θα πάνε στο γήπεδο με την μπουκιά στο στόμα ή και χωρίς να έχουν φάει τίποτα! Όμως, ένα πράγμα είναι σίγουρο θα χορτάσουν από θέαμα, ένταση και φάσεις! Στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ δεσπόζει το ντέρμπι της πρωτεύουσας μεταξύ Τότεναμ και Τσέλσι που για πρώτη φορά στην ιστορία της έχουν και οι δύο μαζί βλέψεις για πολύ σπουδαία πράγματα! 

Πάνω από 100 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι συμπολίτισσες βρέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στο γήπεδο. Το βάπτισμα του πυρός έγινε το Φεβρουάριο του μακρινού 1908 όταν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" σε φιλική αναμέτρηση οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (2-2). Σημαντικό επίτευγμα για τους "μπλε" αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν μόλις τρία χρόνια ύπαρξης. Μάλιστα, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα του επόμενου χρόνου στο πλαίσιο της 'Α κατηγορίας επικράτησαν με 2-1! Από τότε βρέθηκαν αντίκρυ η μία από την άλλη άλλες 186 φορές, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να θυμούνται το εμφατικό 6-1 μέσα στο "Ουάιτ Χαρτ Λέιν" στις 6 Δεκεμβρίου του 1997! Βέβαια και τα "σπιρούνια" με τη σειρά τους έχουν... ρίξει τρεις πεντάρες, με τελευταία εκείνη στις 23 Ιανουαρίου του 2002 στον επαναληπτικό των προημιτελικών του Λιγκ Καπ (5-1).

Όπως είναι λογικό η αναμονή και η πίεση που ασκείται στους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από κάθε αναμέτρηση είναι μεγάλη. Ιδίως για τους γηγενείς, όπως ανέφερε τον περασμένο Μάρτιο ο πρώην τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ: "Προέρχομαι από το Ιστ Εντ, όπου ξέρουμε τα πάντα για την Άρσεναλ και την Τσέλσι. Αν ρωτήσεις τον Φρανκ Λάμπαρντ θα σου μιλήσει για όλους τους παίκτες! Μεγάλωσε με αυτά", είχε αναφέρει σχετικά.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αν και έχει περάσει παραπάνω από ένας αιώνας συναντήσεων η έχθρα μεταξύ τους δεν είναι όπως με άλλες ομάδες, λόγου χάρη Τσέλσι-Μίλγουολ ή Τότεναμ-Άρσεναλ. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε η κόντρα στον τελικό κυπέλλου Αγγλίας του 1967 με τους "ασπρόμαυρους" να στέφονται τροπαιούχοι νικώντας 2-1. Μέχρι τότε δεν είχαν κακές σχέσεις. Πάντως και αυτό το ζευγάρι έχει τις "μαύρες" σελίδες του όπως τον Μάρτιο του 2007 όταν μετά τη λήξη του ματς για τον παλαιότερου ποδοσφαιρικό θεσμό του κόσμου, τραυματίστηκαν σε συμπλοκή έξω από μια παμπ 10 άτομα!

Μπορεί οι δύο μονομάχοι να βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές του Λονδίνου, αλλά η δίψα για την κορυφή είναι μεγάλη και τα κίνητρα πολλά. Από τη μεριά της η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ επιθυμεί να φτάσει τους 17 πόντους στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές δημιουργώντας ρεκόρ συγκομιδής βαθμών από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, βάζοντας ταυτόχρονα πλώρη για πρωταθλητισμό. Από την άλλη, ο Τζον Τέρι και οι φίλοι του επιθυμούν να παραμείνουν αήττητοι και στην κορυφή της βαθμολογίας μακριά από τους διώχτες τους, ενώ παράλληλα θα βγάλουν νωρίς νοκ-άουτ από την κούρσα του πρωταθλήματος ένα μνηστήρα της κούπας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...