www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

25/10/12

Ισπανικό κόμπλεξ...



Το δεύτερο μέρος της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ είχε το εξής μάθημα: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μια ανίατη «αλλεργία» στο γερμανικό έδαφος, η Μάντσεστερ Σίτι θα κάνει τον Σεΐχη Μανσούρ να πουλήσει όλες τις πετρελαιοπηγές του μήπως και τη δει ποτέ του να περνάει τη φάση των ομίλων και την Μίλαν να την τρώνε οι… Μαλαγα-νιές!

Ίσως οι «μερέγχες» στην επόμενη επίσκεψή τους σε γερμανικό έδαφος θα πρέπει να φέρουν και έναν ιερέα μαζί τους να ξορκίσει το… κακό πνεύμα που τους στοιχειώνει! Η προϊστορία έπαιξε για ακόμη μια φορά το ρόλο της, από τη στιγμή που η πρωταθλήτρια Ισπανίας παραμένει μόλις με μια νίκη σε 24 αναμετρήσεις που έχει δώσει εκεί! Λεφτά διαθέτει, παίκτες τεράστιας κλάσης επίσης, όπως και κορυφαίο τεχνικό στον πάγκο. Όμως, αν δεν παρουσιαστούν όλα στο γήπεδο για 90 λεπτά θετικό αποτέλεσμα δεν παίρνεις.

Πόσο μάλλον όταν υπάρχει απέναντί σου μια ομάδα δεμένη, με ομοιογένεια και με αρκετό ταλέντο. Ίσως όχι όσο έχουν οι καλοπληρωμένοι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά ήταν αρκετό να τους παίξουν στα ίσια. Η γρήγορη ισοφάριση έδειξε ότι δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε. Επίσης, ίσως να χρειάζονται μια ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας γιατί ο Πέπε αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της άμυνας με τα λάθη που κάνει όπως στη φάση του πέναλτι. Τους ομίλους θα τους περάσει όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αλλά αν δεν ανεβάσει ρυθμούς το όνειρο για το δέκατο κύπελλο Πρωταθλητριών θα μετατραπεί σε εφιάλτη στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Από την άλλη, τα πιτσιρίκια του Κλοπ μετά το περσινό «βάπτισμα», είναι φέτος έτοιμα για μεγάλα πράγματα. Όρεξη έχουν, τη «ματιά της τίγρης» επιπροσθέτως, άρα γιατί να μη συνεχίσουν; Με τη Σίτι μόλις στον ένα βαθμό νιώθουν να πιστεύουν ότι θα είναι εκείνα που θα επιβιώσουν στο τέλος, αρκεί να μη τους πέσει… βαριά και η φανέλα του Άγιαξ!

Στην ολλανδική πρωτεύουσα δικαιώθηκε περίτρανα το αρχαίο ρητό: «Τα αγαθά κόποις κτώνται». Ο «Αίαντας» που στηρίζεται στις ακαδημίες του, κοπιάζει χρόνο με το χρόνο να εμφανίσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπολογίσιμες ομάδες. Η σκληρή δουλειά βγήκε και μάλιστα κόντρα σε εκείνη που τα έχει όλα… έτοιμα! Η ήττα για την παρέα του Μάριο Μπαλοτέλι ίσως αποδειχτεί καταδικαστική. Άντε πέρυσι είχαν τη δικαιολογία του πρωτάρη και της κακής κλήρωσης. Την τρέχουσα σεζόν μόνο τη δεύτερη, αλλά όπως και να έχει ήταν φαβορί για την πρόκριση και σε καμία περίπτωση να βρίσκεται στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με το κλείσιμο του πρώτου γύρου! Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Με όσα έχει προς το παρόν δείξει μάλλον δεν δείχνει ικανή…

Στον τρίτο όμιλο το απόλυτο έχει η ομάδα που πολλοί έκαναν λόγο το καλοκαίρι για «διαλυμένο σωματείο» και «χρυσή ευκαιρία» του Παναθηναϊκού να περάσει στους ομίλους… Ναι, η Μάλαγα! Θύμα της αυτή τη φορά ήταν η Μίλαν. Θεωρητικά είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, άσχετα αν πέτυχε τη χειρότερη φουρνιά των «ροσονέρι» εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες! Με τον Χοακίν να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και τον Ελιζέου να ανακατεύει τις αντίπαλες άμυνες, συνεχίζουν με ασταμάτητο ρυθμό προς την οικονομική κάθαρση και ετοιμάζουν πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερες ζημιές! Για τους «ροσονέρι» ένα είναι σίγουρο. Αν δε φύγει ο Αλέγκρι από το «Σαν Σίρο», τότε η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa Leugue μπορεί να μην είναι εξασφαλισμένη! Πόσο μάλλον η δεύτερη…. Και το λέει κάποιος που είναι πολέμιος της αλλαγής προπονητών!

Στην Αγία Πετρούπολη αν και το σκορ δείχνει ότι τα πράγματα ήρθαν «φυσιολογικά» βάσει δυναμικότητας των συλλόγων μόνο έτσι δεν ήταν. Η πάντα αξιόμαχη Άντερλεχτ αξίζει περισσότερα από το βαθμό που έχει αποκομίσει έως τώρα. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και αφήνει μια πικρία στους οπαδούς της. Πληρώνει το γεγονός ότι βρίσκεται ένα «σκαλί» πιο χαμηλά ποιοτικά. Η Ζενίτ είναι μια άλλη έκδοση της Μάντσεστερ Σίτι. Αν οι Μιλανέζοι δεν ήταν τόσο πεσμένοι, τότε θα βρίσκονταν στην ίδια θέση με τους πρωταθλητές Αγγλίας. Έχουν όμως πιθανότητες για τη δεύτερη θέση.

Τελειώνοντας την αντίστροφη παρουσίαση της αγωνιστικής με τον πρώτο όμιλο, το «φαινόμενο» Πόρτο συνεχίζει να προβληματίζει τους… ακαδημαϊκούς της «στρογγυλής θεάς»! Πουλάει, ξεπουλάει, ξαναπουλάει και πάλι στην κορυφή βρίσκεται! Τρία στα τρία για τους «δράκους» αν και η έσχατη νίκη ήταν αγχωτική! Οι Ουκρανοί ήταν αρκετοί πεισματάρηδες, αλλά πιο πολύ τελικά οι Πορτογάλοι! Ίσως το καλύτερο ματς της αγωνιστικής. Συγκρίνεται μόνο με εκείνο στο «Βεστφάλενσταντιον». Ανατροπή στην ανατροπή και όμορφα γκολ! Γεμάτο βράδυ. Οι Ίβηρες θα συνεχίσουν πιθανότατα στο θεσμό, αν και με την υπάρχουσα βαθμολογία τίποτε δε θα πρέπει να αποκλειστεί. Οι Ουκρανοί είναι διαθέτουν αξιόλογο σύνολο, αλλά έτυχαν πάνω στο πολύπειρο και ιδιαίτερο κλαμπ του Οπόρτο και στη ζάπλουτη Παρί Σεντ Ζερμέν.

Οι Παριζιάνοι ήταν οι μοναδικοί που κράτησαν τη «σημαία» των οικονομικά ισχυρών ψηλά! Από τη στιγμή που άρχισε ο ένας να μαθαίνει το παιχνίδι του άλλου, οι σουπερστάρ του Κάρλο Αντσελότι φαίνονται ασταμάτητοι! Τους ομίλους θα τους περάσουν. Το πόσο μακριά μπορούν να πάνε κανείς δεν ξέρει. Είναι ικανοί για το οτιδήποτε. Βγάζουν τρομερή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και δείχνουν σοβαροί καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών. Η απειρία αποτελεί μειονέκτημα και ίσως απέναντι σε ομάδες πιο ομοιογενείς και της ίδιας δυνατότητες να τα βρουν… σκούρα. Όμως μέχρι τότε έχει καιρό! Η Δυναμό Ζάγκρεμπ ξαναπαίζει το ρόλο του κομπάρσου για δεύτερη φορά. Ευτυχώς που υπάρχει και η απογοήτευση που ονομάζεται, Λιλ και γλιτώνει το τίτλο της χειρότερης ομάδας του κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...